Презентація досвіду роботи

Про матеріал

Організація вітагенного навчання з голографічним підходом з метою створення умов для саморозвитку й самореалізації особистості.Сучасний учитель повинен володіти інноваційними педагогічними технологіями та вміти впроваджувати їх у навчальний процес для його подальшого вдосконалення. Продуктивним у навчанні учнів є застосування нового напряму в технології освітнього процесу –вітагенного навчання з голографічним підходом як реального шляху до саморозвитку й самореалізації особистості , злиття освіти і самоосвіти, перетворення суб'єкт-об'єктних стосунків в суб'єкт-суб'єктні, що уможливлює актуалізацію життєвого досвіду особистості, її інтелектуально-психологічного потенціалу в освітніх цілях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація вітагенного навчання з голографічним підходом з метою створення умов для саморозвитку й самореалізації особистостіМукан Наталя Михайлівна, вчитель зарубіжної літератури

Номер слайду 2

Умови формування особистості1формування відчуття рівного серед рівних;2можливість вільно висловити свою думку, спираючись на життєвий досвід і вислухати думку свого товариша;3вчитель й учні є рівноправними суб’єктами навчання.4створення позитивного настрою для навчання;

Номер слайду 3

Поняття “голографія”Поняття «голографія» вперше використав у онтопсихології Антоніо Манегетті. Він вважає, що кожну особистість потрібно розглядати як голограму – поєднання великої кількості векторів розвитку.

Номер слайду 4

Голографічний метод проекції в навчанні - стереопроекціявітагенна проекціяголографічна проекція

Номер слайду 5

«Що я знаю про це» Це вітагенна інформація, затребувана учителем у процесі навчання для підготовки до викладу нового знання. Вектор: Вітагенна проекція (життєвий досвід)

Номер слайду 6

Стереопроекція (наукова інформація)«Що про це говорить наука» Інформація, що йде від вчителя, який використовує вітагенну інформацію до учнів. Вектор:

Номер слайду 7

Голографічна проекція(конструювальна)«Що про це говорить досвід інших» Інформація, що йде від будь-якого додаткового джерела: вітагенний досвід інших, засоби масової інформації, наукові дані, зустрічі з фахівцями різних галузей науки,витвори мистецтва,тощо.

Номер слайду 8

вплив на самовизначення й самоусвідомлення особистості школяра;1актуалізація життєвого досвіду особистості, її інтелектуально-психологічного потенціалу;23Ідея досвіду створення умов для саморозвитку і самореалізації

Номер слайду 9

Академік Академії педагогічних і соціальних наук А. С. Бєлкін пропонує розрізняти поняття Життєвий досвідінформація, що стала надбанням особистості, налагоджена в резервах довгострокової пам'ятіДосвід життявітагенна інформація, не прожита людиною, пов'язана лише з її поінформованістю

Номер слайду 10

первинне сприйняття вітагенної інформації, нерозчленоване;1оціночна фільтрація інформації;2установча.3 Одне з завдань вчителя - перевести досвід життя в життєвий досвід

Номер слайду 11

Технології реалізації ідеїмультимедійні технологіїприйоми критичного мисленняпроектні технології

Номер слайду 12

Прийом стартової актуалізації життєвого досвіду учнів 1 BECDA“Амфора мудрості”“Впізнай героя”“Інтерв’ю з автором”“Гороскоп героя”Переплутаний ланцюжок”

Номер слайду 13

Прийом випереджувальної проекції2 BECDAпрочитати розділи…знайти інформацію про…розіграти діалог з авторомстворити презентацію,відеороликпідготувати інсценізацію уривку з твору

Номер слайду 14

Прийом додаткового конструювання незавершеної освітньої моделі3 BECDA“ Якби я був автором твору…”“ Кілька запитань до автора”“ Зустріч з героєм, який найбільше сподобався ”

Номер слайду 15

Технологія творчого моделювання ідеальних освітніх об'єктів 4 BECDA«Я – режисер»«Я – поет» «Я – герой твору»«Я - художник» «Я- журналіст»

Номер слайду 16

Прийом зведення вітагенних знань з освітніми 5 BECDA“Букет настрою”Закінчіть речення”“Скласти “психологічний портрет”Займи позицію”“Мікрофон”

Номер слайду 17

Результативність. Сприяє застосуванню концепцій та навичок у справжніх життєвих ситуаціях. Надає дітям можливість висловлювати своє індивідуальне ставлення до речей та подій, спираючись на вітагенний досвід. Навчає творчо підходити до вирішення проблем. Розвиває навички ведення дослідницької роботи: спостереження, порівняння, спілкування, ведення записів, передбачення. Посилює активність учня на уроці.

Номер слайду 18

Вивчення предметів у взаємозв’язках і з опорою на вітагенний досвід – запорука успішної самореалізації майбутніх випускників школи в інформаційному світі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дуденко Наталія Йосипівна
    Цікава тема, методи та форми роботи сприяють саморозвитку учня, зв"язку навчального матеріала з життєвим досвідом дитини.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 січня 2018
Переглядів
1424
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку