Презентація досвіду "Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура") як базова система національно-патріотичного виховання молоді."

Про матеріал

Досвід роботи керівника гуртка "Джура" з теми "Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура") як базова система національно-патріотичного виховання молоді."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура") як базова система національно-патріотичного виховання молодіРайонний семінар педагогічних працівників на базі Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів26 жовтня 2018 р.

Номер слайду 2

Хто такий Джура?Джурами називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Інститут джур був дуже поширений і авторитетний, бо існував протягом усієї історії козацтва.

Номер слайду 3

Мета гри "Джура"Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування геройськими, лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, сформованими на засадах козацького світогляду, національної гідності, високої самосвідомості та активноїгромадянської позиції, національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей та здорового способу життя; виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної держави в дусі відданості Україні та її народу; підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України.

Номер слайду 4

Напрямки роботи: Історично-державницький Туристсько-краєзнавчий Спортивний Військовий Волонтерський Естетичний

Номер слайду 5

Історично-державницький напрямок. Заходи до державних свят та визначних дат в історії нашої країни. День пам'яті герої Крут. День Гідності та Свободи. День партизанської слави. День вишиванки. День похилого віку

Номер слайду 6

Історично-державницький напрямок. Заходи до державних свят та визначних дат в історії нашої країни. Квест до "Дня Соборності України"

Номер слайду 7

Туристсько-краєзнавчий напрямок. Шкільні туристські змагання

Номер слайду 8

Туристсько-краєзнавчий напрямок. Участь у районних туристських змаганнях

Номер слайду 9

Туристсько-краєзнавчий напрямок. Навчальні екскурсії

Номер слайду 10

Військовий напрямок. Відвідування прикордонної застави. Знайомство зі зразками озброєння.

Номер слайду 11

Військовий напрямок. Стрільба з пневматичної зброї

Номер слайду 12

Військовий напрямок. Рятівник (надання першої медичної допомоги). Впоряд (стройова підготовка).

Номер слайду 13

Спортивний напрямок. Смуга перешкод, силові змагання

Номер слайду 14

Мистецький напрямок. Козацька "Ватра"

Номер слайду 15

Волонтерський напрямок"Добре діло"

Номер слайду 16

Козацький вишкіл. Районний етап гри “Джура”

Номер слайду 17

Козацький вишкіл. Шкільний рій "Орли"{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Прізвище, ім’я. Рік народження. Клас. Ройова посада. Гончаренко Ольга20048 Хорунжий. Лотовська Інна20039 Осавул. Шевчук Інна20038 Скарбник. Козлов Віталій20038 Джура. Караванов Вадим20039 Обозний. Свинцов Владислав20038 Писар. Солоп Максим20039 Джура. Пасічук Анна20079 Ройовий

Номер слайду 18

Козацький вишкіл{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2016 рікІ місце -"Ватра"ІІ місце - "Перетягування линви"2017 рікІ місце - козацька гра "Хорлівські Джури" (зимове таборування)ІV місце у загальному заліку гри "Сокіл" ("Джура")І місце – “Ватра“І місце - “Бівак” (таборування)2018 рікІV місце у загальному заліку гри "Сокіл" ("Джура")ІІ місце - "Ватра"ІІІ місце - "Рятівник"ІІ місце - "Відун"І місце - "Добре діло"ІV місце - "Туристсько-спортивна смуга перешкод"Досягнення рою “Орли”

Номер слайду 19

Думки учнів про гру«Саме мені було трохи тяжко, але дуже сподобалось. Джура допомагає нам зрозуміти і відчути, хоч трішечки, себе козаком. Це важливо і потрібно нам»;«Гра Джура – це найкраща військово-спортивна гра, яка є в Україні, вона вчить нас жити, бути сильними, наполегливими та розумнішими. Мені дуже подобається ця гра і я обов‘язково ще раз візьму участь у них змаганнях»; «На мою думку, «Джура» – це дуже хороша гра, оскільки такі ігри, як «Джура», виховують у юнаків повагу, до українських звичаїв, козацтва. Учасники гри міцнішають як духовно, так і фізично;Мені дуже подобається ця гра, я не один раз беру в ній участь і хочу ще не один раз взяти у ній участь.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олена Лавро Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2019
Переглядів
7087
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку