Презентація "Джоан Роулінг" до уроків позакласного читання

Про матеріал

Презентація "Джоан Роулінг" до уроків позакласного читання. Презентація розкриває Джоан Роулінг не тільки як письменницю, а як жінку, яка є живим прикладом кар'єрного росту «з Івана в пана», за 5 років подолавши шлях від життя на державну допомогу до багатомільйонних статків. Учні дізнаються щось нове про автора серії романів про Гаррі Поттера.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Джоан Кетлін Роулінґ (англ. Joanne Catline Rowling) — англійська письменниця, літературний псевдонім Дж. К. Роулінґ (англ. J. K. Rowling), автор серії романів про Гаррі Поттер.

Номер слайду 3

До того як стати всесвітньо відомою письменницею, Джоан працювала науковим співробітником і секретарем-перекладачем в міжнародній організації «Міжнародна амністія».

Номер слайду 4

Коли Роулінг починала писати перший роман про Гаррі Поттера, який прославить її на весь світ, вона вважала себе «найбільшою невдахою». Її особисте життя було зруйноване, вона розлучилася зі своїм першим чоловіком, з яким познайомилася в Португалії, залишилася одна і без роботи з маленькою донькою на руках

Номер слайду 5

За п’ять років Роулінг пройшла шлях від життя на соціальну допомогу до статусу мультимільйонера.

Номер слайду 6

Цікаво те, що Джоан Роулінг і її герой Гаррі Поттер народились в один день – 31 липня, актор Деніел Редкліфф – всього на кілька днів раніше, 23 липня.

Номер слайду 7

До того, як Роулінг вдалося все ж знайти видавця для своєї книги, їй довелося вислухати 14 відмов. Головним мотивом відмовлянь було те, що книга розрахована на дванадцятирічних хлопчиків, а вони ніколи не куплять книгу, написану жінкою.

Номер слайду 8

Єдине англійське видавництво «Блумсбері» вирішило ризикнути і випустити 3000 копій. Коли до Роулінг прийшов успіх, всі до одного видавництва, що відмовили їй раніше, повернулися і пропонували їй продовжити публікацію книг у них, обіцяючи захмарні гонорари. Джоан залишилася вірна видавництву, яке першим в неї повірило.

Номер слайду 9

«Гаррі Поттер» приніс сукупний прибуток більше 1 млрд фунтів стерлінгів і зробив Роулінг найбагатшою жінкою Англії. Письменниця навіть обігнала королеву

Номер слайду 10

Роулінг ніколи б не написала «Гаррі Поттера», якби у неї не померла мама.«Я багато чого зрозуміла про смерть тільки після того, як сама з нею зіткнулася. Мені було дуже важливо, щоб Гаррі смерть переміг». Мама письменниці довго хворіла і трагічно рано померла. Саме тоді Роулінг почала замислюватися про те, що з нами трапляється, коли ми втрачаємо людину, яка любила нас беззавітно і, головне, ні за що.

Номер слайду 11

Тема кохання і смерті - головна в книзі, і, за визнанням письменниці, книги не сталося б взагалі, якби не особисте горе, з яким вона зіштовхнулася. Смерть і перемога над нею є сенсом «Гаррі Поттера».

Номер слайду 12

Книги про Гаррі Поттер а утримують величезну всесвітню увагу, виграють численні нагороди (наприклад, книга Гаррі Поттер і келих вогню 2001 року отримала Премію Г'юґо), продано понад 325 мільйонів книжок. Останні чотири книги серії постійно є найшвидше продаваними книгами в історії, цей рекорд заключна книга Гаррі Поттер і смертельні реліквії й досі утримує.

Номер слайду 13

У 2006 році «Принц-напівкровка» отримав премію British Book Awards в номінації «книга року».

Номер слайду 14

Критик американського журналу «Тайм» Пол Грей пише: «Книги Ролінг перекинули місток через глибокі політичні та культурні прірви, вони змінили видавничу справу і навіть підштовхнули деяких релігійних фундаменталістів до думки про цензуру. Однак будь-яка оцінка її екстраординарного впливу повинна перш за все і головним чином зосередитися на особистій взаємодії, що виникає між оратором та слухачем. А в нашому випадку — між письменником і читачем. Саме в цій сфері Роулінг створила своє чудо, і найкраще про це говорять її читачі».

Номер слайду 15

Джоан Роулінг – це чарівна жінка, яка пройшла довгий шлях до свого успіху. На її шляху виникало багато труднощів, але вони не зломили письменницю. Вона є прекрасним прикладом того, як важливо доводити розпочату справу до кінця, адже кожна випадкова ідея може готувати приголомшливий успіх.

pptx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
4085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку