Презентація "Енциклопедія здоров'я"

Про матеріал
Виховний захід у 6 класі в рамках Місячника Безпеки має на меті поглибити знання учнів про способи збереження фізичного здоров'я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕНЦИКЛОПЕДІЯ ЗДОРОВ’Я ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬВиховний захід у 6 класі в рамках Місячника Безпеки. Підготував: Скляренко А. Ф., класний керівник КЗ “Долинська ЗОШ І-ІІІ ступенів”

Номер слайду 2

«Бережіть здоров’я змолоду». Чи вчитеся ви берегти своє здоров’я та запобігати захворюванням, вивчаючи курс «Основи здоров’я»? Як саме використовуєте ці знання в повсякденному житті?

Номер слайду 3

Чинники здоров'я

Номер слайду 4

Хвороба — порушення нормальної життєдіяльності організму під впливом несприятливих чинників внутрішнього й зовнішнього середовища, недуга, захворювання.

Номер слайду 5

Основні причини хвороб інфекціїпереохолодженняперегріваннянеправильне харчуваннямалорухливий спосіб життятравумування отруєннявживання тютюну, алкоголю, наркотиківрізні форми опромінення стреси недосипання,надмірний шум

Номер слайду 6

Хвороби, їхні головні ознакиІнфекційні (заразні) хвороби набувають широких масштабів. Головна їх ознака —наявність збудника інфекції (вірусів, бактерій, мікроскопічних грибів тощо). Решта захворювань — неінфекційні. Це,наприклад, серцево-судинні захворювання,цукровий діабет, психічні захворювання.

Номер слайду 7

Інфекційні хвороби. Вірусні інфекції:• грип;• вітряна вісп а;• ВІЛ-інфекція. Бактеріальні інфекції:• туберкульоз;• дизентерія;• сальмонельоз• гепатит. Вірус грипу. Дизентерійна амеба

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Переносники інфекційних захворювань1 — муха; 2 — комар; 3 — блоха; 4 — кліщ1234

Номер слайду 10

Захисні реакції організму

Номер слайду 11

Бар'єри на шляху інфекції

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ІмунітетІмунна система захищає організм від хвороб. Безбарвні клітини крові (лімфоцити) знищують мікроби і віруси, а також злоякісні клітини, що утворюються в організмі

Номер слайду 14

Методи профілактики захворювань. На державному рівні відповідальніс ть за профілактику інфекційних захворювань покладено на санітарні служби, які здійснюють контроль за якістю води, харчових продуктів у магазинах і на ринках, чистотою у закладах громадського харчування, станом каналізації. На особистому рівні кожен має дотримуватися особистої гігієни і вести здоровий спосіб життя, який сприяє підвищенню імунітету.

Номер слайду 15

Складаємо план здорового способу життя

Номер слайду 16

Профілактика інфекційних захворювань

Номер слайду 17

Установіть відповідність шляхів зараження та груп інфекційних захворювань{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Можливі шляхи зараження. Групи інфекційних захворювань1 Повітряно-крапельний шлях. АКишкові інфекції (дизентерія, сальмонельзо, гепатит)2 Кишково-травний тракт. БІнфекції шкіряних покровів (дерматит, фупункул, правець)3 Ушкодження шкіри. ВІнфекції статевих органів (СНІД, сифіліс) 4 Кров. ГІнфекції дихальних шляхів (грип, ГРЗ, вітряна віспа, кір, краснуха)5 Статевим шляхом. ДКров’яні інфекції (вірусний гепатит В і С, СНІД)

Номер слайду 18

Типові неінфекційні захворювання учнів 6—9 класів (у %)карієс — 20,4—22,4;порушення постави — 11,4—12;травми, опіки — 4,6—5,7;захворювання нервової системи — 1,8—3. Джерело:Інформаційний центрмоніторингу і оцінкипревентивної освітидітей та молоді

Номер слайду 19

Нас троє (стародавня притча)Якось лікар сказав хворому: «Дивись , нас троє: я, ти і хвороба. Тому якщо будеш на моєму боці, нам удвох буде легше здолати її одну. Та коли станеш на її бік, я не зможу подолати вас обох».

Номер слайду 20

Поміркуйте. Що мав на увазі лікар, коли просив хворого стати на його бік?Чому важливо, щоб лікар і пацієнт діяли як одна команда?Як ви гадаєте, чи допомагає віра в одужання здолати хворобу?

Номер слайду 21

«…якби не було хвороб, хто б узагалі згадував про здоров’я?» (М. Амосов). Приклад для наслідування Микола Миколайович Амосов (1913–2002) — видатний хірург і кардіолог. На його рахунку тисячі врятованих життів. Усе своє життя пропагував активний здоровий спосіб життя, зокрема був прихильником щоденного бігу. Гордість України. Поміркуйте над словами видатного українця, як ви їх розумієте ?

Номер слайду 22

Дорогі діти! Подбайте про зміцнення свого імунітету, дотримуючись здорового способу життя. Побороти інфекцію допоможе «правильне» харчування. Завдяки різноманітному збалансуваному раціону з достатньою кількістю природних вітамінів, ваш імунітет стане надійним щитом проти вірусів і бактерій.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кабанюк Надія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
1409
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку