Презентація "Ендокринна система"

Про матеріал
ознайомити учнів з особливостями будови та функціями ендокринної системи; поглибити знання учнів про гормони та їхнє значення, залози внутрішньої секреції, залози змішаної секреції; розкрити значення ендокринної системи в підтриманні гомеостазу й адаптації організму; розвивати мислення, увагу, пам'ять, уміння працювати в малих групах, висловлювати власну думку, порівнювати, аналізувати та узагальнювати інформацію, установлювати причинно-наслідкові зв'язки; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров'я, інтерес до предмета, формувати науковий світогляд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ендокринна система. Залози внутрішньої та змішаної секреції.

Номер слайду 2

Мета уроку: ознайомити учнів з особливостями будови та функціями ендокринної системи; поглибити знання учнів про гормони та їхнє значення, залози внутрішньої секреції, залози змішаної секреції; розкрити значення ендокринної системи в підтриманні гомеостазу й адаптації організму; розвивати мислення, увагу, пам'ять, уміння працювати в малих групах, висловлювати власну думку, порівнювати, аналізувати та узагальнювати інформацію, установлювати причинно-наслідкові зв'язки; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров'я, інтерес до предмета, формувати науковий світогляд.

Номер слайду 3

Ендокринна система — це сукупність органів (залоз) та клітин, які виробляють гормони у кров і лімфу та здійснюють гуморальну регуляцію.

Номер слайду 4

Завдання № 1 Гомеостаз – підтримка внутрішньої рівноваги організму. Нервова регуляція – сторінка 242

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гуморальна регуляція – сторінка 243. Завдання № 2

Номер слайду 8

Завдання № 3 Ендокринна система – Гормони -Підручник сторінка 246-247

Номер слайду 9

Залози внутрішньої секреціїЗалози змішаної секреціїЗалози зовнішньої секреції Слізні залози; Слинні залози; Травні залози; Потові залози; Сальні залози; Молочні залози. Гіпофіз; Гіпоталамус; Епіфіз; Шитоподібна залоза; Паращитовидна залоза; Тимус – вилочкова залоза Підшлункова залоза; Наднирники; Статеві залози (яєчники та сім’яники) Підшлункова залоза; Статеві залози; Печінка та ін. Залози організму

Номер слайду 10

Завдання № 4 Заповніть таблицю. Підручник сторінка 244 Завдання № 5 Заповніть таблицю. Підручник сторінка 252

Номер слайду 11

Домашня робота1.§ 55 – 57 вивчити поняття

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
4 травня 2020
Переглядів
2882
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку