Презентація " Фіалки "

Про матеріал
Презентація надає цікаву інформацію про фіалки двоколірні: легенди, загадки, вірші, лікувальні властивості квітів., та має схему виготовлення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фіалка двоколірна

Номер слайду 2

Загадки. Квітка я ніжна, низенька, дрібна. Коли розцвітаю, приходить весна.    Мій цвіт фіолетовий,п'ять пелюсток.   І довго я квітну між інших квіток ( фіалки)Має гарні жовті вічка    Й фіолетову спідничку.   Запах ніжний і духмяний   Наповняє ліс весняний. ( фіалки) Фіолетові фіранки  У світлиці та на ґанку.   Фіолетові малята   Весну люблять зустрічати. ( фіалки)

Номер слайду 3

Вірш про квіти. З далеких мандрівв добрий часвертався березеньдо нас. Ішов швиденько,без спочину,до брата лютогона зміну.Ішов три дні,ішов три ночі,щоб стать на вартуопівночі. Веснівін фарби нісв торбині:зелені,жовті,білі,сині… - А що,як спробувати менінамалювати щосьвесні? Та тількисів він у долині,дістав з торбинифарби сині,як почалось ужесмеркати… - Коли ж я будумалювативеселий ставі світле небо?Мені ж на вартускоро треба!..І березеньчимдуж побіг,а фарби –витекли на сніг…З тих пір весноюу долиніцвітуть фіалки– сині-сині! 

Номер слайду 4

Легенда Жили собі чоловік та жінка, і було у них два синочки. Дружно жили вони, та мати тяжко захворіла і померла. Побідував батько рік й оженився вдруге. А мачуха виявилася недоброю жінкою: скупа та ненажерлива, вигнала свого чоловіка на заробітки. Життя братиків стало ще тяжчим. Весь час знущалася з них мачуха та дві її дочки. Терпіли брати, терпіли, а потім підпалили хату, але і самі не змогли урятуватися. Повернувся чоловік, а на місці хати - згарище, а на ньому квітнуть маленькі триколірні квіти. Нахилився чоловік, зірвав квіточку, повертів її в руках, повернув другим боком…І все зрозумів. Найбільшу пелюстку білу підтримували знизу два зелені листочки, ніби на двох стільцях сиділа вона, як та зла мачуха. З обох боків жовті пелюстки, кожна з них сидить на одному стільчику –мачушині діти. А два сині пелюстки притулились на одному зеленому листочку – це брати-сирітки.

Номер слайду 5

Лікувальні властивості квітів. Фіалка застосовується в народній медицині багатьох народів. А ось стародавні римляни, мабуть, першими зуміли розгледіти в фіалку не тільки зовнішню привабливість, але і багатий внутрішній зміст: вони стали використовувати рослину в лікувальних цілях, наполягаючи на ньому вино. Це цілюще зілля іменувалося весняним напоєм і допомагало, за повір'ями, від ста хвороб. На знак подяки зображення квітки навіть карбували на монетах римських міст.

Номер слайду 6

Напевно, трохи існує квітів, навколо яких склалося стільки красивих легенд і романтичних історій. Найвідоміша з них - історія життя і любові імператриці Жозефіни, чарівної дружини Наполеона. Фіалка з дитинства була улюбленою квіткою прекрасної Жозефіни, її символом і талісманом в горі і радості. Містичним чином ця скромна квітка вплетена в трагічну долю однієї з найбільш приголомшливих жінок в історії Франції. На жаль, фіалка не змогла зцілити Жозефіну від її невиліковною любові, але багато недуг цілком їй під силу.

Номер слайду 7

Лікувальні властивості фіалок. Унікальний набір хімічних елементів і активних органічних сполук забезпечує приголомшливу виживаність такому тендітному, на перший погляд, квітки. Цим багатим комплексом забезпечуються і властивості фіалки-цілителя, які широко застосовуються в народній медицині багатьох країн. Фіалка, як з'ясовується, не тільки чарівна і романтична, вона - досвідчений лікар:має протизапальну, антимікробну, пото- і жовчогінну, седативну дію;приводить в норму обмін речовин і нервову систему;Лікує запалення дихальних шляхів і суглобів;загоює рани, зцілює шкірні проблеми;Перешкоджає утворенню пухлин.

Номер слайду 8

Схема виготовлення фіалок двоколірних

Номер слайду 9

Схема виготовлення листя фіалки двоколірної

Номер слайду 10

Схема виготовлення горщика

Номер слайду 11

ФІАЛКА - символ скромності, цноти, беззахисності, невинної відданості коханому. Вона приносить радість і може причарувати. . Вона привертає до себе увагу своєю невикличною красою: як правило, фіалка ховається в тіні, але при потребі виходить на сонячну галявину, щоб і себе показати, й інших побачити.

pptx
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
1384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку