Презентація "Формування готовності педагога до роботи з дітьми з особливими освітніми проблемами в інклюзивному класі"

Про матеріал
Інклюзивне навчання забезпечує доступ до освіти дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах . В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей; забезпечує однакове ставлення до всіх людей, але створює спеціальні умови для дітей з особливими потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування готовності педагогадо роботи з дітьми з особливимиосвітніми проблемами в інклюзивному класіПідготуавзаступник директора з НВРРяшківської ЗОШ І-ІІІ ст. Клименко О. О.

Номер слайду 2

Діти – майбутнє держави, дзеркало її суспільства, її багатство. Кожна дитина – особлива. Але все ж є діти, про яких говорять «особливі» не для того, щоб підкреслити унікальність здібностей, а для того, щоб відмітити ті особливі потреби, які відрізняють їх від інших дітей.

Номер слайду 3

«Знедолена природою дитина не повинна знати , що у неї слабий розум, слабкі сила. Виховання такої дитини має бути у сто разів ніжніших, чуйнішим, дбайливішим. Вчити і виховувати таких дітей треба у масовій загальноосвітній школі: створювати для них якісь спеціальні навчальні заклади немає потреби. Ці діти не є потворними, а найкрихітніші, найніжніші квіти в безмежно різноманітному квітнику людства»

Номер слайду 4

Інклюзивне навчання забезпечує доступ до освіти дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах . В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей; забезпечує однакове ставлення до всіх людей, але створює спеціальні умови для дітей з особливими потребами.

Номер слайду 5

Педагоги інклюзивних класів повинні мати спеціальну підготовку:-професійну; -особистісну;-психологічну.

Номер слайду 6

Ознайомитися з анамнезом учня, мати уявлення, які психічні процеси та функції у нього порушені. У процесі навчальної діяльності вивчати динаміку уваги, стомлюваності, темп роботи кожної дитини. Необхідні знання і навички педагога в іклюзивному класі Враховувати стан слуху, зору, загальної та дрібної моторики дитини. Навчитися адаптувати навчальні плани, методи роботи, дидактичний матеріал до індивідуальних потреб дітей. Підготувати дітей класу до того, що поряд з ними навчатимуться учні з особливими потребами. Не припускати зневажливого ставлення до дітей з ООП. Формувати у дітей досвід стосунків у соціумі, навичок адаптації до соціального середовища. Уміти створювати оптимальні умови для спілкування

Номер слайду 7

Зміст, форми та методи навчально-виховної роботи в інклюзивному класі мають бути корекційно спрямованими. Це означає, що кожна тема, яку вивчають діти, кожен метод, повинні сприяти не лише засвоєнню знань, умінь і навичок, формуванню поведінки, а й спрямовуватися на виправлення вад розвитку .

Номер слайду 8

Наступною складовою готовності педагогів до інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, є оволодіння наступними особистісними якостями, такими як: -терпіння, -витримка, -любов до дітей, -уміння знайти індивідуальний підхід до дитини, -уміння співпрацювати з іншими спеціалістами та використовувати їх поради, -доброта, -доброзичливість, -уміння зрозуміти дитину.

Номер слайду 9

Отже, успішна та ефективна практична реалізація процесу інклюзивного навчання залежить насамперед від ставлення до нього учителя як суб'єкта навчальної діяльності. Якщо особливості психофізичного розвитку дитини – це, майже завжди, незмінний фактор, та спроможність учителів щодо свідомої зміни свого ставлення до них, розширення знань, умінь та навичок у навчанні та вихованні дітей з вадами психофізичного розвитку, використанні ними різноманітних форм, методів і прийомів роботи мають змогу змінитись на краще.

Номер слайду 10

«…кожна людина може досягти вищого ступеня всебічного розвитку – стати неповторним творцем не тільки матеріальних, а й духовних цінностей, якщо в ній розкрити її задатки, обдаровання, талант.» Сухомлинський В. О.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу !!!Бажаю всім здоров’я, успіхів і творчого натхнення!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
13 травня 2019
Переглядів
1329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку