Презентація "Формування уявлень про розповідні речення та їх інтонування

Про матеріал
Презентація містить практичні матеріали для роботи над формуванням уявлень про розповідні речення та їх інтонування . Призначена для учнів мололдших класів спеціальних шкіл та осіб з особливими освітніми потребами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування уявлень про розповідні речення, інтонування цих речень, позначення їх на письмі

Номер слайду 2

На галявині розпустилися фіалки. Прочитай речення. Про що воно? Чого не вистачає в кінці речення?

Номер слайду 3

Маленька, менша від машини, Ні з ким не стану на борню, А при читанні, коли треба, Й людини мову зупиню. (Крапка) А щоб дізнатися, який знак ставимо в кінці цього речення, відгадайте загадку

Номер слайду 4

речення, в якому про щось розповідається або повідомляється, називається розповідним. Промовляється воно спокійно. У кінці розповідного речення ставиться крапка. Цвітуть сади. Шумлять гаї. Це речення розповідні. Розкажуть щось тобі й мені, І крапку ставимо в кінці. Висновок:

Номер слайду 5

Робота зі схемами. Розгляньте схеми речень:  — Скільки речень записано?— Чи однакові вони?— Складіть речення до кожної схеми.

Номер слайду 6

Морква, картопля, капуста, яблуко, буряк, цибуля.—  Яке слово «зайве»? Чому?—  Чи можна назвати цю групу слів реченням? Чому?  Об’єднайте  ці  слова  так,  щоб  утворилося  речення.  Запишіть  його. ( Морква, картопля, капуста, буряк, цибуля — це овочі.)Гра «Знайди “зайве” слово»

Номер слайду 7

Я задоволений, але... Я дізнався... Я не задоволений, тому що... У мене гарний настрій, тому що... Доповни речення своїми думками:

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку