Презентація "Галина Павлишин "Економія слів"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання за підручником О. Вашуленко "Українська мова та читання" (Ч.2) може бути використанна і в умовах дистанційного навчання і під час офлайн-навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галина Павлишин«Економія слів»(скорочено)1 лютого

Номер слайду 2

«Чубчик» Шпаки принишкли, слухаючи Чубчика. А коли той утомився верещати, птахи так зареготали, що аж затремтіло листя на деревах. Соловей сміявся, аж за боки брався. У синиць від реготу, аж сльози виступили на очах, а горобці так похрипли, що не могли й слова вимовити. Чубчик із сорому ледь не звалився з осокора. Присоромлений, осміяний, він повернувся додому. Яку проблему порушено в казці?

Номер слайду 3

Складання плану. Набрид мені ваш свист! Не хочу вас додвіку чути! Ще не чув, щоб пташка свого роду цуралася. Шпачкові здавалося, що він тепер найрозумніший серед птахів. Хоч і пізно, сину, але добре, що за розум нарешті берешся.

Номер слайду 4

Знайомство з авторои Письменниця Галина Рис (Павлишин) народилась у Львові. За освітою – художниця-ілюстратор та англійський філолог. Учасник Першої та Четвертої літературних шкіл у Карпатах (ЦЛО), проектів «Літреактор», «Книга за 24 години», «Щоденник». Координатор проекту «Творче читання» в рамках діяльності ЦДЛДЮ. Лауреат літературного конкурсу від видавництва «Смолоскип». Галина Рис також є авторкою книг «Унікальна Картоплина», «Подорож до Котанії». «Намалюй мене пташкою» – не просто захоплюючий підлітковий роман, а цілий світ, створений Галиною Рис.

Номер слайду 5

Робота зі словомзвичкаманера. Мелодійність, темп мовлення інтонпціяпоручобіч. Переживати сильний душевний біль,безвихідне становищебути у відчаїсріблястийспілкуванняфеєрверкнесправедливопідбадьоритисправжньогонебагатослівність

Номер слайду 6

Швидкочиталочка

Номер слайду 7

Читай вдумливо

Номер слайду 8

Читай вдумливо

Номер слайду 9

Читай вдумливо

Номер слайду 10

Які емоції виникли під час читання?

Номер слайду 11

Запам’ятай!Мова – душа народу. Не лінуйся сказати, щоб тебе зрозуміли. Рідна мова дорога людині, як саме життя21 лютого народи планети Земля святкують День рідної мови

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Щоденні 5 Уважно перечитати текстс. 148-150 Дати відповіді на питання. Якими словами можна висловити головну думку твору?Що ти взяв для себе?

Номер слайду 14

Література 1. Вашуленко О. В. Українська мова та читання : підр. Для 3 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах). Ч.2/О. В. Вашуленко.- К.: Видавничий дім «Освіта», 2020. – 160 с. : іл. 2. Доступні джерела інтернет-ресурсів.

pptx
Додано
3 лютого
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку