Презентація "Герберт Уеллс. Чарівна сила уяви"

Про матеріал

Презентація "Герберт Уеллс. Чарівна сила уяви".

Г. Уеллс “Чарівна крамниця”. Своєрідність сприйняття подій героями твору. Світ очима дитини. Прийом контрасту як засіб характеристики героїв.Символічні образи, роль деталі, сенс фіналу.

Містить матеріали до вивчення творчості Герберта Уелллса та його твору "Чарівна крамниця"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Г. Уеллс “Чарівна крамниця”. Своєрідність сприйняття подій героями твору. Світ очима дитини. Прийом контрасту як засіб характеристики героїв. Символічні образи, роль деталі, сенс фіналу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чому Джипа завжди приваблювала ця чарівна крамничка? Які речі він би хотів мати? Чому двері чарівної крамниці відчинилися для Джипа і не відчинилися для іншого хлопчика – Едуарда?

Номер слайду 6

Художня деталь (від франц. dеtаіl — подробиця, дрібниця) — виразна подробиця у творі, що має значне змістовне та ідейно-емоційне навантаження. Передусім за її допомогою письменник підкреслює характерну ознаку змальованих ним картин, предметів або характерів героїв (інтер’єр, портрет, пейзаж тощо), що вирізняє їх з-поміж інших і надає можливість зрозуміти їх значення у загальному контексті твору.

Номер слайду 7

Знайдіть в тексті епізод, художню деталь, слово, яким автор натякає, що в наших думках багато зайвого, часто непотрібного для нашого життя?

Номер слайду 8

Тим, хто рішуче тягнеться до нового, непізнанного, їм і далі будуть відкриватись більші таємниці. Яка деталь підтверджує цю думку?

Номер слайду 9

З мірками нашого звичайного життя не можна підходити до невидимого й загадкового світу – „нічого не побачили”. -Автор використав деталь – прилавок, який символізує- тільки вперед!

Номер слайду 10

 На шляху до пізнання нового, як завжди, виникають спокуси, завади, які відволікають людину. В якому образі автор показав ці спокуси?  

Номер слайду 11

Як Джип реагував на те, що відбувалося в чарівній крамничці? Як сприймав фокуси крамаря батько Джипа?

Номер слайду 12

Дії і почуття батька Риси характеру 1.“Мені й на думку не спадало завернути туди…” 2.” ми сміялися, дивлячись у ті дзеркала” 3. “Там не було нічого!” 4. “Мені вже починало здаватися, що чари тут аж надто справжні.” 5. “Я був радий,що малий не бачив того чортеняти” 6.”Ця крамниця вже починала викликати в мене підозру й побоювання. “ 7. “А що, якби твої солдатики раптом ожили й пішли марширувати?” 8. ”Але нічого чарівного в них я так і не помітив…”

Номер слайду 13

Номер слайду 14

За допомогою якого прийому автор яскраво висвітлює проблематику твору? Світ очима батька Світ очима Джипа

Номер слайду 15

Контраст (фр. contraste — протилежність)— різко окреслена протилежність у чомусь: рисах характеру, властивостях предметів чи явищ. В основі має антитетичний принцип світосприйняття (див.: Антоніми). Цей прийом був здавна відомий народній свідомості, зафіксований, зокрема, у фольклорі (казка "Правда і Кривда"), у мистецтві та художній літературі.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Написати твір-мініатюру “Світ, який для мене живий…”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Дякую! Чудова робота - цікава дітям і водночас глибока! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
5 лютого 2018
Переглядів
14857
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку