Презентація-гра "Планування маршруту мандрівки країнами світу з визначенням різниці в часі в них порівняно з київським"

Про матеріал
Презентація-гра дозволить учням колективно спланувати міні-маршрут мандрівки країнами світу і визначити різницю в часі в країнах порівняно з київським
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планування маршруту мандрівки країнами світу з визначенням різниці в часі в них порівняно з київським. Вчитель географіїОвідіопольської ЗОШ№2 Погорецька Олена Василівна. Гра

Номер слайду 2

Опис гри. В грі приймають участь чотири команди: «Червоні», «Зелені», «Сині», «Жовті» та один ведучий (вчитель). Основним слайдом гри є ігрове поле, поділене на квадрати, які зафарбовані у відповідні кольори команд. Вчитель по черзі, в довільному порядку, обирає квадрат. Натискання на квадрат активує перехід до завдання, яке повинні виконати учні. Прочитавши інформацію про країну, учні повинні відгадати, про яку країну йде мова. Потім за картою годинних поясів встановити, в якому годинному поясі вона знаходиться та визначити різницю в часі в країні порівняно з київським часом. Після відповіді команди на запитання, за допомогою позначки здій-снюється перехід до правильної відповіді. За правильну відповідь команда отримує 1 бал, за неправильну – 0 балів. Після перевірки правильності відповіді, відбувається повернення до основного слайду за допомогою позначки . Після відповіді команди колір квадрата перефарбовується на білий. Це означає, що дане завдання виконано. Після цього здійснюється перехід ходу від однієї команди до іншої. Гра завершується, коли всі квадрати перефарбуються в білий колір. Переможцем стає команда, яка набере більшу суму балів впродовж усієї гри.

Номер слайду 3

Правила гри для учнів. Швидко відгадати країну. Швидко за картою годинних поясів визначити номер годинного поясу та різницю в часі в країні порівняно з київським часом. Швидко підняти руку і дати відповідь.

Номер слайду 4

style.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 5

Ця країна знаходиться в Південній Америці. На високому посушливомуплато Наска ви побачите набір геогліфів: зображень колібрі, павуків, мавп,риб, лам та ящірок. Хто створив ці лінії та з якою метою, залишається невідомим. Згідно з найпопулярнішою теорією, мета народу Наска була релігійною, зображеннястворювалися, щоб боги на небі могли побачити їх. Правильна відповідь

Номер слайду 6

Перу. Знаходиться в ХIХ годинному поясі. UTC – 5 Час відрізняється від київського на 7 годин.

Номер слайду 7

Ця країна на півдні Африки примудрилася мати аж три столиці: адміністративну,законодавчу та судову. Країна займає перше місце в світі за добуванням золота. Одна із шахт – Мпоненг –найглибша в світі. Золото тут добувають з глибини 3777м. Правильна відповідь

Номер слайду 8

Південна Африка. Знаходиться в IІ годинному поясі. UTC +2 Час відрізняється від київського на 0 годин.

Номер слайду 9

Правильна відповідь. Ця країна знаходиться на півночі Африки. Тут є піраміди – єдине із семи чудессвіту, котрі збереглися до наших часів. Вік трьох великих пірамід, які вражали своєю величчю ще греків і продовжують вражати нас – фараонів Хеопса, Хефрена і Мікерина – близько п’яти тисяч років. Ці велетенські споруди не бояться невблаганного часу.

Номер слайду 10

Єгипет. Знаходиться в IІ годинному поясі. UTC +2 Час відрізняється від київського на 0 годин.

Номер слайду 11

Правильна відповідь. Країна в Азії, на півночі якої є велетенський мур, збудований з метою захисту північних кордонів країни від вторгнень різних кочових племен. Його загальна протяжність згідно з результатами 2012 року становить 21 196,18 кілометрів.

Номер слайду 12

Китай. Знаходиться в VIIІ годинному поясі. UTC +8 Час відрізняється від київського на 6 годин.

Номер слайду 13

Правильна відповідь. Висадившись на східному узбережжі цієї країни-материка, Джеймс Кук був враженийдивовижними тваринами, яким пізніше судилося стати національним символом держави. Нині кенгуру є емблемою, яка використовується на гербі країни, емблемахнаціональних компаній. 

Номер слайду 14

Австралія. Знаходиться в Х годинному поясі. UTC +10 Час відрізняється від київського на 8 годин.

Номер слайду 15

Правильна відповідь. Жадібні конкістадори, побачивши прикраси на місцевих жителях, назвали цюпівденноамериканську країну «країною срібла». Срібла в країні не виявилося. Зате прославили цю країну футболісти – Дієго Марадона та Ліонель Мессі. В країні так полюбляють футбол, що під час важливих змагань школярам влаштовуютьдодаткові вихідні, щоб вони не пропустили матчі.

Номер слайду 16

Аргентина. Знаходиться в ХХІ годинному поясі. UTC – 3 Час відрізняється від київського на 5 годин.

Номер слайду 17

Правильна відповідь. Ця острівна держава на заході Європи – одна з небагатьох сучасних держав, якоюправить справжня королева. Колись це була найвпливовіша імперія в світі, але більшість людей знають її як батьківщину великого драматурга Вільяма Шекспірата хлопчика – чаклуна Гаррі Поттера.

Номер слайду 18

Велика Британія. Знаходиться в ХХIV (0) годинному поясі. UTC 0 Час відрізняється від київського на 2 години.

Номер слайду 19

Правильна відповідь. Цю європейську країну називають «наймоднішою» країною світу, адже. Коко Шанель, Крістіан Діор, Жан-Поль Готьє, П’єр Карден, Ів Сен-Лоранзробили державу визнаною законодавицею моди. А з будь-якого куточкаїї столиці можна побачити символ міста – вежу, яку місцеві жителі називають «найелегантнішою дамою міста».

Номер слайду 20

Франція. Знаходиться в І годинному поясі. UTC +1 Час відрізняється від київського на 1 годину.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бортнічук Тетяна Яківна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2020
Переглядів
2380
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку