Презентація "Гуманістичні ідеї у романі Ф. Рабле "Гаргантюа і Пантагрюель"

Про матеріал

Розкрити особливості сюжету, проблематику роману, закріпити поняття "сатира". "гротеск"; розвивати навички виразного читання, вміння аналізувати текст; виховувати кращі гуманістичні риси.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

П’яте березня Класна робота ПЧ №3. Гуманістичні ідеї в романі Ф. Рабле “Гаргантюа і Пантагрюель”

Номер слайду 2

“Про що говорять дати…” 1494 1520 1527 1530 1532 1533 1537 1546 1552 1554

Номер слайду 3

ОЛС “Знайомство з романом” Миліш писати не з плачем – зі сміхом. Адже так звично для людей – сміятись. Ф. Рабле “Гаргантюа і Пантагрюель” (писався понад 20 років) складається з 5 частин 1 книга – про Гаргантюа 2 - 3 книги – про народження, виховання, навчання і пригоди сина Пантагрюеля 4 – 5 книги – мандрівка Пантагрюеля з друзями

Номер слайду 4

Вікторина “Чи уважний ти читач?” Олоферн Євдемон Гімнаст Марке Пікрохоль Бадбек Гаргантюа Жан Панург

Номер слайду 5

Теорія літератури Гротеск — тип художньої образності, який ґрунтується на химерному поєднанні фантастичного і реального, прекрасного і потворного, трагічного і комічного, життєподібного і карикатурного. Наведіть приклади використання гротеску у творі Ф. Рабле.

Номер слайду 6

Сатира – гостре осудливе висміювання негативних явищ. Об’єктом сатири стають освіта і виховвання низький рівень науки фанатизм і жорстокіст релігійних чвар державний устрій середньовічної Франції

Номер слайду 7

Бесіда Що відрізняло Телему від звичайних середньовічних монастирів? Кого туди приймали? Розкажіть про заняття телемітів. Як ці заняття їх характеризують? Знайдіть описи інтер’єра абатства. Чим можна пояснити таке розкішне оздоблення ? Якими були стосунки мешканців монастиря? Чи не призводить девіз “Роби, що хочеш” до вседозволеності? Як втілилися в розповіді про Телему ідеали Ренесансу?

Номер слайду 8

ОЛС Телемський монастир Ідеї Т. Мора про Утопію та Т. Кампанелли про Місто сонця Правило:“Роби, що бажаєш” “Телема” – від грецьк. “бажання” “позолочені статуї; ринви, розцяцьковані золотом криті емаллю; фрески, що зображували античних героїв та великі історичні події”

Номер слайду 9

Домашнє завдання Усний твір-міркування на тему: “Як я розумію афоризм Рабле “Панургова отара”. Підготуватися до к.р!

ppt
Додано
5 березня 2018
Переглядів
1938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку