Презентація "Хто такий ресторатор?"

Про матеріал
Презентація розкриває сутність професії ресторатора, цілі і завдання ресторатора, історію виникнення професії, якості, необхідні ресторатору ( креативність, здібності організатора, стресостійкість), плюси та мінуси професії, рекомендує навчальні заклади, які дають можливість оволодіти цією професією: кулінарні академії, школи кулінарного мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто такий ресторатор?

Номер слайду 2

Ресторатор – хто це?» Це власник ресторану або творець його концепції, високопрофесійний фахівець широкого профілю, якому потрібно розбиратися в тонкощах складання меню, підборі співробітників, маркетингу. Ресторатор визначає, що ресторан буде спеціалізува тися на певній кухні, підбирає шеф-кухаря, продумує бізнес-план проекту. Це професіонал високого класу, талановитий керівник, зайнятий просуванням цього проекту.

Номер слайду 3

Цілі і завдання професії Професія ресторатора як власника бізнесу відноситься до категорії топ-менеджменту, тому головна мета цієї людини – зробити ресторан прибутковим підприємством. Ця непроста мета передбачає кілька окремих завдань.

Номер слайду 4

Завдання ресторатора розробка конкурентоспроможної концепції; підбір відповідного приміщення, необхідного обладнання для кухні, меблі для інтер’єру; пошук потрібного персоналу (кухарів, офіціантів, адміністратора, швейцара); залучення нових клієнтів та створення постійного кола відвідувачів.

Номер слайду 5

Історія виникнення професії Професія ресторатора веде походження з 1582 року, коли з’явився паризький ресторан «Тур д’аржан». Його заснував талановитий кухар Рурто, який був власником корчми при постоялому дворі. У цьому закладі король Генріх IV ввів моду на вилки, сюди часто заходили Бальзак, Бісмарк, члени російської імператорської сім’ї. Цьому закладу є чим пишатися, і він по праву носить «Зірку червоного гіда Мішлен» – престижну ресторанну нагороду.

Номер слайду 6

Якими якостями повинен володіти ресторатор? Для ресторатора, як власника бізнесу, важлива наявність таких якостей: Креативний підхід, розвинена уява – реалізуються в дизайні інтер’єру ресторану, розробці оригінального меню, концептуально продуманій формі офіціантів. Здібності організатора, керівника – загальне керівництво роботою ресторану, від кулінарних тонкощів приготування страв до святкової програми на Новий рік. Стресостійкість, висока працездатність – для роботи з ненормованого графіку (в пізній час, вихідні, святкові дні), характерному для праці працівників індустрії відпочинку.

Номер слайду 7

Плюси і мінуси професії Плюси Можливість реалізувати талант управлінця, фінансиста і творця в рамках однієї професії.   Велика зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми.  Можливість зробити швидку кар'єру, потрапити в еліту ресторанного бізнесу. Мінуси Постійне нервове напруження. Необхідно тримати в голові тисячу дрібниць і всюди встигати. Серйозна моральна, а часом і матеріальна відповідальність. Ненормований, іноді цілодобовий робочий день.

Номер слайду 8

Як стати ресторатором? Кулінарна академія Ектора Хіменес-Браво. Вартість навчання за кулінарними рівнями. Перший - 34 000 грн, другої - 43 000, третій - 51 000 грн. Окремо проводяться кондитерські курси: 29 000 - 51 000 грн. Школа кулінарного мистецтва Академія Успішних Кухарів. Вартість: базовий кулінарний курс - 23 800 грн; кожен майстер-клас оплачується окремо. 3. Школа кулінарного мистецтва Миколи Тищенка. Вартість навчання: 19 500 грн. Київська Міжнародна Кулінарна Академія. Вартість: базовий кондитерський курс - 25 000 грн; кожен майстер-клас оплачується окремо. El Сhef професійна кулінарна школа. Вартість базового курсу: 17000 грн.

Номер слайду 9

Як стати ресторатором? 6. Кулінарна Академія асоціації шеф-кухарів України. Вартість: кожен майстер-клас оплачується окремо, ціна - від 1000 грн. 7. Кулінарна школа Картата Потата від Даші Малахової. Вартість майстер класу 500 грн. 8. Козятинське міжрегіональне вище професійне училище. Вартість навчання: безкоштовно.

Номер слайду 10

Відомі ресторатори світу

Номер слайду 11

ppt
Додано
20 грудня
Переглядів
17
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку