Презентація "Відомі ресторатори світу"

Про матеріал
Презентація знайомить з відомими рестораторами світу, зокрема:Ален Дюкасс (Alain Ducasse) – власник двох десятків закладів по всьому світу серед яких виділяють Le Louis XV в Монте-Карло і паризький Plaza Athеnеe; Хестон Блюменталь - справжнє втілення майстерності кулінарії і природничих наук, автор страв молекулярної кухні; Гордон Рамзі (Gordon Ramsay) – шеф-кухар, власник підприємств харчування у Великобританії; Вольфганг Пак відомий своїм нестандартним підходом до приготування страв, Джеймі Олівер - шеф-кухар з Британії, телеведучий і талановитий ресторатор, автор бестселерів про здорове і смачне харчування;Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во — канадський та український шеф-кухар колумбійського походження, бізнесмен, телеведучий.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відомі ресторатори сучасності

Номер слайду 2

Ален Дюкасс Slide Title. Ален Дюкасс (Alain Ducasse) – власник двох десятків закладів по всьому світу, серед яких виділяють Le Louis XV в Монте-Карло і паризький Plaza Athеnеe. Ален Дюкасс пробивався до вершин кулінарії довго і важко, почавши свою кар'єру на кухні готелю в Бордо. Сьогодні це без сумніву талановитий і відомий шеф-кухар, фахівець з провансальської кухні, успішний ресторатор. Його мультикультурна концепція під назвою  Spoon — мережа ресторанів без національних рис, меню яких повинно миттєво реагувати на будь-які зміни кулінарної моди — не важливо, звідки вони походили. Дюкасс удостоєний найвищої французької нагороди – ордена Почесного легіону

Номер слайду 3

Хестон Блюменталь Хестон Блюменталь - справжнє втілення майстерності кулінарії і природничих наук. Хестон Блюменталь відомий світу, як автор страв молекулярної кухні. Його морозиво з беконом і яйцем, каша з равликів та багато інших викликали бурхливе захоплення у світової громадськості. Блюменталь власник і керівник кращого ресторану в світі The Fat Duck, що знаходиться в Британії. Ресторан відзначений 3 мішленівськими зірками. Також Хестон співпрацює з телеканалом Discovery, знімаючи з ними цикл передач, пише книги про кулінарію, серед інших бестселер «Наука кулінарії». Кухар-самоучка став не тільки одним з найзнаменитіших кулінарів і ресторато рів, але і членом Королівського товариства хіміків, почесним доктором Лондонського університету і володарем безлічі престижних премій.

Номер слайду 4

Нобуюкі Нобу Мацухіса. Нобуюкі Нобу Мацухіса - всесвітньо відомий майстер ф'южн-кухні, його страви багатокомпонентні та між національні. Нобуюкі працює в Лос-Анджелесі, але вкладає в свої страви весь колорит японських, перуанських і аргентинських страв. Він насправді визнаний кулінар, страви якого не мають рівних у цілому світі. Разом з Робертом Де Ніро Нобуюкі Нобу Мацухіса володіє мережею ресторанів по всьому світу, які дуже люблять відвідувати знаменитості. Шеф-кухар також пише книги й знімається в кіно.

Номер слайду 5

Гордон РамзіГордон Рамзі (Gordon Ramsay) – шеф-кухар, власник підприємств харчування у Великобританії і в інших країнах світу, чия «імперія» налічує 22 ресторани плюс 3 паби, багато з яких удостоєні престижних нагород. Став відомий завдяки телешоу «Пекельна кухня», «Майстер-шеф», «Точка кипіння», «Жахи на кухні Рамзі». Гордон Рамзі також є автором популярних книг, таких як «Світова кухня», «Здоровий апетит», «Сімейний обід в неділю».

Номер слайду 6

Вольфганг Пак. Вольфганг Пак відомий своїм нестандартним підходом до приготування страв. Шеф-кухар влаштовує банкети для кінопрем’єр, показів моди, корпоративних заходів. Його компанія володіє цілою мережею ресторанів у США, Японії і Канаді. Сам Вольфганг Пак знімався в кіно і серіалах, написав шість книг. У Вольфганга Пака понад 20 ресторанів по всьому світу, кілька кулінарних брендів, серед яких мережа фастфуду Wolfgang Puck Express – саме його оригінальні бутерброди продають в найбільших аеропортах світу.

Номер слайду 7

Джеймі Олівер. Джеймі Олівер - «Голий кухар» - улюбленець широкої публіки. Це шеф-кухар з Британії, телеведучий і талановитий ресторатор, автор бестселерів про здорове і смачне харчування. Джеймі Олівер поширює ідеї здорової їжі, вважаючи, що від цього багато в чому залежить здоров'я всієї нації – «ми те, що ми їмо». Його передачі і книги популярні більш ніж в 40 країнах світу, він почесний стипендіат та член Королівського коледжу лікарів за напрямом боротьби з дитячим ожирінням та пропаганди здорового харчування, а також Олівер відповідає за їжу у спортсменів «Манчестер Сіті». Нині Олівер керує тридцятьма італійськими ресторанами в Азії. У Джеймі Олівера є ресторан Fifteen, в який він щороку набирає і навчає 15 людей з "важкою долею", що потрапили в скрутне для життя становище: бездомні, наркомани.

Номер слайду 8

Поль Бокюз. Поль Бокюз (Paul Bocuse) – не тільки власник бізнес-проектів, але і засновник кулінарного конкурсу Bocuse d’or («Золотий Бокюз»), який вважається одним з найбільш престижних професійних змагань світу, Товариства високої французької кулінарії і шеф-кухар століття за версією ресторанного гіда Gault Millau. Поль у своїй філософії дотримується думки, що соуси змінюють смак продуктів, а тому слід від них відмовитися на користь натурального смаку, свіжих інгредієнтів та поєднання простоти і вишуканості на одній тарілці. Поль Бокюз також веде публічне життя – виступає на ТБ, пише книги, веде лекції, має власні ресторани. Нагороджений орденом Почесного легіону, керує Institut Paul Bocuse Écully та європейською асоціацією кулінарів Euro Toques.

Номер слайду 9

Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во — канадський та український шеф-кухар колумбійського походження, бізнесмен, телеведучий. Суддя проєкту Мастер. Шеф Україна, викладач кулінарного мистецтва, засновник консалтин гової компанії Bravo Restaurant Group. Володар престижної кулінарної премії «The World. Master Chef». В2009 року Ектор Хіменес-Браво отримує пропозицію від міжнародної мережі готелів Inter. Continental Hotels Group відкрити ресторани п'ятизіркового готелю Inter Continental Kyiv в Україні, для якого він розробив і запровадив концепції усіх ресторанів, в яких працював. Окрім готелю Ектор Хіменес-Браво розробляє концепції й для інших ресторанів компанії-власника.2017 року вийшла його «Перша кулінарна книга», яка встановила національний рекорд України у категорії: «Найбільший тираж виданої в Україні книги». У травні 2021 року отримав українське громадянство

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Економіка, 11 клас, Презентації
Додано
20 грудня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку