Презентація "Хвороби від негативних емоцій"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Емоційна саморегуляція", що дає наочну можливість ознайомитись із проявами окремих емоцій та пояснити їх вплив на фізичне здоров'я людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХВОРОБИ ВІД НЕГАТИВНИХ ЕМОЦІЙПідготувалавчитель основ здоров’я Лубенської ЗОШ І – ІІІ ст. № 10 Федорченко Л. В.

Номер слайду 2

«Злість – сама марна із всіх емоцій. Руйнує мозок та шкодить серцю». Стівен Кінг. Американський письменник

Номер слайду 3

Протягом довгого часу людина може скаржитись на проблеми зі здоров'ям, незважаючи на те, що дослідження не свідчать про відхилення. У цьому випадку причина недуги може ховатися в емоціях, які ви відчуваєте постійно. Вже доведено, що душа і тіло тісно пов'язані. Душевні переживання, емоційні сплески, страхи - все це може відбитися на нашому здоров'ї.

Номер слайду 4

Головні причини негативних емоцій. Відсутність самоконтролю;Виправдання внутрішнього негативу;Стримування власних почуттів.

Номер слайду 5

Гнів. Керувати гнівом набагато складніше, ніж іншими емоціями. Саме тому, відчуваючи гнів постійно, ви ризикуєте загубити своє здоров'я. Це почуття призводить до викиду адреналіну в області мозку, що впливає на логічне мислення. Тому в стані гніву людині дуже складно адекватно міркувати і приймати правильні рішення. Крім того, така кількість адреналіну може стати причиною підвищеного тиску, прискореного дихання і болю в серці. В результаті спалахів гніву людина частіше страждає від серцево-судинних захворювань і робить необдумані вчинки.

Номер слайду 6

Смуток Якщо гнівом управляти набагато складніше, то сумувати людина може набагато довше. В першу чергу туга уповільнює роботу легенів, із-за чого виникає утруднене дихання і навіть відчуття задухи. Люди, які сумують занадто часто, можуть скаржитись на проблеми з бронхами і відчувати дискомфорт в області легенів. Довгий смуток може позначитися на зовнішньому вигляді людини, погіршити стан шкіри, волосся, нігтів. Приховувати цю емоцію складно, тому ви завжди зможете відрізнити людину, яка піддається її впливу.

Номер слайду 7

РевнощіРевниві люди навіть не здогадуються, що недовіра шкодить не тільки стосункам, але і здоров'ю. Ревнощі провокують страх самотності, постійні стреси, безсоння і послаблюють імунну систему. Дуже часто такі люди скаржаться на проблеми з травною системою і часті болі в області шлунка. Якщо ревнощі заходять за межі розумного, вони провокують серцеві хвороби і затяжні депресії.

Номер слайду 8

Страх. Ця емоція сильно впливає на репродуктивну систему і часто стає причиною запалення статевих органів, і навіть, безпліддя. Невелика тривожність може позначитися на роботі нирок, надниркових залоз і сечостатевої системи. Якщо людина стає заручником своїх страхів, це може привести не тільки до фізичних, а й до душевних недугів: депресії, шизофренії.

Номер слайду 9

Ненависть. Це почуття може спровокувати безліч інших негативних емоцій, таких як : гнів, заздрість, агресія. Часто люди, які відчувають ненависть до себе або до іншої людини, старіють набагато швидше, що відбивається не тільки на їх зовнішньому вигляді, але і на організмі в цілому. Крім того, почуття ненависті сприяє виробленню гормонів стресу, внаслідок яких може підвищуватися тиск, виникають болі в області серця.

Номер слайду 10

Профілактика негативних емоцій. Навчіться прощати інших людей;Якщо вам необхідно вилити свої почуття, ви можете детально описати свій стан на папері;Кращий спосіб позбутися негативних емоцій - виплеснути їх. Достатньо піти у відокремлене місце і просто покричати; Активні захоплення;Ефективні медитації.

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
1620
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку