Презентація І.П. Котляревський

Про матеріал
Презентацію можна використовувати як під час вивчення творчості І.П. Котляревського, так і на підсумковому уроці. Також можна використати і на позакласних заходах. Розробка має кросворди , сенкани, вікторину, асоціації, заочну подорож до Полтавського музею Івана Котляревського
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект створила: Учитель української мови і літератури Стрюкова О.В.

Номер слайду 2

Іван Петрович Котляревський ( 9. 09. 1769 – 10. 11. 1838) “Будеш, батьку,панувати, Поки живуть люди: Поки сонце з неба сяє, Тебе не забудуть!”

Номер слайду 3

1 К 2 О 3 Т Л 5 Я 6 Р е 8 в с 10 ь к 12 и 13 й 1.У п*єсі дівку змалював Красиву, немов Мавка. Моторна, лагідна і горда Полтавка це (Наталка) 2.В Карфагені довго жили, Почувалися як вдома. Привітна господиня Знайома нам (Дідона) 3. Його чекало визнання, Його чекала слава. Подарувала Україні Поета славного (Полтава) 4. Красуня – чепуруха У неї цього вчися. Дочка царя Латина, А звалася (Лавися) 5. Це місто греки зруйнували, Троянців мало врятувалося. За міфами античними, ми знаємо, Це місто (Троя) звалося

Номер слайду 4

6. Бог неба й грому, цар богів, 10. У творі Левіна Бориса Він був могутній, ніби вітер. Наш Котляревський – це борець. Це був бог Зевс, а у римлян Про життя його і творчість Він звавсь інакше. Це (Юпітер) Розповів “Веселий (мудрець)” 7. Син Анхіза й Афродіти. 11. Петро, Микола і Наталка - Побував у царстві тіней. За щастя справжній кожен з них борець - Збудував державу Римську. Змальовані прекрасно і красиво. Нарекли його (Еней) Ілюстрував твір (Компанець) 8. Цей хлопець був ще молоденький, 12. Він поважа добрих людей, Він рідну матір пригадав. Не обража ніколи. Заради друзів він загинув, Він став товаришем Петра. Юнак цей звався (Евріал) Цей персонаж (Микола) 9. Стара, горбата і суха. 13. “Енеїда” – поема це римська. Від старості вже посивіла, Написана в іншому стилі. Ця відьма встрілася Енею, Котляревський сюжет запозичив, А звать її було (Сівілла) А автор поеми – (Вергілій)

Номер слайду 5

Слава нашій хаті! Олекса Ющенко Ваш музей – розмова поколінь Іван Козловський

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Людина. Котляревський Добра, правдива. Оригінальний, дотепний. Бачив, змальовував, відкривав. Писав, висловлював, творив. Чарівник слова. Великий гуморист. Творець. Поет Класик. Великий, український. Взяв, запровадив, створив. Батько нової української літератури. Новатор.

Номер слайду 8

Діва. 1798, 1808, 1809, 1842рр. Парпура. Харків. 1819р. Кіятр. Щепкін. 1838р.

Номер слайду 9

Хто я за гороскопом? (Діва) В якому місті я навчався у семінарії? (Новоросійськ) Літературний рід “Енеїди”? (Ліро-епос) Літературний вид “Наталки Полтавки”? (Драма) Коли вперше була видана “Енеїда”? (1798) З яким актором я товаришував? (Михайлом Щепкіним)

Номер слайду 10

“Москаль-чарівник” (1819) “Енеїда” (1826) “Наталка Полтавка”

Номер слайду 11

ppt
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку