Презентація "І трапиться ж таке..."

Про матеріал
Презентація містить назву теми, основні завдання уроку, державні вимоги щодо рівня загальноосвітньої підготовки учнів стосовно вказаної теми. Слайди презентації відтворюють основні етапи уроку і дозволяють унаочнити навчальний матеріал, зробити його більш доступним і дієвим для учнів, сприяє формуванню предметної ІКТ компетентності. Зміст презентації насичений такими видами завдань: скоромовка, чистомовка, словникова робота, прийоми художньої виразності, загадка, завдання для створення проблемної ситуації, для індивідуальної роботи та роботи в групах, додаткова інформація про життя та творчість письменника, цікава інформація про сороку. Комп’ютерну презентацію можна використовувати на різних етапах уроку з метою засвоєння знань, умінь, навичок та ціннісних ставлень учнів; закріплення вивченого матеріалу; перевірки знань і вмінь з теми; повторення вивченого матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юрій Старостенко«І трапиться ж таке…»Підготувалавчитель початкових класів. Курилівського ліцею. Бородай Олена Василівна

Номер слайду 2

Чистомовка

Номер слайду 3

Читання скромовки

Номер слайду 4

СОРОКАДовжина тіла 45-50 см, маса 150-250 г. Розмах крил 55-58 см. В сороки своєрідне забарвлення пір'я. Голова, шия, спина, горло, воло і верхня частина грудей блискучо чорна, на голові та спині із зеленим відливом.

Номер слайду 5

Цікаво те, що сороки кожного року будують нові гнізда, хоч старі споруди ще досить міцні: вони роками витримують численні дощі, вітри та снігопади. Тому їх займають інші птахи, особливо хижі. Навесні, коли починається будівництво гнізд, у сорок виникає потяг до всього блискучого. У їхніх гніздах знаходили дротинки, фольгу, намистинки, монетки, і навіть консервні банки. За це сорок називають крадійками.

Номер слайду 6

Пропоную тобі прочитати оповідання Юрія Старостенка.

Номер слайду 7

Прочитайте заголовок та подивіться намалюнок. «І трапиться ж таке…»Як ви думаєте, про що буде оповідання?Як ви думаєте, чому ведмідь біжить за сорокою?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дай відповіді на запитання:

Номер слайду 15

Спробуй виготовити аплікацію до оповідання (за бажанням)

Номер слайду 16

Поміркуй, чим оповідання Юрія Старостенка подібні до казки? Чим відрізняються від неї?Складіть оповідання «Зустріч Мишка із сорокою навесні».

pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
1657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку