Презентація Інновації в роботі з першокласниками "Метод кубування" 1 клас

Про матеріал

Матеріал допоможе активізації роботи учнів 1 класу, застосовуючи метод кубування при роботі з першокласниками. Метод кубування допомогає розширити словниковий запас, мислення, уявлення учнів про навколишній світ на основі життєвого досвіду учнів та сприяє мотивації учнів до навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток критичного мислення на уроках читання в 1 класі Підготувала: вчитель початковиз класів Краматорської ЗОШ І-ІІІст. №23 Рюмшина В.В.

Номер слайду 2

Критичне мислення - а) це складний процес отриманння інформації, її осмислення, переробки, що завершується прийняттям рішення; б)процес розгляду ідей із багатьох точок зору, відповідно до їх смислових зв'язків, порівняння їх з іншими ідеями.

Номер слайду 3

Мета курсу Заохочувати учнів до формування орігінальних точок зору; Дати змогу учням критично сприймати текст; Допомогати учням робити колективні висновки для того, щоб відпрацювати твердження; Дати можливість учням навчитися доводити правоту власних висновкіів у дискусії з іншими

Номер слайду 4

Триступенева методична система мислення: Актуалізація: а)по-перше учні пригадують усе те, що вони знають з теми; б) другою метою ступеня є активізація учня. Усвідомлення змісту: Учні читають,або ж слухають текст, перевіряють своє розуміння отриманної інформації; Рефлексія: Учень перетворює нове знання на власне. Учні запитують, інтерпретують, сперечаються і т.д.

Номер слайду 5

Методи і прийоми роботи: - Гронування; - Сенкан; - Кубування; - Передбачення; - Порушена послідовність; - Інтерв'ювання.

Номер слайду 6

Метод «Кубування»: Передбачає використання кубику із написаними на кожному його боці вказівками щодо напрямку мислення та письма. Кожне ребро від 15 до 20см

Номер слайду 7

Методика проведення: Опиши це... Порівняй це... Установи асоціації Проаналізуй це... Знайди застосування цьому Наведи аргумети «за» або «проти»

Номер слайду 8

Фрагмент уроку: Тема: Для кого голки в їжака Мета: формувати навички навчального співробітництва; створити умови для розвитку критичного мислення; учити робити аналіз прочитаного; розвивати усне мовлення; виховувати почуття любові до тварин. І Гостроносий і малий, Сірий,тихий і не злий. Вдень ховається. Вночі Йде шукать свої харчі. Увесь із тонких голочок. Як він зветься?.... їжачок

Номер слайду 9

«Кубування» 1. Опиши. Як виглядає? 2. Порівняй. - На що схожий? - Чим відрізняється? 3. Установіть асоціації. І ____ їжак ____ І 4. Займіть певну позицію. Яким є ваше ставлення до їжачків? - Чому? - Яку користь приносять їжачки? 5. Застосування. - Як би ти це використав? 6. Екологічна стежинка. Цікавинки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Передбачення» за малюнком: Про що, на вашу думку, розповідається в оповіданні?

Номер слайду 12

«Незакінчене речення»: -Прибігає, аж там... -Спасибі за пораду, але... Рефлексія: Гра «Ми-фантазери» -Уявіть, що голочок у їжачка немає. Як змінилось б його життя?

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Доброштан Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мальцева Тетяна Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 січня 2018
Переглядів
18037
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку