Презентація "Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів"

Про матеріал

Презентація містить короткий теоретичний матеріал про актуальність упровадження інтеграції в навчальний процес. Указані переваги такого упровадження, а також недоліки. Бажано доповнити презентацію власними порівняльними таблицями з урахуванням використання інтегрованого навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів

Номер слайду 2

Упровадження інтеграції в навчальний процес актуальне, тому що дає змогу: “спресувати” споріднений матеріал кількох предметів навколо однієї теми, усувати дублювання у вивченні ряду питань; ущільнити знання, тобто реконструювати фрагмент знань таким чином, засвоєння якого вимагає менше часу, проте породжує еквівалентні загально навчальні та технологічні уміння; - опанувати з учнями значний за обсягом навчальний матеріал, досягти цілісності знань; - залучати учнів до процесу здобуття знань; - формувати творчу особистість учня, його здібності; - дати можливість учням застосовувати набуті знання з різних навчальних предметів у професійній діяльності.

Номер слайду 3

Метою інтегрованого навчання є: - формування в учнів цілісного уявлення про навколишній світ, системи знань і вмінь; - досягнення якісної, конкурентоздатної освіти; - створення оптимальних умов для розвитку мислення учнів в процесі вивчення загальноосвітніх предметів; - активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках; - ефективна реалізація розвивально-виховних функцій навчання.

Номер слайду 4

Інтегровані уроки можна здійснювати між різними навчальними дисциплінами, навіть такими, які, на перший погляд, здаються несумісними. На інтегрованих уроках формуються наступні компетенції: - ціннісно-смислові (розуміння мети уроку, важливості вивчення теми); - загальнокультурні (культура мовлення, почуття патріотизму, історичні дані про рідне місто); - інформаційні (робота з комп’ютером, уміння самостійно підбирати необхідний матеріал); - комунікативні (вміння працювати в групах, вислуховувати, спілкуватися, лояльно відноситися до людей з іншою точкою зору).

Номер слайду 5

Ініціативу інтеграції ми продовжуємо і в позаурочній роботі і вважаємо, що вона не тільки відкриває широкі перспективи для оновлення змісту освіти, але й спонукає формуванню духовно багатої особистості, вихованню учнівської молоді у дусі найкращих людських цінностей.

Номер слайду 6

Участь у Міжнародному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка

Номер слайду 7

Участь у Міжнародній українознавчій грі “Соняшник”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Методичний вернісаж вчителів української мови та літератури “Реалізація інтегрованого підходу на уроках української мови та літератури”

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Переваги інтегрованого навчання: - інтеграція пожвавлює навчальний процес; - економить навчальний час; - підвищує інтерес до вивчення предмета; - збільшилася кількість учнів, що бажають взяти участь у різних конкурсах та змаганнях; - поступово виникає тенденція зростання успішності, підвищення проценту якості знань.

Номер слайду 12

Труднощі організаії інтегрованих уроків не завжди теми в програмах навчальних предметів, які варто інтегрувати, сформульовано однаково; часто уроки, які можна інтегрувати відповідно до вимог програми, мають проходити з великим проміжком часу, а це ж вимагає вносити корективи до навчального плану.

ppt
Додано
8 жовтня 2018
Переглядів
3695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку