Презентація "Історичний жанр"

Про матеріал
Презентація "Історичний жанр" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації дано поняття історичного жанру. Представлені різні види робіт історичного жанру виконаних різними техніками. Дано Творче завдання: «Історична подія». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичний жанр 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Що таке історичний жанр? Чому художники звертались до історичних тем? Яку цікаву інформацію ми можемо взяти для себе, ознайомлюючись із творами історичного жанру?

Номер слайду 3

Історичний жанр бере свій початок ще у часи Стародавнього Єгипту, Месопотамії та інших давніх цивілізацій. Однак у самостійний жанр він виокремився вже у добу Відродження. Його розквіт припав на XVII ст. Тарас Шевченко. Смерть Лукреції

Номер слайду 4

Історичний жанр — жанр мистецтва, присвячений зображенню конкретних історичних подій або явищ суспільного життя минулого та сучасного. До історичного жанру можна також віднести історичний портрет та історичний пейзаж. Основні види творів історичного жанру — це станкова графіка, історичні картини, розписи, рельєфи і кругла скульптура.

Номер слайду 5

Історичний жанр передусім звертається до минулого, але може висвітлювати і недавні події, які мають історичне значення. Світова історія дуже цікава!Ан-Луї Жироде де Русі-Тріозон. Патріот Гіппократ відмовляє посланцям ПерсіїЛуї Каффйєрі. Октавіан Август і Клеопатра. Уважно роздивіться одяг тих, кого зображено на картинах. Чи схожий цей одяг на той, у якому ходите ви? Чому художники змалювали персонажів своїх робіт саме у такому вбранні? Про що нам можуть розповісти одяг, елементи інтер’єру у творах художників?

Номер слайду 6

Подивіться на скульптурний портрет Нефертіті, дружини фараона-реформатора Ехнатона, який правив у Стародавньому Єгипті у 1351-1334 рр. до н. е. Цей розмальований бюст з вапняку, знайдений у майстерні художника Тутмоса, є чудовим прикладом скульптури. Нині робота, яка датується бл. 1350 р. до н. е., виставляється в Новому музеї в Берліні. Бюст Нефертіті

Номер слайду 7

Іншою дуже цікавою скульптурною композицією є робота французького скульптора Огюста Родена «Громадяни Кале», присвячена одному з епізодів Столітньої війни. Огюст Роден. Громадяни Кале Цю історію знає кожен французький школяр/. Англійський король Едуард III після тривалої облоги міста запропонував виснаженим жителям здатися, але для цього шестеро найзнатніших і шанованих городян повинні були до табору англійського короля, щоб віддати ключі від міста і померти. Вимогу було виконано. Англійська королева Пилипа пройнялася жалістю до цих схудлих людей і вимолила перед чоловіком скасування страти.

Номер слайду 8

Країна нескорених

Номер слайду 9

Творче завдання«Історична подія»«Історична подія». Створіть роботу на історичну тему (будь-яка історична подія у світовій історії або історична особистість) або композицію «Нескорена Україна» або «Війна 2022року очима дітей». Об’єднайтеся в групи. Оберіть одного/одну з художників/художниць, які працювали в історичному жанрі. Підготуйте про нього/неї розповідь і презентацію. Зробіть доповідь за опрацьованим матеріалом.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
27 лютого
Переглядів
229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку