Заслуженою популярністю користуються в мільйонів людей різних країн світу кисломолочні напої, тобто молоко, поквашене різними видами молочнокислих бактерій.
Заслуженою популярністю користуються в мільйонів людей різних країн світу кисломолочні напої, тобто молоко, поквашене різними видами молочнокислих бактерій. r
Номер слайду 3
Поряд з високою харчовою цінністю кисломолочні товари мають дієтичні й лікувальні властивості, які обумовлені наявністю молочної кислоти й вуглекислого газу, який сприяє поліпшенню травлення, більше високим змістом вітамінів С та В12. style.colorfillcolorfill.type
Номер слайду 4
Створюючи кисле середовище в кишечнику, молочна кислота добре впливає на процес травлення, збільшує термін зберігання кисломолочних продуктів. Частина молочнокислих бактерій виділяють антибіотики, які придушують збудників тифу чи туберкульозу.
Номер слайду 5
До кисломолочних товарів відносяться:
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
СМЕТАНА - це кисломолочний продукт, який виготовляється з вершків заквашування чистими культурами молочнокислих бактерій.
Номер слайду 9
Номер слайду 10
Простоквашаназва говорить сама за себе - простота приготування .
Номер слайду 11
Номер слайду 12
Кефір - це продукт з освіжаючим, злегка гострим кисломолочним смаком і консистенцією, що нагадує рідку сметану..
Номер слайду 13
Номер слайду 14
Номер слайду 15
Номер слайду 16
кумис - це кисломолочний напій з молока кобили або верблюдів.
Номер слайду 17
Ряжанка - це суміш пряженого молока й вершків , спільних з молочнокислими бактеріями і спиртовим шумуванням
Номер слайду 18
Номер слайду 19
Йогурт - одержують із суміші свіжого й сухого знежиреного молока