Презентація "КОЛІЗІЯ МОРАЛЬНОГО Й НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО ВИБОРУ В ОБРАЗАХ СИНІВ ТАРАСА БУЛЬБИ. ВПЛИВ ТВОРЧОСТІ ГОГОЛЯ НА РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕНСТВА"

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЙ "КОЛІЗІЯ МОРАЛЬНОГО Й НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО ВИБОРУ В ОБРАЗАХ СИНІВ ТАРАСА БУЛЬБИ. ВПЛИВ ТВОРЧОСТІ ГОГОЛЯ НА РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕНСТВА"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЛІЗІЯ МОРАЛЬНОГО Й НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО ВИБОРУ В ОБРАЗАХ СИНІВ ТАРАСА БУЛЬБИ. ВПЛИВ ТВОРЧОСТІ ГОГОЛЯ НА РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕНСТВА

Номер слайду 2

ІНТЕРАКТИВНА ВПРАВА «УПІЗНАЙ ЕПІЗОД («ТАРАС БУЛЬБА»)https://learningapps.org/watch?v=phxp8qgan23

Номер слайду 3

Остап. АРКАН

Номер слайду 4

Андрій

Номер слайду 5

ПЕРШЕ ВРАЖЕННЯ ВІД ГЕРОЇВПригадайте початок повісті, коли автор розповідає про семінаристів, які повернулися додому. Яке враження вони на вас справили? Часто кажуть, що по одежі стрічають, а по уму випроводжають. Тож, спробуймо відтворити портрети Андрія та Остапа за допомогою цитат.

Номер слайду 6

ТВОРЧА РОБОТА Уявіть, що у часи навчання в бурсі Остап та Андрій вели сторінки в інстаграмі. Придумайте підписи для публікації фотографій (див. наступні слайди) від імені Остапа (І варіант) та Андрія (ІІ варіант).

Номер слайду 7

ІНСТАГРАМ ОСТАПА

Номер слайду 8

ІНСТАГРАМ АНДРІЯ

Номер слайду 9

УСНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОСТАПА ТА АНДРІЯ НА СІЧІ ТА ПІД ЧАС ОБЛОГИ ДУБНОЗнайдіть та зачитайте як почували себе хлопці на Січі (розділ ІІІ)? Зачитайте. Яким у бою був Остап? Зачитайте цитати. Як Андрій потрапив у місто Дубно? Чи складно йому було робити вибір між Батьківщиною та коханням. Відповідь підтвердіть цитатами з тексту. Яке ваше ставлення до вибору Андрія? Як Остап поставився до того, що батько вбив Андрія? Про що це свідчить?

Номер слайду 10

ОСТАННІ МИТІ ЖИТТЯ АНДРІЯ ТА ОСТАПАПрочитайте уривки, які є розв’язками в сюжетних лініях Андрія та Остапа. Які риси характеру героїв виявилися цих епізодах?

Номер слайду 11

ПОМІРКУЙМО!Прочитайте, що означають імена синів Тараса Бульби у перекладі з грецької. Чи згодні ви, що імена героїв відображають ключові риси їх характерів?

Номер слайду 12

ВПЛИВ М. ГОГОЛЯ НА УКРАЇНСЬКЕ ПИСЬМЕНСТВОДля постановки на сценах українського театру за сюжетами творів М. Гоголя

Номер слайду 13

Микола Лисенко створив знамениті опери «Тарас Бульба» і «Різдвяна ніч». Афіша опери (1924)

Номер слайду 14

ХУДОЖНІ ФІЛЬМИ ЗА ТВОРАМИ М. ГОГОЛЯНа Київській кіностудії ім. О. Довженка знято художні фільми:

Номер слайду 15

ТАРАС ШЕВЧЕНКО «ГОГОЛЮ»За думою дума роєм вилітає,Одна давить серце, друга роздирає,А третяя тихо, тихесенько плаче. У самому серці, може, й Бог не бачить. Кому ж її покажу я,І хто тую мову. Привітає, угадаєВеликеє слово?Всі оглухли — похилились. В кайданах... байдуже... Ти смієшся, а я плачу,Великий мій друже. А що вродить з того плачу?Богилова, брате... Не заревуть в УкраїніВольнії гармати. Не заріже батько сина,Своєї дитини,За честь, славу, за братерство,За волю Вкраїни. Не заріже — викохаєТа й продасть в різницю. Москалеві. Це б то, бачиш,Лепта удовиціПрестолові- отечеству. Та німоті плата. Нехай, брате. А ми будем. Сміяться та плакать.

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Підготуватися до контрольної роботи. 2. За бажанням створити меми за повістю «Тарас Бульба».

pptx
Додано
8 січня
Переглядів
1185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку