Презентація. Компетентністно-орієнтований підхід до навчання.

Про матеріал
Компетентнісний підхід є одним з ефективних шляхів забезпечення конкурентних переваг випускників професійно-технічних закладів освіти в сучасних умовах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Компетентністно-орієнтований підхід до навчання як чинник модернізаціїї змісту освіти при підготовці кваліфікованих робітників. ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка» Старобільське відділення Викладач з Охорони праці: Хромова Н. В.

Номер слайду 2

Постановка проблеми : Українська держава сьогодні потребує не стільки великої чисельності кваліфікованих робітників, скільки фахівців, здатних на критичне мислення та універсальностью знань у найважливіших галузях промисловості. Тому головною метою модернізації освіти є посилення професійної підготовки фахівців, які були б здатні компетентно вирішувати виробничі та наукові завдання.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Урок - дискусія Дискусія – це обговорення нагальної проблеми, щодо якої існує декілька точок зору, спрямоване на пошук шляхів її розв’язання. Дискусія передбачає аргументацію позицій учасників, логічність та чіткість формулювання висловів і тверджень.1. Позиція. Висловити свою точку зору, пояснити, у чому вона полягає( «Я вважаю, що ……»). 2. Обґрунтування. Пояснити причину появи цієї думки, тобто на чому ґрунтуються докази ( «тому, що …») . 3. Приклад. Навести приклади, додаткові аргументи на підтримку своєї позиції, назвати факти, які демонструють Ваші докази ( « наприклад …»). 4. Висновки. Узагальнити свою думку, зробити висновок ( « отже, я вважаю …», «таким чином я вважаю що …»). Як підсумок обговорення можно зробити тестування за результатами дискусії.

Номер слайду 6

Урок типу КВК Тип нетрадиційного уроку, який дає змогу урізноманітнювати форми і методи роботи на уроці, позбавлятися шаблонів, виховувати цілісну, творчу особистість, сприяє формуванню пізнавальних інтересів здобувачів освіти, їхніх професійних компетентностей.

Номер слайду 7

" Швидка допомога "" Артерія життя "

Номер слайду 8

Мозковий штурм – груповий метод творчої діяльності за відсутності будь-яких критеріїв оцінювання й напрямків пошуку ідей. Важливо надати змогу висловити свою думку всім бажаючим.​

Номер слайду 9

Гра типу «Крокодил»: відмінно активізує знання учнів, розвиває уяву, кмітливість і артистизм. Розкриває творчий потенціал.

Номер слайду 10

Вид вправи, яка сприяє формуванню предметних компетентностей, вчить критично оцінювати інформацію, визначати та виправляти помилки, розвивати логічне мислення, вміння аналізувати та робити висновки.

Номер слайду 11

Вид вправи, яка розвиває кмітливість, логічне мислення, пам’ять, вміння зосереджуватися та використовувати свою інтуїцію .

Номер слайду 12

Розвиває вміння застосовувати набуті теоретичні знання на практиці.

Номер слайду 13

Мета уроку була досягнена – а саме відпрацювання навичок професійної компетентності здобувачів освіти на уроці з Охорони праці.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

асинхронне навчання синхронне навчання Синхронний формат означає співпрацю в режимі реального часу. Його перевага в тому, що можна залучати учасників миттєво та у визначений час. Конференции и чат Zoom. Асинхронний режим застосовують до різних форм цифрового та онлайнового навчання. Наприклад, викладач може записувати власні короткі відеоуроки, пояснення або навчальні завдання, які студенти виконують самостійно.

Номер слайду 16

Створення презентацій у програмному середовищі Open Office Impress, Microsoft Power. Point.

Номер слайду 17

Компетентнісний підхід є одним з ефективних шляхів забезпечення конкурентних переваг випускників професійно-технічних закладів освіти в сучасних умовах.

pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку