Презентація "КВК з економіки"

Про матеріал

Матеріал на проведення конкурсу КВК серед учнів, які вивчають економіку в школі.

Наш КВК присвячується:

Усім, хто навчає економіки,
Усім, хто вивчає економіку,
Усім, хто любить економіку,
Усім, хто ще не знає, що може любити економіку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ КВК ”

Номер слайду 2

КВК Наш КВК присвячується: Усім, хто навчає економіки, Усім, хто вивчає економіку, Усім, хто любить економіку, Усім, хто ще не знає, що може любити економіку.

Номер слайду 3

Все що ми знаємо – обмежене, чого не знаємо – безмежне.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Потрібно розплутати канат, у якому кінець або середина слова є початком іншого. Слід знайти якомога більше слів.

Номер слайду 7

КВК

Номер слайду 8

Номер слайду 9

КВК кінець, ринок, конкуренція попит товар вартість

Номер слайду 10

КВК ІІ. Конкурс капітанів «Анаграми» У кожному запропонованому слові переставте літери таким чином, щоб вийшло нове слово, пов’язане з інформатикою. Слово Відповідь ніац позпроиція ноекокамі ппиот отрва урсрес погаслу

Номер слайду 11

Номер слайду 12

КВК ІІ. Конкурс капітанів «Анаграми» У кожному запропонованому слові переставте літери таким чином, щоб вийшло нове слово, пов’язане з інформатикою. Слово Відповідь ніац ціна позпроиція пропозиція ноекокамі економіка ппиот попит отрва товар урсрес ресурс погаслу послуга

Номер слайду 13

До кожного малюнка треба підібрати оригінальну назву.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

КВК ІV. Конкурс «Знайди помилку» Послуга – це річ виготовлена спеціально для продажу. Ринок – це дія людини на користь іншої людини. Економіка – взаємодія покупця і продавця. Товар – наука про ведення домашнього господарства.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

КВК ІV. Конкурс «Знайди помилку» відповіді Товар – це річ виготовлена спеціально для продажу. Послуга – це дія людини на користь іншої людини. Ринок – взаємодія покупця і продавця. Економіка– наука про ведення домашнього господарства.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Учням надається 12 запитань. Відповіді потрібно записати на аркушах

Номер слайду 21

1. Оберіть правильне продовження твердження: «Споживання — це…»: А) той, хто купує товар або послугу; Б )процес купівлі товару (послуги) або отримання послуги; В )придатність для використання за призначенням. 2. Укажіть, як називається поширення відомостей про товар чи послугу з метою привернення уваги споживачів: А) товар; Б) споживач; В) реклама. 3. Позначте товар, який, на вашу думку, не слід рекламувати: А) молоко; Б) петарди; В) сік. 4. Етикетка — це: А) процес купівлі товару або отримання послуги; Б) підбір (група), різноманітність товарів, виробів, послуг, що мають схоже призначення; В )ярлик, наклейка, підпис, які прикріплюють до товару з метою надання певної інформації про нього. 5. До групи «Меблі» належать: А) стіл, ліжко, пенал; Б) стілець, ковдра, ліжко; В ліжко, стіл, стілець.

Номер слайду 22

6. Проблема вибору існує завжди, тому що: А) рекламують товари і послуги, Б) існує асортимент товарів і послуг; В) бажання людини — безмежні, а можливості — обмежені. 7. Визначте кінцеву дату споживання цукерок, якщо на коробці вказана дата виробництва 10.03.2007, а строк придатності до споживання — 3 місяці. А) 10. 05. 2007; Б) 09. 06. 2007; В) 10. 06. 2007. 8. До паперових належать такі види грошей: А) купюри, монети; Б) банкноти, пластикові картки; В) купюри, банкноти. 9. Визначте неправильну номінальну вартість сучасних українських металевих грошей. А) 10 копійок; Б) 15 копійок; В) 50 копійок. 10. Оберіть правильне твердження серед поданих: А) товари однакового розміру мають однакову ціну; Б) різні товари мають різну ціну; В) ціна товару не може змінюватись. 11. Визначте назву документа, що засвідчує покупку і захищає споживача: А) чек; Б) ціна; В) етикетка. 12. Вкажіть назву закладу, що надає послуги індивідуального пошиття одягу: А) їдальня; Б) перукарня; В) ательє.

Номер слайду 23

1 — Б; 2 — В; 3 — Б; ;4 — В; 5 — В; 6 — В; 7 — В; 8 — В; 9 — Б; 10 — Б; 11 — А; 12 — В

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Диво-кухар на вогні Нам готує відбивні, Зварить юшку ще й за мить Молоко закип’ятить. Славний кухар-чарівник В кухню по трубі проник. Здогадались, хто у нас Куховарить? Так, це — Як прийде ніч в оселю, Не свічечка горить: Я сонечко веселе Засвічую у мить. На радість всій малечі Його під кожен дах Стовпів могутні плечі Приносять у дротах. Що таке: пливе і ллється, Часом на камінь дереться, Як немає — все всихає, Звір і птиця помирає.

Номер слайду 30

Диво-кухар на вогні Нам готує відбивні, Зварить юшку ще й за мить Молоко закип’ятить. Славний кухар-чарівник В кухню по трубі проник. Здогадались, хто у нас Куховарить? Так, це — . (газ). Як прийде ніч в оселю, Не свічечка горить: Я сонечко веселе Засвічую у мить. На радість всій малечі Його під кожен дах Стовпів могутні плечі Приносять у дротах. (Електрика.) Що таке: пливе і ллється, Часом на камінь дереться, Як немає — все всихає, Звір і птиця помирає. (Вода.)

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ppt
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
24 вересня 2018
Переглядів
1231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку