Презентація «Літературний музей А.П.Чехова у Ялті»

Про матеріал

Можна використовувати при вивченні творчості А.П.Чехова або на останньому уроці за темою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музей Антона Павловича Чехова у Ялті

Номер слайду 2

Антон Чехов. Антон Павлович Чехов  — російський письменник українського походження, прозаїк, драматург. Класик світової літератури. Лікар за фахом. Почесний академік Імператорської Академії наук з розряду красного письменства (1900—1902). Один із найвідоміших драматургів світу. Його твори перекладені понад 100 мовами. Його п'єси, а зокрема «Чайка», «Три сестри» та «Вишневий сад», протягом понад 100 років ставляться в багатьох театрах світу.

Номер слайду 3

Будинок-музей Чехова розташований у місцевості Чехове (Ялта), де він провів останні роки життя.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 4

Сюди А. П. Чехов вирішив переїхати з Москви за станом здоров’я. Наприкінці 1898 року письменник купив тут ділянку землі, на якій посадив сад і побудував будинок, який був побудований за проектом архітектора Л. М. Шаповалова (1873 —1957) — все за 10 місяців. 9 вересня 1899 року Чехов переїхав у Ялту разом із сестрою Марією Павлівною й матір'ю Євгенією Яківною. 

Номер слайду 5

У листі до сестри від 3 серпня 1901 року, Антон Павлович заповів їй у довічне володіння ялтинську дачу, гроші й дохід від посмертних публікацій драматичних добутків. Будинок Чехова в Ялті був відкритий для відвідування в перший же рік після його смерті. Михайло Павлович Чехов писав, що Росія «збагатилася повним поезії й зворушливої чеховської лірики культурною установою, яка відомо тепер усьому освіченому світу і яке носить тепер назва „будинок-музей А. П. Чехова у Ялті.

Номер слайду 6

Будівля музею побудовано в стилі модерн, колишнього на піку моди в той час. Структура будинку наочно показує, що в родині письменника особлива увага приділялася зручності.

Номер слайду 7

Зона роботи вміщала стіл, диван, крісло і стілець, а також всі необхідні письмові приладдя. У зоні відпочинку був поставлений стіл крісло для читання ЗМІ і відпочинку.

Номер слайду 8

З останніх днів життя і до нашого часу збереглася внутрішня обробка не тільки кабінету, але також кімнати для гостей і спальні.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Поїзд Валентина Савівна
    Дякую автору за змістовну презентацію.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 січня 2019
Переглядів
4400
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку