Презентація Математичні задачі

Про матеріал
Презентація містить задачі, які можна використовувати під час проведення уроку, щоб викликати інтерес в учнів 1 – 4 класу до математики. А зацікавленість – перший крок для кращого розуміння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математичні задачі

Номер слайду 2

Я - Кенгуру. Я багато читаю, весь час рахую і дуже люблю розв'язувати математичні задачі.

Номер слайду 3

Знайомтесь: мої друзі Це я - Кенгуру Левеня Панда

Номер слайду 4

Панда всілась на бамбук і, хоча не має рук, листя лапками зриває, вітаміни споживає. Ось задумала вона обгородити свій город, що має форму прямокутника. Ширина городу 60 м, а довжина – у 2 рази більша. Яка довжина огорожі? * * Це я - Кенгуру

Номер слайду 5

Слон з’їдає за день 200 кг рослинної їжі. Визначити тижневу норму харчування слона. Це я - Панда

Номер слайду 6

Два кенгуру змагаються зі стрибків. Довжина стрибка першого кенгуру 8 м, другого –7 м. Їм треба подолати відстань 280 м.  Кому і на скільки треба зробити більше стрибків?

Номер слайду 7

Дві щуки почали пливти по річці Случ назустріч одна одній. Через певний період часу перша пропливла 800 м, а друга на 160 м менше. Відстань між ними стала 150 м. Якою була відстань між щуками на початку руху?  Це я - Левеня

Номер слайду 8

Дві ластівки летять в одному напрямку. Швидкість першої 74 км/ год, другої – 70 км/ год. Якою буде відстань між ними через 3 години?

Номер слайду 9

Маса дикого кабана, бурого ведмедя і лося разом дорівнює 1т200кг. Маса дикого кабана і бурого ведмедя – 550кг, а маса ведмедя і лося 950кг. Яка маса кожної тварини?

Номер слайду 10

Як перелити бензин із дванадцятилітрової каністри порівну в баки двох автомобілів, маючи лише два відра місткістю 5 літрів і 7 літрів?

Номер слайду 11

Один мандрівник сказав, що бачив книжку, яка має 1 000 000 сторінок. Яка товщина такої книжки, коли відомо, що 100 аркушів мають товщину 9 мм?

Номер слайду 12

За чотири зимових місяці 317 курей в освітленому курнику знесли 29 164 яєць, а 289 курей в неосвітленому курнику знесли 21 964 яєць. На скільки більше яєць одержують від однієї курки з освітленого курника, ніж з неосвітленого?

ppt
До підручника
Математика 4 клас (Скворцова С.О., Онопрієнко О.В.)
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
1182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку