Презентація "Математика і спорт"

Про матеріал

У презентації представлено результати науково-практичного дослідження на тему "Математика і спорт", в якій показано значимість і актуальність взаємозв'язку математики і спорту на даній стадії розвитку нашого суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИКА І СПОРТРоботу виконала: Кравченко Альона,учениця 6-А класу. Пирятинського ліцею. Науковий керівник: Філімонова Марія Олександрівна, учитель математики Пирятинського ліцею, кандидат педагогічних наук,спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель

Номер слайду 2

МЕТА РОБОТИ: з’ясувати, чи існує взаємозв’язок між математикою та спортом Для досягнення цієї мети були поставлені такізавдання: Систематизувати і узагальнити знання про взаємозв'язок математики та спорту. Навести приклади застосування математики в різних видах спорту. Показати значимість і актуальність цього взаємозв'язку на даній стадії розвитку нашого суспільства.

Номер слайду 3

Жоден вид спорту не обходиться без математики. Відомо, що за допомогою методів математичної статистики встановлюються перспективи спортсменів, умови, найбільш сприятливі для тренувань, їх ефективність, обробляють показники датчиків, що контролюють навантаження спортсменів.

Номер слайду 4

А як же математика? Вона може обійтися без спорту? Зрозуміло, що ні! Адже заняття спортом позитивно впливають на розумову діяльність і психіку людини, посилюють її волю. Цей факт безсумнівний для багатьох вчених.

Номер слайду 5

  Жоден вид спорту не обходиться без математики. Вона необхідна при організації турнірів, складання стартових і підсумкових протоколів, при підготовці та оцінці виступів. На будь-яких змаганнях спортсмени стежать за цифрами, які з'являються на табло. Від них залежить кінцевий результат змагань. 5

Номер слайду 6

ВОЛЕЙБОЛ Професійний ВОЛЕЙБОЛ – це,дійсно, математика. Найменшапомилка при прийомі або подачім'яча призводить до його втрати. Гравці повинні не тількизапам'ятати складні комбінації,але і дуже добре знати особливостісвого розташування намайданчику.

Номер слайду 7

7     У даному виді спорту неймовірно важливими є арифметичні розрахунки при розгоні стрибуна у довжину для максимально чіткого попадання «шиповкою» на планку відштовхування. Також дуже важливим є ступінь пружності шеста у стрибунів у висоту. ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Номер слайду 8

8 Вченими доведено, що спринтерські якості атлета залежать від довжини його п'яти. Чим менша відстань між щиколоткою і ахіловим сухожиллям, тим ефективніше використовується енергія під час бігу. ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Номер слайду 9

9 БІАТЛОН Мішень у біатлоні має форму круга. У даний час розмір (діаметр) мішеней складає 45 мм для стрільби з положення лежачи і 115 мм для ведення вогню стоячи

Номер слайду 10

10 ХОКЕЙЄвропейський хокейний майданчик має форму прямокутника розміром 60-61 м в довжину і 29-30 м в ширину. Кути майданчика повинні бути заокруглені дугою кола радіусом від 7 м до 8,5 м.

Номер слайду 11

11 КОВЗАНЯРСЬКИЙ СПОРТ Бігова доріжка являє собою овал довжиною або 400 м, або 333,3 м. Радіус внутрішнього повороту складає від 25 до 26 метрів. Спортсмен розвиває високу швидкість, а на віражах нахиляє тіло під кутом в 15 °, будь-яка помилка може привести до падіння.

Номер слайду 12

ФІГУРНЕ КАТАННЯ При виконанні обертів фігурист креслить два кола, що дотикаються. У вісімках той же малюнок виконується безперервно на одній нозі. Згинання опорної ноги робить приземлення після стрибка більш м'яким, однак надмірне згинання ускладнює виїзд. Майже у кожному елементі фігурного катання можна побачити кути. У парному катанні важливою є синхронність рухів, тобто паралельне перенесення

Номер слайду 13

КЕРЛІНГМайданчик для керлінгу має форму прямокутника довжиною 44,5 м і шириною 4,32 м. Камінь (шайба) має циліндричну форму (з деяким переходом в тор). Будинок являє собою 4 концентричні кола. Завдання кожної команди – поставити, як можна більше своїх каменів в будинок.

Номер слайду 14

СНОУБОРДИНГСноубордист спускається по засніженим схилам на спеціальному снаряді – сноуборді і реагує на зміни кутів відносно дошки та схилу. Він змінює кут, злегка натискуючи носками ботинка на дошку або, навпаки, піднімаючи носки ботинків.

Номер слайду 15

ВИСНОВКИСпорт - це інтелектуальний вид занять і саме математика, зокрема такі її розділи, як теорія ймовірності статистика та геометрія, допомагають досягти високих спортивних результатів.  

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
3701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку