Презентація "Мережа Інтернет і молодь"

Про матеріал

Завданням вітчизняної інтернет-спільноти є віднаходження компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки. Також розкрито стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яку умовно можна розділити на три складові: інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг та інструменти з усунення протизаконного контенту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мережа інтернет і молодь. Година спілкування

Номер слайду 2

5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»

Номер слайду 3

Інтерне́т (від англ. Internet), міжмере́жжя - всесвітня система сполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж. Інтернет складається з мільйонів локальних і глобальних приватних, публічних, академічних, ділових і урядових мереж, пов'язаних між собою з використанням різноманітних дротових, оптичних і бездротових технологій.

Номер слайду 4

2017 рік. у світі нараховувалось 3,8 млрд користувачів всесвітньої мережі або 50 % населення Землі. Значно зросла кількість користувачів соцмереж і частка мобільних пристроїв у мережі

Номер слайду 5

Соціальні мережі - це тип відносин людей один з одним. Цей термін був введений в 1954 році соціологом Джеймсом Барнсом. Людина - істота соціальна, і спілкуватися вона почала ще до того як навчилася розмовляти.

Номер слайду 6

Перша соціальна мережа в Інтернеті з'явилася в 1995 році. Це був американський портал classmates.com ("Однокласники» - аналог цього сайту.);Але офіційним початком життя соціальних мереж прийнято вважати 2003-2004 роки; Найпопулярнішими соціальними мережами в Україні на даний момент є: «ВКонтакте», «Одноклассники», «Facebook», «Мій світ», «Twitter».

Номер слайду 7

Плюси: Спілкування без меж. Перегляд відеофільмів, слухання музики. Отримання корисної інформації. Дозвілля. Допомога в навчанні. Всебічний розвиток.

Номер слайду 8

Мінуси: Відкритий доступ до особистої інформації користувача. Не завжди достовірна інформація. Фінансові затрати. Приносить шкоду здоров'ю. Залежність. Відкритий доступ до негативної інформації. Трата часу.

Номер слайду 9

Основні шкідливі факторипри частому перебуванні за комп'ютером і знаходженні в соціальних мережах: 1. Обмежена поза, сидяче положення протягом тривалого часу.2. Вплив електро-магнітного випромінювання.3. Втома очей , навантаження на зір.4. Перевантаження суглобів, кісток.5. Стрес при втраті інформації.6. Психічні розлади.

Номер слайду 10

За статистикою: 50 мільйонів користувачів: радіо знадобилося - 38 років;телебаченню - 13 років;Інтернету - 4 роки;facebook - більше 200 млн. користувачів менше, ніж за рік;Вконтакте - більше 100 млн. користувачів за 1 місяць.

Номер слайду 11

Анкетування на визначення інтернет-залежностіМетодика Кімберлі янг

Номер слайду 12

19. Чи часто ви відвідуєте ігрові та розважальні сайти?{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}ніколиінодірегулярночастозавжди25 %33 %17 %8 %17 %14. Чи часто ви поступаєтеся сном, сидячи в інтернеті допізна?{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}ніколиінодірегулярночастозавжди25 %33 %25 %17 %0 %

Номер слайду 13

Щодо небезпеки в мережіНе вступайте до підозрілих спільнот;Не давайте інформацію про себе, своїх рідних;Не виконуйте незрозумілих і неприйнятних для вас вказівок;Якщо вам погрожують, зверніться до найближчих вам людей або зателефонуйте на гарячу лінію для дітей. Маєте питання без відповідей? Подзвоніть!0 800 500 225 або 755 (з мобільного)

Номер слайду 14

шляхи вирішення проблем Обмеження часу перебування в мережі; Пошук альтернативних способів проведення часу (н/д: заняття спортом, технікою тощо); Надання більшої уваги своєму реальному життю (навчанню, родині, друзям); Збільшення часу перебування в компанії друзів.

Номер слайду 15

Компьютер може стати другом або заклятим ворогом,може допомогти в біді, а може додати проблем, може допомогти знайти однодумців, а може привести до самотності.

Номер слайду 16

Вирішувати тільки ВАМ!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вишнівськп Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
17 квітня 2019
Переглядів
1519
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку