Презентація "Методичні рекомендації щодо використання інтерактивних прийомів на уроках літературного читання"

Про матеріал
Сьогодні застосування інтерактивних  технологій навчання сприяє активізації пізн вальної діяльності що навчаються на  уроках в початковій школі.Успішність навчання молодших школярів безпосередньо залежить від наявності стійкої  учбової мотивації в пізнавальній активності  дитини.Мотивація сприяє успішнішому засвоєнню  матеріалу, що вивчається.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерактивні прийоми, які використовують на уроках літературного читання. Сьогодні я хочу показати вам декілька інтерактивних методів і прийомів навчання, які я використовую на уроках літературного читання, на прикладі твору  Олександра Копиленко “Розбишака Чив”

Номер слайду 2

Інтерактивні прийоми. Одній з основних методичних інновацій при реалізації ДС сьогодні являються інтерактивні методи навчання. Інтерактивне навчання це діалогове навчання, в ході якого здійснюється взаємодія учителя і учня, учня і учня. Метою інтерактивного навчання є створення комфортних умов навчання, при яких учень відчуваєсвою успішність, свою інтелектуальну досконалість, що робить продуктивним сам освітній процес.

Номер слайду 3

Інтерактивний метод12345

Номер слайду 4

Олександр Копиленко 1948 року побачила світ книжка “Як вони поживають”, де поряд з новими було вміщено оповідання з попередньої збірки “В лісі”. Без перебільшення можна сказати, що Олександр Копиленко протягом усього життя доповнював і поліпшував цей природничий цикл, і зрештою, в 1961 році, вже після смерті письменника, книжка була надрукована у найповнішому вигляді. Вона є даниною тій великій любові до природи, яку письменник давно і довго спостерігав та читав. В оповіданнях книжки “Як вони поживають” Олександр Копиленко зумів поєднати свої біологічні знання й щоденні спостереження з високою художньою майстерністю: його твори відзначаються і науковою вірогідністю, і цікавою сюжетністю, вони легко сприймаються. Саме внаслідок того, що письменник “все це сам бачив, переживав, спостерігав з самого дитинства”, він зміг точно, виразно і лаконічно описати і зовнішній вигляд птахів та тварин, і їхні звички, голоси, вміння маскуватися тощо. За обсягом оповідання коротенькі

Номер слайду 5

Розбишака Чив. Мета уроку: Вдосконалювати навички свідомого читання творів; розвивати творчу уяву, здатність співпереживати, уявляти описані картини; виховувати любов до природи. Вчитель : якщо ми зараз відгадаємо загадку, то впізнаємо про кого буде нам розповідати автор. Слухаємо уважно: Сірі крильця в нього є,Дзьобом зернятка клює,Проспівав нам “чив- чив - чив”,З’їв зерно – і полетів (Горобець)Молодці : так. Він - наш герой. А яким ви його уявляєте? Про якого горобця пійдє розмова?

Номер слайду 6

Мовленева розминка. Читай виразно, намагайся передати настрій твору. Хвалився горобець«Цвінь-цвірінь, - кричить горобчик. Гнізда в’ю собі повсюди, – Я такий хороший хлопчик: Переважно там, де люди. І хоробрий, і кмітливий, Забіяка я лиш трішки Голосистий, не лінивий. Не боюсь ні пса, ні кішки. По землі собі стрибаю В них під носом воду п’ю - Хробаків, мурах збираю, Дратувати їх люблю. На льоту мух наловлю, Вранці сонце зустрічаю, Павучків скрізь я знайду. Спати також з ним лягаю. З дня на день їжу шукаю, Ось такий я молодець…» З друзями відпочиваю… - Всім хвалився горобець

Номер слайду 7

Прийом «Словесні асоціації» забіяка почивать кмітливий

Номер слайду 8

Гра “Передбачення”Прочитайте заголовок оповідання. Про кого може йтися в цьому оповіданні?Як ви розумієте слово “розбишака”Кого автор міг назвати чивом?

Номер слайду 9

Приеми «Відтворення інформації», «Рольова гра» {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№1Ім’я. місце проживання2 Перша зустріч оповідача та Чива3 Врода Чива - горобця4 Чив по той бік шибки5 Задум бійки6 Бійка 7 Оборона

Номер слайду 10

Гра “Вірю – не вірю”Умови :коли правильне твердження, тупаємо ногами, коли неправильне твердження - плескаємо руками. Характеристика Сміливий, безстрашний. Боягуз;Нахабний, зухвалий розбишака;Гарний співак, сором’язливий, затіяв бійку;Вродливіший за інших горобців

Номер слайду 11

Прийом «Синквейн»Добрий горобчик Зухвалий

Номер слайду 12

Міжпредметні зв’язки

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Висновки. Сьогодні застосування інтерактивних технологій навчання сприяє активізації пізнвальної діяльності що навчаються на уроках в початковій школі. Успішність навчання молодших школярівбезпосередньо залежить від наявності стійкої учбової мотивації в пізнавальній активності дитини. Мотивація сприяє успішнішому засвоєнню матеріалу, що вивчається.

pptx
Додано
4 березня 2020
Переглядів
1150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку