Презентація "Мінна небезпека"

Про матеріал
В презентації розповідається як поводитись у випадку мінної безпеки, що робити й до кого звертатись.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Україна нині є однією з країн світу, що найбільше постраждали від мін. Міни та інші вибухонебезпечні предмети стали головною причиною загибелі та травм дітей у зв’язку з военним конфліктом. Близько двох третин усіх зафіксованих смертей та каліцтв серед дітей сталися саме через них. Крім того, міни та вибухонебезпечні предмети залишили багато дітей з інвалідністю на все життя.

Номер слайду 4

Нажаль, таких історій в нашій країні безліч.17-річний Максим втратив руку і око, знайшовши невеликий заряд у своєму саду.«Я зайшов у будинок, – згадує він, – Я сидів на дивані, дивився «Сімпсонів» і тримав заряд у лівій руці. Просто крутив його. А потім він вибухнув».«Я пам’ятаю, що впав у коридорі. А потім прибігли моя мама та солдат, який живе поруч. Вони допомогли зупинити кров і викликали швидку допомогу». Частину руки Максима ампутували, а з голови вийняли осколки. Врятувати його око не вдалося. Хоча зараз він має протез руки, користуватися ним важко.«Він кріпиться до руки за допомогою липучки, – каже хлопець, зітхаючи, – Але це не функціонально. Влітку в ньому спекотно, і мені сильно стискає руку, тому я не використовую його.»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Не наближайтеся до мін та боєприпасів! Повідомляйте про такі знахідки рятувальників або поліцію!

Номер слайду 7

Цивільне авто підірвалося на протитанковій міні біля Чернігова, — Нацполіція

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

На фото нерозірвана касета від ракети "Іскандер-М". Схожа на банку з-під пива або на масляний фільтр. Якщо навіть збили Іскандер, ні в якому разі не брати їх в руки. Тільки вибухотехніки їх знешкоджують. Це бойові касетні частини ракети. В них знаходяться кульки як снаряд ураження. Вони можуть здетонувати протягом 24 годин і більше. Такі ракети заборонені конвенцією ООН

Номер слайду 12

Такий боєприпас розривається у повітрі, випускаючи десятки, а іноді й сотні дрібніших бомб, здатних покрити територію розміром у кілька футбольних полів. Це означає, що всі, хто знаходиться на цій території, включаючи мирних жителів, ризикують загинути або зазнати травм. Касетна бомба є снарядом, який скидається з повітря або запускається з землі. Іноді такі бомби не вибухають відразу, що дозволяє їм вбивати чи калічити людей через довгий час після закінчення конфлікту.

Номер слайду 13

Міна ПОМ-3 оснащується спеціальним електронним блоком, який відповідає за обробку сигналів із сейсмічного датчика цілі та управління бойовою частиною. Блок електроніки приймає сигнали про вібрації ґрунту під міною і порівнює їх із наявними в пам'яті сигнатурами. Якщо вібрації схожі на ті, що викликані кроками людини, а також мають достатню амплітуду, що свідчить про наближення, дається команда на спрацювання бойової частини, яка вилітає на висоту близько 1-1,5 м і вибухає. У Харківській та Сумській областях зафіксовано випадки використання мін із сейсмічним датчиком.

Номер слайду 14

Замінованими можуть, нажаль, бути і побутові об'єкти

Номер слайду 15

Номер слайду 16

На фото - протипіхотні гранати, сховані та встановлені на розтяжках. Дистанція ураження до 200 метрів.

Номер слайду 17

В Харківській області росіянами було використано комплекс «Земледелие»,який може створювати мінні поля на відстані до 15 км. Мінування може також здійснюватися не вручну, а за допомогою спецмашин систем мінування.

Номер слайду 18

Боєприпаси відкладеної дії невеликого розміру вагою близько 1,5 кг.

Номер слайду 19

Протипіхотні міни скидують на парашутах

Номер слайду 20

Якщо побачите міну – у жодному разі не підходьте близько, не підпускайте інших осіб та повідомте представників Національної поліції України або ДСНС України.

Номер слайду 21

pptx
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку