Презентація"Місце України в глобальних ланцюгах доданої вартості виробництва

Про матеріал
Місце України в глобальних ланцюгах доданої вартості виробництва електронної та хімічної промисловості, огляд виробництва в Україні, виявлення проблем і перспектив розвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 кл проф гео Ур 122 Місце України в глобальних ланцюгах доданої вартості виробництва 18 03 2024* Підприємства електронної промисловості у своєму розміщенні тяжіють → до промислових центрів, → де є кваліфіковані кадри, → вищі навчальні заклади та науково-дослідні інститути відповідного профілю, → а також виробнича та невиробнича інфратруктура.1. МІСЦЕ УКРАЇНИ В ГЛОБАЛЬНИХ ЛАНЦЮГАХ ДОДАНОЇ ВАРТОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЕЛЕКТРОННОЇ ПРОДУКЦІЇ. 

Номер слайду 2

* Україна належить до країн, що володіють → мікроелектронними технологіями, → а майже 48% української електронної продукції сьогодні йде на експорт у понад 100 країн світу.

Номер слайду 3

* Відновлення та розширення української електронної промисловості має відбуватися → шляхом створення технопарків і технополісів, → малих інноваційних фірм, → які б підтримували тісні зв’язки з великими вітчизняними та іноземними підприємствами.

Номер слайду 4

* В Україні є підприємства електронної промисловості, → які в глобальних ланцюгах доданої вартості виробництва→ є переважно розробниками та кінцевими виробниками готової продукції.

Номер слайду 5

* Ці підприємства не матеріаломісткі, → не потребують великих площ, → не дуже забруднюють довкілля → й майже всі працюють у кооперації з підприємствами Китаю, Японії, Тайваню, Південної Кореї, Сингапуру, Малайзії.

Номер слайду 6

* Наприклад, підприємство ЕКТА (Житомир) — один із найбільших східноєвропейських розробників і виробників світлодіодних екранів.

Номер слайду 7

* Воно було засноване в 1992 р. групою інженерів → із багаторічним досвідом у галузі розробки відеоапаратури для бізнесу. * Головний офіс компанії, що підтримує ділові відносини з партнерами в усьому світі, → розташований у Києві, → а зарубіжне представництво — у Німеччині. ЕКТА співпрацює з колегами із Франції, Естонії, Швеції, Норвегії.

Номер слайду 8

* Компанія «Infomir» — виробник широкого спектра електроніки: → від систем обліку ресурсів до світлодіодних пристроїв та систем повного циклу виробництва. * Компанія має власні виробничі потужності→ в Одесі → та користується площами контрактних виробників.

Номер слайду 9

* Її продукція імпортується → в понад 150 кран світу, → а представництва працюють у США, ОАЕ, Німеччині, Естонії.

Номер слайду 10

* Україна є → відомим у світі виробником систем управління в космосі та на Землі. * Публічне акціонерне товариство «Хартрон», → що складається з десяти підприємств, → виробляє широкий спектр електронних систем управління для АЕС, транспортних та космічних систем.

Номер слайду 11

* Із Центру космічних польотів НАСА на острові Воллопс (штат Віргінія, США) → 17 листопада 2018 р. було здійснено успішний запуск ракети-носія «Антарес».

Номер слайду 12

* Основну конструкцію першого ступеня ракети-носія розробило → Державне підприємство «Конструкторське бюро "Південне"» → та виготовило Державне підприємство Виробниче об'єднання «Південмаш» → у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад», «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕ- ЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) тощо.

Номер слайду 13

* Це був дев'ятий пуск «Антарес», → здійснений за контрактом із НАСА. → 17 квітня 2019 р. о 23 год 46 хв за києвським часом відбувся → десятий вдалий запуск «Антареса», підтримка якого відбувалася з території КБ «Південне» в режимі реального часу.

Номер слайду 14

* Проект є → вдалим прикладом кооперації підприємств космічної галузі України в міжнародних космічних проектах, → сталої зовнішньоекономічної діяльності та успішної присутності української ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.

Номер слайду 15

* Виробництво ліків і виробів медичного призначення розвивається досить динамічно. * В Україні діє 49 великих підприємств фармацевтичної промисловості, → але вони не забезпечують потреб внутрішнього ринку. * Отже, фармацевтична промисловість має перспективи для розвитку (мал. 1, 2).2. ВИРОБНИЦТВА ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ: ЧИННИКИ ТА ОСОБЛИВОСТІ РОЗТАШУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ. Мал. 2. Інвестиції у фармацевтичну галузь.

Номер слайду 16

Мал. 1. Фармацевтика в економіці України.

Номер слайду 17

НАЙБІЛЬШІ КОМПАНІЇ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ (2018 р.)Місце. Компанія. Частка на фармацевтичному ринку України, %1 Фармак (Україна)5,332 Корпорація Артеріум (Україна)3,603 Teva (Ізраїль)3,424 Дарниця (Україна)3,275 Sanofi (Франція)3,136 Berlin-Chemie (Німеччина)3,107 Юрія-Фарм (Україна)2,398 Група компаній «Здоров'я» (Україна)2,389 Київський вітамінний завод (Україна)2,3410 KRKA (Словенія)2,26

Номер слайду 18

Місце. Компанія. Частка на фармацевтичному ринку України, %11 Дельта Медікел (Україна)2,0712 Кусум Фарм (Україна)2,0113 Асісо (Швейцарія)1,9714 Sandoz (Швейцарія)1,9315 Bayer Consumer Health (Швейцарія)1,4616 Servier (Франція)1,4517 Takeda (Японія)1,4218 Reckitt Benckiser Healthcare International (Велика Британія)1,3919 Борщагівський ХФЗ (Україна)1,3420 Gedeon Richter (Угорщина)1,30

Номер слайду 19

* Головним фармацевтичним центром країни, демонструє найвищі темпи розвитку галузі, залишається → Київ. * Найбільшими фармацевтичними підприємствами України є → «Фармак», «Артеріум», «Дарниця», «Здоров’я», «Київський вітамінний завод» тощо.

Номер слайду 20

* На українському ринку побутової хімії поки що панують товари зарубіжного виробництва. * Проте Україна володіє екологічно безпечною сировиною світового значення для виготовлення → миючих засобів найвищої якості: → чорноморська сіль та грязі солоних лиманів. * Основними виробниками миючих засобів є → підприємства у Дніпропетровській (Покровськ) та Харківській (Первомайськ) областях і Вінниці.

Номер слайду 21

* Майже 93% експорту української фармацевтичної продукції припадає на → країни СНД. * Імпорт → ледве перевищує 4%. 3. УКРАЇНСЬКА ФАРМАЦЕВТИЧНА ПРОДУКЦІЯ ТА ПОБУТОВА ХІМІЯ НА СВІТОВОМУ РИНКУ. 

Номер слайду 22

* Причина такого явища в тому, що у структурі продукції галузі все ще→ недостатньо наукоємної, високотехнологічної продукції, → яка б відповідала сучасним міжнародним стандартам.

Номер слайду 23

* Для цього слід виділяти значні кошти на→ інноваційні дослідження, → як роблять західні фармацевтичні компанії. * Тож найбільшим фармацевтичним компаніям України → слід об’єднуватися в корпорації та концерни для концентрації капіталу.

Номер слайду 24

* Для виходу на міжнародні ринки, перш за все розвинених країн, → Україна вступила до міжнародних фармацевтичних організацій. * Для нашої продукції також мають бути запроваджені→ вимоги міжнародних фармацевтичних стандартів.

Номер слайду 25

* Зростають обсяги та розширюється географія поставок продукції побутової хімії на світовий ринок, → зокрема мила (у тому числі рідкого). * Виникають нові, порівняно невеликі, але добре технічно оснащені підприємства, → що виготовляють конкурентоспроможну продукцію.

Номер слайду 26

* Херсонське підприємство «Інтерсклад» випускає→ продукцію побутової хімії → та експортує до понад 20 розвинених країн Європи. * Споживачів у цих країнах приваблює → не лише висока якість продукції, → але й те, що вона є екологічно чистою.

Номер слайду 27

Україна належить до 17 держав, які володіють мікроелектронними технологіями. Фармацевтична промисловість України швидко й стабільно розвивається та має значний простір для розширення цієї діяльності. Майже 93% усього імпорту української фармацевтичної промисловості припадає на країни СНД. Україна успішно виходить на ринки розвинених країн Європи із продукцією побутової хімії. ВИСНОВКИ

pptx
Пов’язані теми
Географія, 11 клас, Презентації
Додано
21 березня
Переглядів
396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку