Презентація "На допомогу керівнику НДР"

Про матеріал
У презентації наведено поради керівнику НДР; правила та вимоги до написання НДР та проведення дослідницької діяльності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

На допомогу керівнику краєзнавчо- та науково- дослідницьких робіт

Номер слайду 2

Правило Керівник повинен постійно учити і цілеспрямовано керувати напрямом роботи, але ні в якому разі не повинен працювати за дослідника.

Номер слайду 3

Перший керівник сам повинен зрозуміти мету та завдання дослідження, осмислити та спланувати дослідницьку діяльність. Другий науковий керівник повинен направити учня, що називається, «прямій дорогою», допомогти чітко спланувати дослідження. Принципи роботи керівника Третій науковий керівник повинен сам безпосередньо брати участь в усіх пошуках, дослідженнях, в усіх справах, пов'язаних з дослідницькою роботою, і всіляко допомагати.

Номер слайду 4

Стадії виконання дослідницької роботи Перший крок – вибір теми. Скласти графік зустрічей. Визначити складові частини роботи. Опрацювання проблеми. Підготовка рукопису. Захист роботи.

Номер слайду 5

1. Перший крок – вибір теми. Тема повинна бути цікавою для учня – сама живить учня натхненням. Забезпечена джерелами та літературою (мінімальною мірою). Подальша розробка обраної теми у майбутньому.

Номер слайду 6

2. Скласти графік – календарний план вашої роботи та узгодити режим зустрічей.

Номер слайду 7

3. Складові частини роботи подають у такій послідовності: титульний аркуш; тези, резюме (за вимогою) рецензія; зміст; вступ; основна частина (поділена на розділи, підрозділи тощо); висновки; список використаних джерел; додатки.

Номер слайду 8

Обов’язкові складові частини вступу Актуальність теми Мета дослідження Завдання дослідження Об’єкт дослідження Предмет дослідження Методи дослідження Наукова новизна Практичне значення Особистий внесок автора

Номер слайду 9

Основна частина (2-3 розліди) Вся здобута інформація повинна бути віднесена до одного із розділів. І розділ висвітлює теоретико-методологіну частину роботи. ІІ розділ описує власний доробок дослідника. У ІІІ розділі роботи учень викладає висновки дослідження.

Номер слайду 10

ВИСНОВКИ У кінці роботи – де подаються відповіді на проблеми і завдання, поставлені у вступі. Кожному сформульованому у вступі завданню повинен відповідати чіткий висновок, який ґрунтується на результатах дослідження.

Номер слайду 11

Список використаних джерел За рекомендаціями Вищої атестаційної комісії України список використаних джерел складається в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Посилання на сайти, портали, Інтернет-ресурси розміщуються окремо в кінці списку використаних джерел без нумерації під заголовком: «ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ». До списку джерел включають тільки ті з них, на які є посилання в тексті роботи.

Номер слайду 12

Додатки (не обов’язкова структурна частина роботи) У додатки виносять значні за об’ємом матеріали, а також допоміжні ілюстрації і таблиці, які переобтяжують деталями основний текст роботи, але є додатковими аргументами щодо вирішення проблеми дослідження. Самі додатки нумерують. Угорі сторінки друкується слово «Додаток …» і за ним – велика літера українського алфавіту (А, Б, В, Г) що позначає послідовність додатків.

Номер слайду 13

4. Опрацювання проблеми (написання тексту) Після проходження усіх підготовчих етапів і процедур починається власне виконання учнем науково-дослідницької роботи. Вона заключається у підборі, ознайомлені та обробці літератури, періодики, Інтернет-ресурсів та результатів спостережень.

Номер слайду 14

5. Підготовка рукопису. Приблизно за місяць до визначеного терміну подання роботи учень повинен завершити перший варіант тексту та надати його для ознайомлення і зауважень керівника. Потім оформлює текст згідно вимог, які пред'являються до оформлення – із відповідною увагою до титульних листів, нумерації аркушів, посилань, списку літератури тощо.

Номер слайду 15

6. Захист роботи. Захист передбачає виступ автора перед аудиторією до 10хв. У виступі необхідно розкрити: актуальність проблеми, мету роботи, основні завдання, дати стислий огляд отриманих результатів, окреслити висновки (особливо зробивши наголос на тому, що автор зробив принципово нового у порівнянні з попередниками).

Номер слайду 16

Особлива увага повинна приділятись правилам оформлення роботи згідно положеня того чи іншого конкурсу!!!!!

ppt
Додано
26 травня 2020
Переглядів
504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку