Презентація на тему: "Циліндр. Розв'язування вправ"

Про матеріал
Презентацію на тему: "Циліндр. Розв'язування вправ" доцільно використовувати на занятті математики в 11 класі для узагальнення та систематизації навчального матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Циліндр. Розв'язування вправ. Поняття циліндра, його елементи, властивості Перерізи циліндра площинами. Вписана й описана призми. Площа поверхні та об'єм циліндра. Тренувальні вправи

Номер слайду 2

Поняття циліндра, його елементи1. Яке тіло називається циліндром?2. Що лежить в основі циліндра?3. Сформулювати означення твірної циліндра.4. Який циліндр називається прямим?5. Що називається висотою циліндра?6. Яка пряма називається віссю циліндра?

Номер слайду 3

Властивості циліндра7. З чого складається бічна поверхня циліндра?8. З чого складається повна поверхня циліндра?9. Сформулювати властивості твірних, основ циліндра.10. Який циліндр називається рівностороннім?11. Циліндр – це тіло обертання? Відповідь пояснити.12. Як знайти об’єм циліндра?

Номер слайду 4

Перерізи циліндра площинами13. Що називається осьовим перерізом циліндра? Відповідь пояснити.14. Що є перерізом циліндра площиною, паралельною його осі? Відповідь пояснити.15. Що є перерізом циліндра площиною, паралельною його основам? Відповідь пояснити.

Номер слайду 5

Вписана й описана призми16. Яка призма називається вписаною у циліндр?17. Яка призма називається описаною навколо циліндра?

Номер слайду 6

Тренувальні вправи1. Висота циліндра дорівнює 12 см, діагональ осьового перерізу — 20 см. Знайдіть радіус основи циліндра. 3. Знайдіть об’єм тіла, утвореного в результаті обертання квадрата навколо його сторони, яка дорівнює a.4. Радіус основи циліндра дорівнює 5. Циліндр перетнуто площиною, паралельною до осі циліндра, так, що в перерізі утворився квадрат із площею 64. Визначте відстань від цього перерізу до осі циліндра. 5. У циліндрі площа перерізу, перпендикулярного до твірної,дорівнює 81𝜋, а площа осьового перерізу — 81π. Знайдіть об’ємциліндра.  2. Обчислiть радiус основи цилiндра, висота якого дорівнює 9 см i площа бiчної поверхнi — 27π см2.  

Номер слайду 7

Тренувальні вправи6. Висота циліндра дорівнює 6 см, радіус основи 5 см. Знайдіть площу перерізу, проведеного паралельно осі циліндра на відстані 4 см від неї. 7. Знайдіть площу бічної поверхні циліндра, якщо площа його осьового перерізу дорівнює S. 8. Діагональ осьового перерізу циліндра дорівнює 48 см, а кут між цією діагоналлю й віссю циліндра становить 60°. Знайдіть площу основи циліндра.9. Площа повної поверхні циліндра дорівнює 288π см2. Знайдіть висоту й радіус основи циліндра, якщо відомо, що висота на 12 см більша за радіус.  10. Діагональ розгортки бічної поверхні циліндра дорівнює d і утворює кут ϕ з основою розгортки. Знайдіть площу повної поверхні циліндра.

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Виконати конспект тренувальних вправ,розв'язати задачі таблиці 2.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Таблиця 2. Об'єм і площа бічної поверхні циліндра.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Таблиця 2. Об'єм і площа бічної поверхні циліндра.

Номер слайду 11

Дякую за співпрацю

pptx
Додано
18 квітня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку