Презентація на тему "Диференціація навчання на уроках математики"

Про матеріал
Диференційоване навчання – це один із способів досягнення всіма дітьми загальноосвітньої мети навчання з урахуванням їх індивідуальних особливостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Диференціація навчання на уроках математики. Денисовець Н. А.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Організація роботи. Застосування рівневої диференціації дає змогу кожному учню працювати на будь-якому рівні навчальних досягнень і здобути відповідні результати. Учень має не тільки обов'язки (зокрема, засвоїти матеріал на відповідному рівні), а й право, найважливішим із яких є право вибору - отримати відповідно до своїх здібностей і нахилів підвищену підготовку з предмета чи обмежитись середнім або достатній рівнями засвоєння матеріалу. Отже, вчитель організовує навчання на всіх чотирьох рівнях навчання досягнень (початковий, середній, достатній та високий), а учень сам вибирає рівень засвоєння навчального матеріалу.

Номер слайду 4

Основні принципи:виділення і відкритого пред'явлення учням результатів навчальних досягнення (за рівнями);"ножиць" між рівнями вимог і навчання: рівень вимог має бути вищим за рівень навчальних досягнень;формування опори: в усіх учнів класу незалежно від їхніх здібностей і навчальних можливостей повинні бути сформовані опорні знання та вміння;послідовності у просуванні за рівнями навчання;індивідуалізації, який дає змогу враховувати індивідуальний темп просування в навчанні;відповідності між змістом, контролем та оцінкою;добровільності у виборі рівня навчання: кожен учень добровільно вибирає рівень засвоєння навчального матеріалу.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Форма реалізації

Номер слайду 7

Для успішного проведення диференційованого навчання вчителю необхідновивчити індивідуальні особливості та навчальні можливості учніввизначити критерії об'єднання учнів у групивикористовувати й удосконалювати здібності і навички учнів у груповій та індивідуальній роботісистематично й об'єктивно аналізувати роботу учнівпланувати діяльність учнів з формуванням навичок самостійної діяльності і вміння керувати власним навчальним процесомвідмовлятися від малоефективних прийомів організації навчання, замінюючи їх раціональнішими за даних умовздійснювати постійний зворотний зв'язок на уроцівикористовувати засоби заохочення

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Позитивні результати

Номер слайду 10

Диференціаціяна уроках

Номер слайду 11

Форми і методи на різних етапах уроку

Номер слайду 12

Перевірка домашнього завдання. Многокутники. Площі многокутників (Геометрія -- 8клас)

Номер слайду 13

Актуалізація опорних знань. Властивості та ознаки паралелограма (Геометрія -- 8клас)

Номер слайду 14

Індивідуальні завдання за картками. Подібність трикутників (Геометрія -- 8клас)

Номер слайду 15

Самостійна робота. Дії з раціональними числами (Математика -- 6клас)

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Властивості та ознаки паралелограма (Геометрія -- 8клас)

Номер слайду 17

Тематична контрольна робота. Многокутники. Площа многокутника (Геометрія -- 8клас)

pptx
Додано
16 лютого 2020
Переглядів
3257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку