Презентація на тему : "Хліб - усьому голова".

Про матеріал
Мета : донести до дітей істину, що хліб - усьому голова; що хліб - це святиня народу; виховувати в дітей повагу до праці хліборобів, до хліба, до рідної землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Дорогих гостей стрічаєм Круглим пишним короваєм. З рушником берем таріль, Коровай кладем і сіль.

Номер слайду 3

Україна – це наша земля, рідний край, наша країна із своєю історією, обрядами, традиціями та звичаями, чарівною піснею і мудрими людьми, мальовничою природою і широкими пшеничними полями.

Номер слайду 4

Хліб – символ життя. З давніх – давен він у великій пошані в народу. Споконвіку хліб називають святим. Він завжди лежав на столі. Яке щастя, яке добро, що він є на столі! Хлібне зернятко – це диво… В ньому, такому маленькому, злилися три сили: сонця, землі та людської праці.

Номер слайду 5

Вперше почали випікати хліб у Єгипті. Єгиптяни пекли його у вигляді коржів на гарячих від сонця каміннях. Хліб був прісний, не солоний. Але в жаркому кліматі тісто швидко закисало, його викидали. Як і в кожній країні, в Єгипті жили і бідні, і багаті люди. І ось бідні люди підбирали кисле тісто і пекли з нього хліб. Так народився новий вид хліба – кислий хліб. Потім хліб з’явився в Європі, де він був пшеничним і ячмінним. З 7 століття при виготовленні хліба стали використовувати жито.

Номер слайду 6

А чи знаєте ви, скільки людей доклали зусиль, щоб рум’яний запашний хліб потрапив на стіл? Люди яких професій потрудилися над цим? Спочатку рано – вранці комбайнери косять колосся. Пшеницю, жито просіюють, повітряні потоки відділяють пил та полову від зерна. Очищену та зволожену пшеницю різних сортів перед приготуванням борошна змішують між собою. Потім пекарі своїми золотими руками вимощують кожну хлібину, випікають. І ось нарешті хліб на столі!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Хліб називають по – різному : паляниця, калач, батончик, рогалик… Але значення одне. Мати паляницю на столі – до багатства й добробуту. Не дарма ж кажуть : «Хліб – усьому голова». Так нас вчать ще з дитинства. І справді, він безцінний. Адже хліб супроводжує нас упродовж усього життя. Тому хліб оберігали в усі віки. Діти, шануйте і бережіть хліб!

Номер слайду 10

pptx
Додав(-ла)
Сєбова Наталія
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
803
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку