Презентація на тему: «Морква» з дисципліни: «Технологія приготування їжі»

Про матеріал
Для підсилення мотиваціїї учнів до навчання та підвищення якості засвоєння матеріалу з предмета: «Технологія приготування їжі» на тему: «Коренеплоди: види, хімічний склад і харчова цінність, вимоги до якості, механічна кулінарна обробка, процент відходів, умови зберігання, використання» рекомендуємо застосувати засіб візуалізації інформації – презентацію на тему: «Морква».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Морква. БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖБЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУПідготував викладач з предмету «Технологія приготування їжі»Федорець О. В.

Номер слайду 2

Морква - дворічна трав'яниста рослина сімейства селерових довжиною до 30 см.. Листи довгочерешкові, двічі й тричі пер’їсторозсічені. Черешки опушені. В 1-й рік життя утворює коренеплід. Цвіте на 2-й рік. Квітки зібрані в складну парасольку. Плід моркви — двусем’янка. Вид овочів

Номер слайду 3

Ранні (65 - 90 днів) Амстердамський, Каротель паризька, Пармекс, Драгон, Тушон, Фея, Фінхор. Середні (100-110 днів) Нантская 4, Вітамінна 6, Лосіноостровская 13, Форто. Пізні (більше 120 днів) Віта Лонга, Єллоустоун, Королева Осені, МО. Сорта моркви

Номер слайду 4

Морква. Морква - дуже корисний овоч для організму. Корисні і лікувальні властивості моркви пояснюються її багатим складом. Морква містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, в ній присутній каротин - речовина, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А.

Номер слайду 5

Морква. Морква містить білки і вуглеводи. Чимало в моркві мінеральних речовин, необхідних для організму людини: калію, заліза, фосфору, магнію, кобальту, міді, йоду, цинку, хрому, нікелю, фтору та ін. У моркві містяться ефірні масла, які зумовлюють її своєрідний запах.

Номер слайду 6

Використання моркви. Моркву використовують для приготування салатів, борщів, салатів в сирому вигляді, пирогів.

Номер слайду 7

Морква. Цілющі властивості моркви пов'язані зі зміцненням сітківки ока. Людям, що страждають на короткозорість, кон'юнктивіту і швидкою стомлюваністю вживання цього продукту в їжу вельми бажано.

Номер слайду 8

Морква. Корисні властивості моркви використовуються в харчуванні людини. Корисно погризти сиру моркву, так як це зміцнює ясна. Так як вітамін А сприяє росту, то морква особливо корисна дітям. Цей вітамін підтримує в хорошому стані шкіру і слизові оболонки.

Номер слайду 9

Морква. Варена морква допомагає лікувати злоякісні пухлини, дисбактеріоз кишечника, нефрити. Володіє цей овоч і протимікробними властивостями. Для лікування нежиті можна закапувати в ніс сік моркви. Лікарі і кулінари радять використовувати в їжу столову моркву з яскраво-червоною шкірочкою, особливо якщо вона прибрана до перших осінніх заморозків.

Номер слайду 10

Морква. Сік моркви допомагає привести весь організм в нормальний стан. Морквяний сік - найбагатше джерело вітаміну А, який організм засвоює швидко. У соку моркви міститься велика кількість вітамінів В, С, D і Е. Морквяний сік покращує апетит, травлення і структуру зубів.

Номер слайду 11

Технічний процес обробки моркви. Відрізають зелень, видаляють ножем пошкоджені ділянки. Після цього морква миють. У разі, якщо морква застосовуються як окремий інгредієнти для страви, її варять разом з шкіркою, а потім охолоджують і чистять. Якщо її готують для борщу, овочевого супу або рагу, то з ніё знімають шкірку в сирому віде. Норма відходів 20%.

Номер слайду 12

ФОРМИ НАРІЗКИ, РОЗМІРИ ТА КУЛІНАРНЕ ВИКОРИСТАННЯ МОРКВИ

Номер слайду 13

ФОРМИ НАРІЗКИ МОРКВИ

Номер слайду 14

ФОРМИ НАРІЗКИ МОРКВИ

Номер слайду 15

Зберігання моркви. Морква зберігають в тарі (контейнерах, ящиках, поліетиленових відкритих мішках), насипом, без перешаровування і з перешаровуванням.  При активному вентилювання моркви подача повітря восени становить 60 - 70, а взимку 30 - 40 м3 / т за годину, відносна вологість 80 - 90%.

Номер слайду 16

На цьому презентація на тему: «Морква» закінчена

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
3448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку