Презентація на тему: «Помідор» з дисципліни: «Технологія приготування їжі»

Про матеріал
Для підсилення мотиваціїї учнів до навчання та підвищення якості засвоєння матеріалу з предмета: «Технологія приготування їжі» на тему: «Плодові овочі: види, хімічний склад і харчова цінність, вимоги до якості, механічна кулінарна обробка, процент відходів, умови зберігання, використання» рекомендуємо застосувати засіб візуалізації інформації – презентацію на тему: «Помідор».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: ПОМІДОРБЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУПідготував викладач. Федорець О. В.

Номер слайду 2

Помідор (томат) –підрід квіткових рослин з роду “Паслін” родини Пасльонові. Один з найбільш поширених овочів у світі, являє собою кущ, стебла якого поступово дерев'яніють. Рослина однорічна, з гіллястими стеблами, які, як і листя, мають різким специфічним запахом. Після цвітіння утворюються зав'язі-ягоди, що досягають маси від 20 до 900 г і мають різну форму (кулясту, плоску, пальцевидного) і забарвлення (червоні, жовті, строкаті, помаранчеві та ін.). Смак помідорів також різний. Виростають у відкритому грунті, в кімнатних умовах.

Номер слайду 3

Сорти помідорів: Будьонівка. Кавалер. Шустрик. Червоні щічки. КостромаЄрема. Палацовий. Адміралтейський. Султан

Номер слайду 4

Помідор (томат) містить цукор, в основному це фруктоза і глюкоза, мінеральні солі, такі як йод, калій, фосфор, бор, магній, натрій, марганець, кальцій, залізо, мідь, цинк. Помідори багаті цілим набором вітамінів, а саме вітаміни A, B1, B2, B6, C, E, K, PP і бета-каротин. Помідори (томати) містять органічні кислоти (лимонна, яблучна, винна і в невеликій кількості щавлева). Корисні властивості помідорів:

Номер слайду 5

Використання помідорів: Помідори використовують для приготування салатів, мариновані в банках, томатного желе, пасти, піци, супів і в сирому вигляді.

Номер слайду 6

Лікувальні властивості помідора: Томати і їх сік завдяки високому вмісту заліза корисні при серцево-судинних захворюваннях і недокрів'ї. Речовини, що містяться в томатах, нормалізують обмін речовин, стимулюють роботу нирок і кишечника, знижують тиск і рівень холестерину в крові.

Номер слайду 7

Вживання томатів рекомендується всім людям, що мають діагноз атеросклероз. Помідори сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину. Користь помідорів для здоров'я кісток: Відомо, що помідори мають великий вміст антиоксидантів, в тому числі найвищу серед продуктів концентрацію лікопіну. Нещодавно виявлена важлива зв'язок між лікопіном і здоров'ям кісток. З'ясувалося, що в постменопаузі у жінок, позбавлених лікопіну, починалися небажані зміни в кістковій тканині. Вчені прийшли до висновку, що видалення лікопін-містять продуктів з раціону призводить до підвищеного ризику розвитку остеопорозу.

Номер слайду 8

Технологічний процес обробки помідора: У помідора відривають хвістик, видаляють ножем пошкоджені ділянки, промивають. Норма відходів 14%

Номер слайду 9

Форми нарізки помідорів : Кубиками: використовують для супів. Часточками: використовують для салатів. Кружечками: для жарки, піци та салатів

Номер слайду 10

Зберігання помідорів: Зберігання помідорів в свіжому вигляді можна проводити аж до настання зими. При цьому необхідно створити правильні умови для такого зберігання. Свіжі помідори можуть зберігатися в умовах відкритого простору лише протягом трьох днів. Після цього помідори починають псуватися і швидко згнивають. Якщо ви хочете зберегти помідори протягом тривалого терміну, то їх необхідно перед закладкою на зберігання добре розсортувати.

Номер слайду 11

Зберігання помідорів: Умови зберігання помідорів вимагають створення оптимального температурного режиму в приміщенні. Він може бути різним для сортів помідорів різного ступеня зрілості. Так, якщо помідори зберігаються в ящиках, то необхідно підтримувати температуру від 8 до 12 градусів. В тому приміщенні, де зберігаються помідори, необхідно також стежити регулярно за вентиляцією повітря. Не можна допускати, щоб вологість там підвищувалася або ж була занадто низькою. Помідори повинні зберігатися в приміщенні, де відсутнє сонячне світло. Відносна вологість повітря - 80-85%

Номер слайду 12

На цьому презентація на тему помідор підійшла до кінця…

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
3131
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку