Презентація на тему: «Огірок» з дисципліни: «Технологія приготування їжі»

Про матеріал
Для підсилення мотиваціїї учнів до навчання та підвищення якості засвоєння матеріалу з предмета: «Технологія приготування їжі» на тему: «Плодові овочі: види, хімічний склад і харчова цінність, вимоги до якості, механічна кулінарна обробка, процент відходів, умови зберігання, використання» рекомендуємо застосувати засіб візуалізації інформації – презентацію на тему: «Огірок».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Огірок»БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУПідготував викладач. Федорець О. В.

Номер слайду 2

Огірки - найдавніша овочева культура. Огірки чим менше, зеленішою і недостиглі, тим краще і смачніше. В античні часи греки їх називали «агурос»: що означає «незрілий, недозрілий». Звідси і пішла їх назва - огірок. З країни вічного літа Індії прийшли до нас огірки. Дикий огірок у себе на батьківщині, тропічна ліана, росте в лісах, довгі гілки-батоги забираються високо на дерева, а плоди звисають вниз. Майже шість тисяч років люди знають і люблять цю культуру, про що свідчать знахідки в руїнах хазарського міста Саркепа, де виявлені насіння огірків.

Номер слайду 3

Римський імператор Тіберій вимагав, щоб йому завжди подавали до обіду свіжі огірки. А півтори тисячі років тому не було теплиць: ящики з огіркової розсадою розміщували на колесах, колеса повертали за сонцем. Огірки довгий час займали на столі друге місце після капусти.

Номер слайду 4

При виборі огірків потрібно звернути увагу на такі особливості: шкірка огірка повинна бути рівномірно забарвлена, темного або светлозеленого кольору (в залежності від сорту), плід обов'язково повинен бути на дотик твердим і важким за вагою, без ознак плям, прим'ятої, млявості і інших пошкоджень .

Номер слайду 5

Корисні властивості огірків. Огірок - найдієтичніший з усіх дієтичних продуктів. Він на 95-98% складається з води, а значить, містить мінімум калорій. Але і відсотки, що залишилися недаремні - огірок є джерелом цінних лужних солей, які здатні сповільнювати процеси старіння і утворення каменів в нирках і печінці. В огірках містяться корисні і легкозасвоювані сполуки йоду: учені вважають, що регулярне вживання огірків в їжу покращує роботу щитовидної залози, серця і судин. Огірки містять багато клітковини - тому відмінно покращують перистальтику кишечника, а також очищає від зайвого холестерину стінки судин.

Номер слайду 6

Огірок містить цукор, білок, вітаміни В1 і В2, вітамін С, каротин, хлорофіл, фолієва кислота, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Через великий вміст калію огірки відмінно «ганяють» зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблюючий ефект. Завдяки низькій калорійності «очисні», огірок - ідеальний продукт для тих, хто бажає позбавитися від зайвої ваги.style.colorfillcolorfill.typefill.onrrrrr

Номер слайду 7

Лікувальними властивостями володіють насіння огірків, які виводять зайвий холестерин з організму. Огірковий сік містить багато мінеральних солей, а також кальцій, фосфор і натрій. Он надає оздоровчий і омолоджуючу дію на організм і шкіру, покращує пам'ять, зміцнює серцево-судинну систему, допомагає зберегти здоров'я зубів і ясен, а також надає свіжість і підтримує тонус шкіри . Крім того, сік огірка перешкоджає атеросклерозу, є відмінним сечогінним засобом.

Номер слайду 8

Огірковий сік прекрасний засіб від затяжного кашлю, полегшує стан хворих при туберкульозі, заспокоює нервову систему, має протизапальну і знеболюючу дію. Сік огірка попереджає перехід вуглеводів в жири, очищає організм від шлаків і перешкоджає відкладенню солей. Огірковий сік, змішаний з соками яблук і помідорів (у співвідношенні 1: 1: 1) і з добаленіем зубчики часнику сприяє поліпшенню складу крові. В добу допустимо випити до 1 літра огіркового соку, але при цьому не рекомендується приймати більше 100 мл за один раз.

Номер слайду 9

Застосування в кулінарії Найчастіше огірки споживають в свіжому вигляді. З них роблять салати, поєднуючи з помідорами, цибулею, капустою, болгарським перцем та іншими свіжими овочами. Їх можна подати як гарнір до шашлику і будь-якого іншого м'ясної страви. У сирому вигляді огірки найбільш смачні та корисні? Для збереження річного врожаю огірків, їх солять або маринують. Існує безліч різних рецептів засолювання огірків в бочках або банках, приготування малосольних огірочків. Крім того, огірки додають в рагу і салати, які заготовляють на зиму. Ще однією розповсюдженою заготівлею є основа для розсольнику, в яку також додаються огірки.? В солоному вигляді огірки використовують для приготування багатьох страв. Це розсольники і солянка, другі страви і ситні зимові салати, бутерброди. Подаються мариновані огірки (особливо корнішони) і в якості самостійної закуски. І в свіжому, і в солоному вигляді огірки відмінно поєднуються з овочами і всіма видами м'яса. Процент відходів усього 5%.

Номер слайду 10

Види і сорти. Плоди огірків відрізняються розміром, формою і навіть кольором. Хоча і прийнято вважати, що все огірки зелені, вони можуть бути білими, чорними і навіть червоними. Найпопулярніші сорти огірків, які ростуть у відкритому грунті і підходять для засолювання - це• Переможець• Гібрид успіх • Муромський • Вязниковский • Ніжинський • Донський. Популярні салатні сорти: Ржавський місцевий Алтайський ранній. Неросімий. Витончений. У теплицях вирощують сорти Зозуля, гібрид Московський тепличний. Орлик. Кураж. Пижик. Гібрид Манул. Білий Ангел. Огірки Білий Ангел мають оригінальну біле забарвлення, завдяки чому плоди яскраво виділяються серед зелені навіть у сутінках.? Багато городників вибирають сорти огірків за розміром, який може становити від 3 до 75 см. Довгоплідних огірки родом з Китаю. Навіть без особливого догляду вони досягають в довжину до півметра. Всього кілька кущів таких овочів здатні забезпечити цілу сім'ю відмінним урожаєм. Довгоплідні сорти воліють тінь. Короткі огірки більше люблять сонце. Найменші плоди у корнішонів, які прийнято маринувати на зиму.

Номер слайду 11

Цікаві поділки з огірка

Номер слайду 12

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1882
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку