Презентація на тему «Мотивація пізнавальної діяльності учнів на уроках математики»

Про матеріал

Презентація стане у пригоді молодому вчителю математики. У даній презентації вказані способи мотивації та активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках математики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доповідь на тему«Мотивація пізнавальної діяльності учнів на уроках математики»Підготувалавч.математики. Попович Світлана Іванівна

Номер слайду 2

Мотивація навчання математиці – це система пізнавальних мотивів, тобто сукупність, комплекс усіх спонукань до знань, допитливості, пізнавальної потреби, навчальної діяльності, зацікавленості до наукового пізнання та пошуку істини.

Номер слайду 3

Методи стимулювання й мотивації до навчання математики в учнів: Створення на уроці ситуації успіху. Використання наочності. Формування в учнів мотивів обов’язку і відповідальності у навчанні. Використання історичного матеріалу. Застосування нового математичного факту. Використання методу доцільних задач. Використання спостережень, наслідування, виміру, експерименту. Використання відкритої інформації на уроках математики. Використання практичних задач.

Номер слайду 4

Створення на уроці ситуації успіху. Я, як вчитель, повинна постійно створювати ситуацію успіху, викликати позитивні емоції у дітей, розвивати пошукову активність. Щоб дитина повірила у свої можливості, які є запорукою успіху, я використовую такі висловлювання: Це дуже важливо, і в тебе неодмінно вийде... Саме ти і міг би зробити це. Сподіваюсь, що наступного разу ти виконаєш роботу краще. Мені б дуже хотілося, щоб ти не забув про це. У тебе все вийде, тільки зверни увагу на... Твоя відповідь бездоганна. Старайся, а якщо виникнуть труднощі, з якими тобі буде важко впоратись, я допоможу тобі своїми порадами.

Номер слайду 5

Використання методу доцільних задач. При вивченні теми «Пропорція. Задачі на пропорційний поділ» 6 клас. Пропоную учням таку задачу: Сім'я Петренків на літо взяла обробити поле цукрових буряків. Тато Петренко обробив 50 рядків, мама Петренко обробила 30 рядків, а си­нок Петрик Петренко обробив 10 рядків. За літо сім'я Петренків за об­робку поля заробила 1 800 гривень. Як ці гроші треба поділити між та­том, мамою та їх сином?Нехай х — це вартість обробки одного рядка (одна частина — кое­фіцієнт пропорційності), тоді тато заробив 50х (грн), мама — 30х (грн), син — 10х (грн). А за умовою задачі разом вони заробили 1 800 грн. Маємо рівняння:50х + 30х + 10х = 1800; 90х = 1800; х = 1800 : 90; х =20. Отже, татова частина 50 · 20 = 1 000 грн; мамина — 30 · 20 = 600 грн, синова — 10 · 20. = 200 грн.

Номер слайду 6

Використання цікавої наочності до уроків. При вивченні теми «Розв'язування задач за допомогою рівнянь»Використовую ілюстрації до задач

Номер слайду 7

бензинбензин7-9 т ?? т,64 т

Номер слайду 8

III?в 11 раз б.36л

Номер слайду 9

Використання історичного матеріалу. При вивченні теми«Теорема Піфагора»Знайомлю учнів з життям Піфагора та його внеском у розвиток геометріїНародився: близько 569 р. до н.е. на острові Самос в Іонічному морі (Ionii). Помер: близько 475 р.

Номер слайду 10

Використання практичних задач. При вивченні тем«Площ прямокутника і квадрата»«Об'єм прямокутного паралелепіпеда. Об'єм куба» , «Об'єм циліндра та конуса»«Площа круга». Наголошую учням про практичне застосування формул для обчислення об'єму води в колодязі, площу земельної ділянки,площу ділянки, яку випасає корова прив'язана на кілок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Корзинова Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
27 березня 2018
Переглядів
2114
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку