Презентація на тему: "Мюзикли"

Про матеріал
Мю́зикл (від англ. musical play — музичний спектакль) — музично-сценічна вистава, в якій поєднуються різноманітні жанри і виражальні засоби естрадної та побутової музики, хореографічного, драматичного і оперного театру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Мюзикл»

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ МЮЗИКЛ? Мю́зикл (від англ. musical play — музичний спектакль) — музично-сценічна вистава, в якій поєднуються різноманітні жанри і виражальні засоби естрадної та побутової музики, хореографічного, драматичного і оперного театру.

Номер слайду 3

НАЙВІДОМІШІ МЮЗИКЛИ 20-21 СТОЛІТТЯ?Мюзикли – це завжди свято і позитивні емоції, навіть якщо співається в них про сумне:1«Чикаго» (2002) 2«Та, яка танцює у темряві» (2000)3«Найвеличніший шоумен» (2017)4«Шоу жахів Роккі Хоррора» (1975)

Номер слайду 4

«Чикаго» (2002) Одним з найпопулярніших і увінчаних призами тематичних фільмів, безумовно, є "Чикаго" – історія амбітної дівчини Роксі, яка мріє у що б то не стало стати зіркою. І, в принципі, вона добилася свого, ось тільки досить неочевидним способом – через вбивство коханця і судовий розгляд, який послідував за цим. Твір отримав чимало шанувальників ще без малого сто років тому, поставши перед світом у вигляді театральної п'єси. Пізніше, вже у 1975 році, він одержав запальне музичне оформлення і перебрався на Бродвей, чим лише додав до себе інтересу. А кіноверсія, що з'явилася в 2002 році, взагалі його увічнила.  

Номер слайду 5

«Та, яка танцює у темряві»(2000)Прикладом неординарного і багато в чому новаторського, але від того лише більш цікавого мюзиклу можна назвати "Ту, яка танцює у темряві" Ларса фон Трієра, яка вийшла на рубежі століть. Картина існує в абсолютно нетиповому для цього жанру візуальному просторі – починаючи від практично повністю відсутніх в кадрі ніг (навіть під час танців) і закінчуючи тим, що вона була знята на ручну, постійно рухому камеру, що створювала стійке відчуття документальності того, що відбувається. Сюжет фільму так само незвично для мюзиклу депресивний, однак цілком характерний для режисера – він вибудовується навколо емігрантки, яка втрачає зір важко працює і приховує свою недугу для того, щоб накопичити гроші на операцію сина.  

Номер слайду 6

«Найвеличніший шоумен» (2017)Ще один відмінний музичний фільм за участю безумовно талановитого Х'ю Джекмана – недавня феєрія "Найвеличніший шоумен", здатна похвалитися тим, що є оригінальною постановкою, а не перенесеною на екран сценічною. Сам же сюжет не зовсім новий і народжений з життя. Він вибудовується навколо реальної особистості Фінеаса Тейлора Барнума – американського шоумена і видатного містифікатора, який створив один з найвідоміших бродячих цирків XIX століття.

Номер слайду 7

«Звуки музики» (1965)Німецький фільм «Сім'я фон Трапп» став основою для цього мюзиклу. Картина оповідала про австрійську сім'ї, яка, рятуючись від нацистів, вирушила до Америки. Сюжет був заснований на книзі Марії фон Трапп - безпосередній учасниці тих подій. Прем'єра відбулася 16 листопада 1959 року. Мюзикл отримав 8 театральних премій «Тоні». У 1965 році вийшов однойменний фільм. Його сюжет трохи відрізнявся від п'єси, але саме він приніс «Звукам музики» справжню світову популярність.

Номер слайду 8

«АЛАДДІН» (2019)«Аладдін» (англ. Aladdin) — американський музичний, пригодницький фільм режисера Гай Річі від студії Walt Disney Pictures. Сценарій написаний у співавторстві Джона Августа та Ванесси Тейлор. Це адаптація однойменного анімаційного фільму Disney 1992 року, який заснований на арабській казці «Тисяча й одна ніч». Головні ролі виконали Вілл Сміт, Мена Массуд, Наомі Скотт, Марван Кензарі, Навід Неґабан, Насім Педрад та Біллі Маґнуссен.

Номер слайду 9

Найкращій і найцікавіший тому, що: Круті спецефекти. Гарна музика. Цікаві персонажі

pptx
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
1793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку