Презентація на тему "Презентація гурткової роботи з військово-патріотичного виховання."

Про матеріал
Літопис "Соколиної сім'ї" у нашій школі, у якому відображається діяльність гурткової роботи з військово-патріотичного виховання у всіх напрямках, а саме екологічному напрямку, духовному, естетичному, краєзнавчому, народознавчому та моральному. Гурткова робота сприяє загартовуванню молодого покоління, як фізично, так і психологічно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Керівник гуртка Морозовська М. Я. Презентація гурткової роботи з військово-патріотичного виховання. Товариство «Соколи»ЗОШ І – ІІІ ступенів с. Перепельників

Номер слайду 2

Товариство «Соколи» в нашій школі було засноване в 2004 році. До нього входять учні 10-11 класів. Основними напрямками діяльності товариства «Соколи» є вивчення та відродження кращих традицій українського молодіжного товариства «Сокіл», яке було засновано у м. Львові в 1894 році. Другий рік ми йдемо по навчальній програмі гуртка козацько-лицарського виховання “Джура”.

Номер слайду 3

Герб товариства “Соколи”

Номер слайду 4

Гімн “Соколів”Ми всі пам`ятаєм, якого ми роду. Козацьких далеких часів,За працю, свободу, за щастя народу. Тобі, Україно, наш спів. Приспів: Як віти у гаю барвисті та пишні,Ми всі – українська сім`я,Ми будем творити, учитись і жити. Бо світить нам вільна зоря. Бо прадіди наші свободу любили,Вели у майбутнє синів,І нам, їх нащадкам, вони заповіли. Вкраїну любити як дім. Приспів. Хай сонце нам сяє ясне в високостіІ землю плекає святу.“Козацькому роду нема переводу”,-Я в серці ту клятву ношу. Приспів.

Номер слайду 5

Присяга товариства “Соколи”Ми учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Перепельників в присутності батьків, вчителів, гостей урочисто обіцяємо бути гідними громадянами України. Наполегливо вчитись і працювати на благо рідного народу. Поважати старших, турбуватися про дітей, допомагати батькам. Бути чесними, толерантними, цілеспрямованими, наполегливими, працьовитими. Присягайте, що Вкраїну будете любити, що ввіллєте в неї силу, щоб розвеселити. З честю нести звання “Сокола”.

Номер слайду 6

Сокільський закон – десять заповідей “Сокола”Сокіл – це символ свободи. Сокіл – прагне виховувати здорове тілом і духом молоде покоління української нації. Сокіл – це свідомий громадянин української нації. Сокіл – слухає наказ тільки своєї виборної старшини. Сокіл – вчиться єдності, карності і послуху, стаючи в ряд чети. Сокіл – пам`ятає, що світ посідає той, хто його здобуває ділами, а не словами; не плачем, а мечем; байдужі гинуть, нероби стають рабами; не чекати, а прагнути. Сокіл – дбає про народну честь, сміле око, сильні груди; мало слів, багато діл. Сокіл – любить Україну. Сокіл – вірить, що працею і згуртованістю здобуває народ свободу. Сокіл – знає тільки один організаційний клич: Українце! Все вперед! Всі враз!

Номер слайду 7

Загальні засади товариства “Соколи”Товариство “Соколи” об`єднує у своїх рядах на добровільній основі доростаючу українську молодь і виховує її в українському патріотичному дусі як свідомих, чесних і працьовитих людей, добрих громадян і відданих українців-державників, вихованих світоглядно на національно-історичних традиціях і засадах християнської моралі та на державницьких ідеалах, виплеканих українською нацією протягом довгих століть. Товариство “Соколи” успадковує кращі традиції українського молодіжноготовариства “Сокіл”, яке було засновано у м. Львові в 1894 році. Діяльність товариства носить демократичний, гуманний характер і спрямована на формування у дітей національної самовідданості, духовності, патріотизму, основ моральності, позивного соціального досвіду, фізичної досконалості, працелюбності, вірності ідеям незалежності і соборності України.

Номер слайду 8

Основні напрями діяльності товариства “Соколи”Вивчення і відродження кращих традицій “Сокола”, українських національно-патріотичних, дитячих товариств та організацій. Розвиток та урізноманітнення форм їх діяльності. Виховання членів товариства на ідеях свободи, рівності, доброти, національної і особистої гідності, шанування родинних зв`язків, формування працелюбності, взаємодопомоги і самодисципліни. Виховання національної свідомості членів товариства на основі християнських чеснот: честі, доброти, шанування батька і матері, милосердя. Глибоке вивчення історії України та історії Українського війська. Прищеплення членам товариства любові до рідної мови, віри, звичаїв, до національних ідеалів предків, їх моральних, релігійних, політичних, економічних і соціальних переконань. Залучення членів товариства до корисних трудових справ. Залучення членів товариства у клубні, спортивні, турисько-краєзнавчі гуртки. Формування у членів товариства бережливого ставлення до суспільного і державного багатства України, її природи, пам`ятників культури, старовини, вироблення із членів товариства цивілізованого господаря і господарника на своїй землі.

Номер слайду 9

Літописсоколиної сім`ї

Номер слайду 10

Найвизначніша подія у житті кожного учня 10-11 класів нашої школи – це посвята в “Соколи” – традиційне свято в нашій школі на свято Покрови та святкування УПА. І сьогодні учні присягли перед іконою Богоматері, перед рідними і вчителями не лише добре вчитися, а й з гідністю нести звання “Соколи”Сторінка 1 Ми стали “Соколи”(14 жовтня)Урочисту мить я пам`ятаю: Під тихий звук тремтливого серцебиття. У залі пролунало: “Обіцяю!”,Ввібравши в себе всі приємні почуття. Ми пообіцяли на посвятіЛюбить свій край і шанувати рід, Своїх батьків і старших поважатиІ бути вірним Україні до скінчення літ.

Номер слайду 11

Сторінка 2“Конкурс “Козацькі забави” Неможна передати азарт і радість, коли проводився конкурс-змагання, присвячений річниці УПА. Конкурси були найрізноманітніші. Одні вимагали фізичної сили, витривалості і спритності, інші – кмітливості і вміння вийти із складних ситуацій. Хлопці намагалися перейти естафету у мішках, відгадати лікарські рослини, перетягнути до себе канат, заспівати козацьку пісню та набрати багато балів в історичному конкурсі, на що неможна було дивитися байдуже.

Номер слайду 12

Тож дружбу спорту, творчості, краси. Ми – соколиная родина,Даємо слово гідно пронести,Бо ми – майбутнє України!

Номер слайду 13

Як і кожен із наших пращурів починаємо день із святої молитви, ходимо в церкву на Божественну літургію та поповнюємо куточок «Духовності», який є у нашій школі. Дівчата звичайно не залишаються осторонь від Божого храму, завжди стараються допомогти старшим сестрицям у прибиранні церкви, вишивають вишивки до церкви та нашого куточка духовності. Сторінка 3 З Богом у серці. Співпраця з церквою. Хлопці несуть варту біля Плащаниці

Номер слайду 14

Учні беруть участь у святкуванні Великодніх свят.

Номер слайду 15

Учні прислуговують священику під час літургійної молитви.

Номер слайду 16

Наші Різдвяні обходи-вертепи. Живий вертеп.

Номер слайду 17

Дівчата вишивають вишивки до куточка духовності.

Номер слайду 18

Отже, минає все. Остається тільки людська пам`ять. Вона мов ластівка перелітає через усі покоління і несе на своїх крилах долю всього народу.“ Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього ” – записав 19 березня 1962 року Максим Рильський. Тому, однією цікавою ланкою наших знань є вивчення історичного минулого свого народу, свого села, наших історичних пам`яток, вивчення свого родоводу. Сторінка 4 Наше історичне минуле. В поезії Т. Шевченка є такі слова:“ Все йде, все минаєІ краю немає. Куди воно ділось?Відкіля взялось?”

Номер слайду 19

Учні доповнюють історію свого села. Ми повертаємося знов. До ґрунту, до джерел, до коріння. Збудити плодоносну кров,Зростити у високості горни.Є. Маланюк

Номер слайду 20

Доповнюють музей новими експонатами, вивчають їх призначення.

Номер слайду 21

Впорядковують історичні місця, церковне подвір`я, символічні могили.

Номер слайду 22

Учні зібрали легенди нашого краю, пісні козацької слави, історію Української Повстанської Армії. Учні щомісячно міняють інформацію про видатні події України.

Номер слайду 23

Є в народу нашого чудові традиції: Співати колядки, щедрівки, і є вечорниці!Українські вечорниціПочинаємо в цей час!Хай веселий сміх іскриться. В серці кожного із нас. Обійдіть весь світ безмежнийІ скажіть, в якій країніТак зберігся скарб пісенний. Як у нашій Україні!

Номер слайду 24

Учні зібрали матеріал та презентували стенд “Народні обереги”. Рідне слово, хліб, сорочка-вишиванка,рушник на столі – все це народні обереги.

Номер слайду 25

Учні виготовили вінок із крилатими висловами. У вінку змішалися всі барви,Тож єднаймося й ми,Як ці квіти та стрічки у вінку. За єдину і мирну родину,За щасливу і вільну Вкраїну.

Номер слайду 26

Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси. Любим бувати в лісі, полі. Дивимось на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою, милуємось її красою. Людина – це частина природи. І саме природі ми зобов`язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Сторінка 7 Ми господарі природи, тож бережемо її вроду. Природа нам – як рідний дім,Вона усім – як мати, Щоб лад завжди був в домі тім,Про це нам треба знати. Не рви, не нищ, не зруйнуй –Це заповідь для тебе,Красу планети не зіпсуй – Вона під небом. Окраса села – наш ставок.

Номер слайду 27

Я розчищу мале джерело,Щоб ще краще співати могло,Напувало дерева й траву,Всім давало водичку живу!Учні проводять розчищення джерел.

Номер слайду 28

А ми шпаківні будували... Як розпускалися садки,До нас весною завітали. Веселі наші співаки. Учні виготовили шпаківні та їх розвісили.

Номер слайду 29

Не зривайте первоцвіти,Помилуйтеся на квіти. Той, хто робить з них букети. Знищує життя Планети. Учні провели дослідження про первоцвіти.

Номер слайду 30

Принесли ми жменьку зерна Підсиплемо у годівничку…Весною пісня заспіва,За нашу щедрість кожна пташка. Участь у підгодівлі диких тварин зимою.

Номер слайду 31

Посадіть, доглядайте ліси,Щоб було у світі більше краси!Хай співають шпаки і зозуля кує,Всій планеті надію дає!Висадили саджанці у лісі.

Номер слайду 32

Сторінка 8 Ми любимо порядок і чистоту.Із давніх-давен українцям притаманне бажання прикрасити свій побут. “У хаті, як у віночку” – цей вираз влучно характеризує ту гармонію чистоти й краси, яка панувала в хаті. Учні також стараються дотримуватись цих принципів: чистоти і порядку. Підтримують в чистоті і охайності своє тіло, тримають в чистоті свій клас, вишивають вишивки до класу, школи. Завжди підмітають подвір`я школи, прибирають територію школи.

Номер слайду 33

Учні працюють на квітниках школи. Як багато різнобарвних квітів. Розцвітають на нашій землі.Їх люблять всі люди на світі,І дорослі, і діти малі.

Номер слайду 34

Нема жита без колосся,Нема ночі без роси,Якби в нас не було квітів,То й не знали б ми краси.

Номер слайду 35

Робота учнів на шкільній ділянці. Клумби щоб завжди цвіли,У святкові й будні дні,А ділянки щоб шкільніНе стояли в бур`яні.

Номер слайду 36

Сторінка 9 Роде мій красний, роде мій прекрасний. Відбулося родинне свято “Моя земля – земля моїх батьків”. Тернопілля моє, мій рідний краю. Дідів-прадідів колиско. Я від землі до небокраю. Тобі вклоняюсь низько-низько.

Номер слайду 37

Тренінг “ Цінність родини ”. Чого ми без батьків на світі варті?Без ласки материнської й тепла,І без татусевої руки міцної,Без нашого сімейного гнізда.

Номер слайду 38

Вишиванки з древності й до нині,Як любові й мужності злиття,Незнищенний символ УкраїниІ окраса нашого буття. Учениці Морозовська Уляна і Нечай Діана зробили презентацію своїх сімейних реліквій.

Номер слайду 39

Квіточка до квіточки – є уже сорочка. Вишивала ненька зранку і до ночі. Вишивала візерунками, ніжними рукамиІ любов у них житиме роками.

Номер слайду 40

Сторінка 10 Книга – міст у світ знань. Бібліотекар наш – чаклун, Він знає, що й кому потрібне. Душа з найтонших в нього струн,Він в нас працює дуже плідно. Без нього нам ну, як без рук,Він наш Колумб в морі наук. Йому подякуймо щиро,Здоров`я, щастя, світа, миру. Учні допомагають ремонтувати книги і виготовили розгортку-аплікацію до казки “Колобок”.

Номер слайду 41

Сторінка 11 Наші досягнення

Номер слайду 42

Наші учні захищали район на обласних змаганнях “Легенди УПА”. Перемоги мають славніНаші мужнії соколи. Серед них атлети гарніЙ першокласні козаки.

Номер слайду 43

Відповідно до обласної програми «Молодь Тернопільщини» на 2011-2015 роки 17-18 травня 2014 року в м. Теребовлі на базі дитячого оздоровчого закладу «Трембовель» була проведена обласна теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА імені Тараса Шевченка». За участь у грі команда ЗОШ І-ІІІст. с. Перепельників нагороджена Дипломом Проводу Обласної теренової гри «Легенда УПА».

Номер слайду 44

Село живе, коли не сплять лелеки,Із виріїв вертаються далеких,Приносять діток до домівок тихих,Нас захищають і відводять лихо. Село живе, коли сміються діти,Коли у травах пломеніють квіти,Коли пшениці заквітчають поле,Коли живе, працює наша рідна школа!

Номер слайду 45

Дякую за увагу!Доти буде Україна,Доки будуть козаки!

pptx
Додано
16 січня 2019
Переглядів
1927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку