Презентація на тему "Раціональні числа"

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення та систематизації знань, умінь та навичок на тему "Раціональні числа " На уроці використано інтерактивні вправи, історичну довідку про раціональні числа та казку про додатні та відємні чмсла.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Раціональні числа. Урок узагальнення і систематизації знань , умінь і навичок. Епіграф«Єдиний шлях, що веде до знань - діяльність» Б. Шоу

Номер слайду 2

А зараз повторимо все , що ми вивчили про додатні і від'ємні числа, модуль числа і координатну пряму. Тому будьте уважні і відповідайте правильноhttps://learningapps.org/view4480416

Номер слайду 3

Математичний диктант. Записати за допомогою знаку ‟+„ або ‟-„ висота гори Ай-Петрі 1234м. Записати число розташоване на 5 одиниць вліво від початку відліку. Вдень температура повітря була +2⁰С, а на вечір знизилася на 3⁰С. Яка стала температура повітря?Дано числа: -5, 4, 0, -2, -3. Вибрати невід’ємні числа і записати. До числа 7 записати протилежне. Знайти відстань між числами -6 і 6. Записати за допомогою знаку ‟+„ або ‟-„ найбільша глибина Білого моря 350 м. Модуль числа -13 буде число. Порівняйте -5 і -6 Знайти корені рівняння ІхІ=3 Скільки коренів має рівняння ІхІ = - 6 Серед чисел -200, -100, -3, 4 назвати найбільше число.

Номер слайду 4

Правильні відповіді 1. +1234 7. -350 2. -5 8. 13 3. -1 9. -5>-6 4. 4, 0 10. -3, 3 5. -7 11. жодного 6. 12 12. 4

Номер слайду 5

Історична довідка. Від’ємні числа виникли  в Китаї в І ст. до н.е.. в зв’язку з потребою розв’язувати рівняння. В ті  давні часи знаків" +" і "- "не було, тому ці числа зображали червоним і чорним кольором.("чен"або "фу")

Номер слайду 6

Важко входили від’ємні числа в математику.. в Європі вперше про них згадує італійський математик Леонардо Пізанський (Фібоначчі, ХІІ – ХІІІ ст.). Німецький математик Михайло Штіфель (ХVІ ст.) називає від’ємні числа «меншими ніж ніщо». Він пише: «Нуль міститься між істинними і абсурдними числами».

Номер слайду 7

Усні вправи на інтерактивній дошці: «Додатне чи від`ємне?» Знайти пари протилежних чисел

Номер слайду 8

Письмові вправи

Номер слайду 9

Обчисліть значення виразу:а) |-2|+|-7| ; б) 8:|+4|-5*|-0,2| ; в) 1,8*| х | - 2,7, якщо х = -3.

Номер слайду 10

Пригадаємо , як порівнювати раціональні числа

Номер слайду 11

Порівняння чисел за допомогою координатної прямої

Номер слайду 12

Казка про додатні і від'ємні числа. Давно це було. За морями, за океанами, в дрімучому непрохідному лісі жило плем’я натуральних чисел. Вождя племені звали Еном. Плем’я натуральних чисел жило дружно, бо всі його жителі виконували лише одну функцію – вони рахували всі предмети, що зустрічалися навколо них. Але коли вони перерахували всі дерева, кущі, тварини по декілька разів, жити їм стало нестерпно скучно.

Номер слайду 13

Домашнє завдання Знайти і підготувати цікавинки про числа1 варіант Цікавий факт про число 0!2 варіант Цікавий факт про модуль числа!3 варіант Цікаво знати про назву раціональних чисел!Для всіх Цікаві розповіді про від'ємні числа!

pptx
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
1930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку