Презентація на тему: "Сміх продовжує життя!"

Про матеріал
Виховна година на тему: "Сміх продовжує життя!" Розглядаються наступні питання: 1. Сміх та його значення. 2. Афоризми про сміх. 3. Сміх для здоров'я. 4. Сміх покращує якість життя. 5. Цілющі властивості сміху. 6. Заразний сміх. 7. Цікаві факти про сміх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад «Чортківське вище професійне училище»Виховна годинана тему: Заводське-2019 Підготував: майсер в/н. Зелінський В.І. Сміх продовжує життя!

Номер слайду 2

План:1. Сміх та його значення.2. Афоризми про сміх.3. Сміх для здоров'я. 4. Сміх покращує якість життя.5. Цілющі властивості сміху.6. Заразний сміх.7. Цікаві факти про сміх.

Номер слайду 3

Розкривайте  ширше  міх! Поговоримо  про  сміх!Парадокс  в  гримасі  сміху… Є  сміються  навіть  з  лиха…Він  буває  різний-різний!!! Неприязний, також  грізний,Несерйозний  і  протяжний  і  тривожний  і  мовчазний…Гомеричний, неповаги  і  огиди  й  здивування,злоби, гніву  і  провини, небезпеки  і  страждання…Є  ще  дружній  і  ворожий, іронічний  і  смутний,Безсоромний  і  знущальний, і  веселий  й  лагідний…Ще  привабливий  й  заразний, непоказний  і  люб'язний…Є  потужний  й  дивовижний, веселковий  і  розважний. Сміх  в  уявленні  народу  –  не  безвинні  пустощі,Може  він  нести  з  собою -  не  лише  веселощі…  1. Сміх та його значення.

Номер слайду 4

1. Сміх та його значення. Сміхом займається наука, що називається психологією, себто наукою про людську душу. Знаємо, що кожна людина почувається раз добре, раз погано, раз — сумна, раз весела, раз плаче, то знову сміється. Бачимо отже, що одні й ті самі люди можуть мати різні почуття, які по різному проявляються. Ці почуття називаються ще настроями. Одним із таких настроїв є смішність, або комізм, що проявляється сміхом. Сміх – вираз емоційного стану людини, пов'язаний з переживанням неоднозначної, смішної ситуації і супроводжується рядом фізіологічних реакцій організму. Сміх має певне зовнішнє вираження, психофізіологічну природу та соціальну функцію. Сміх проявляється комплексно і в першу чергу складається із мімічних рухів та коротких, але потужних подихів і уривчастих звуків, які супроводжують дихальні рухи. Вміти дотепно, весело дивитися на світ, себто мати добрий гумор - це безперечно дуже цінна прикмета характеру й вдачі людини. Є вона одною з умов, щоб бути задоволеним із життя.

Номер слайду 5

2. Афоризми про сміх. В честь Всесвітнього дня сміху пропоную вам афоризми про сміх: Сміх - це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя. В. Гюго. Тільки в ті миті, коли ви бачите людей смішними, ви дійсно розумієте, як сильно ви їх любите! Агата КрістіЯкщо побачиш особу без посмішки, посміхнися сам. Невідомий автор. Думайте, над чим ви смієтеся. Цілком можливо, що ви смієтеся над власною дурістю. Віталій Шум. Самий веселий сміх - це сміятися над тими, хто сміється над тобою. В. Ключевський

Номер слайду 6

Дорослим ви стаєте того дня, коли ви вперше по-справжньому посміялися… над самим собою!.. Етель Баррімор. Відсутність причини сміятися - не причина, щоб не сміятися. Єфим Шпігель. Краще сміятися, ніж плакати, особливо, якщо і те, і інше даремне. Е. М. Ремарк. Причина сміху виявляє рівень розвитку людини. Марті ЛарніБудемо сміятися, не чекаючи хвилини, коли відчуємо себе щасливими, інакше ми ризикуємо померти, так жодного разу і не засміявшись. Ж. Лабрюйер.2. Афоризми про сміх.

Номер слайду 7

3. Сміх для здоров'я. Сміх здорової людини найчастіше є ознакою гарного настрою та доброї фізичної форми. Як показали дослідження, під час сміху м'язи обличчя посилають особливі імпульси в наш мозок, які роблять благотворний вплив на всю нервову систему людини і роботу мозку в цілому. - Під час сміху напружуються не лише м'язи обличчя, а й м'язи черевного пресу, що призводить до підтягування м'язів живота, які, в свою чергу, покращують роботу кишечника. - При сміху в нашому організмі відбувається своєрідна «біохімічна реакція». Відбувається зниження гормонів, які викликають стресовий стан.

Номер слайду 8

- Сміх може навіть знижувати тиск! Це відбувається завдяки зміні в ритмі серцебиття. - Сміх дозволяє краще працювати легеням, здійснюючи швидкий газообмін з повітрям.- Важливим показником для жінок є здатність сміху зберігати молодість шкіри і тіла. - Сміх є відмінним доповненням до програми схуднення. Як показують дослідження, за хвилину сміху можна спалити більше калорій, ніж за годинне тренування на тренажері.- І нарешті, під час сміху відбувається збільшення антитіл в крові, які підвищують імунітет людини. Найкраща якість сміху - його незрівнянна здатність об'єднувати людей.3. Сміх для здоров'я.

Номер слайду 9

4. Сміх покращує якість життя.Італійські науковці  розрахували скільки точно повинна сміятися людина щодня, щоб її сміх був оздоровчим.  Для того, щоб поліпшити показники стану здоров'я, людині потрібно сміятися приблизно 30 хвилин щодня. Причини для сміху добрі будь-які – дружній жарт, карикатура, розповідь – все, що смішить, продовжує життя. За статистикою, діти посміхаються 400 разів в день і 150 разів сміються. Дорослі ж посміхаються в середньому 15 разів в день, а сміються всього 6 разів. Беріть приклад з дітей!

Номер слайду 10

5. Цілющі властивості сміху.Існує навіть наука, яка вивчає вплив сміху на здоров’я людини - гелотологія. Сміх зміцнює імунітет і тренує серцевий м’яз. Під час сміху покращується діяльність легенів, що збільшує постачання кисню в кров. Крім цього, під час сміху в організмі людини виробляється гормон радості й задоволення – ендорфін. Якщо сміх несе в собі потужний позитивний психотерапевтичний заряд, то людей, які дарують цей сміх, можна вважати лікарями людських душевних недугів.І дарувати радість необхідно постійно.

Номер слайду 11

Важливий елемент сміху - дихальна гімнастика. Дихальна гімнастика діє як ліки від болю, затискачів та інших психосоматичних ушкоджень, які людина завдає собі при образах. Через дихальну гімнастику можна легко переходити від сміху до плачу - і назад. Коли ми сміємося, наше дихання на вдиху стає більш глибоким і тривалим, а на видиху - коротким і частим. При цьому наші легені примудряються максимально спустошуватися, що дуже корисно, оскільки повітрообмін в цей час відбувається в 4 рази швидше, ніж зазвичай. Але це ще не все. Під час нападу сміху активізується робота мозку,  а імунна система починає виробляти корисні для організму гормони і пригнічувати негативні процеси (втома, нездужання, стреси), якщо такі є. Сміх прекрасний тим, що він створює більш позитивне світосприйняття і зближує людей.5. Цілющі властивості сміху.

Номер слайду 12

6. Заразний сміх. Сміхом справді можна заразитися, вважають британські дослідники. Мозок реагує на його звук, примушуючи усміхатися. Усміхайтеся, і вам у відповідь усміхнеться весь світ. Справедливість цього експериментально підтвердили співробітники Лондонського університетського коледжу. У дослідженні взяли участь добровольці, яким програвали приємні звуки — сміх, веселощі, або неприємні — вищання, позиви до блювоти. Одночасно вчені спостерігали за мозком учасників експерименту з допомогою магнітного резонансу. Усі звуки викликали відповідь у ділянці кори головного мозку, яка бере участь у підготовці лицьових м’язів до адекватної реакції. Але ця відповідь була вдвічі сильнішою на позитивні подразники. Отже, стверджують автори, вони набагато «заразніші», ніж негативні. Переглянемо відеоролик “100% заразний сміх”

Номер слайду 13

7. Цікаві факти про сміх. Немовля починає сміятися вже з 3 місяців. До 6 років дитина сміється 300 разів в день. Дорослі люди зазвичай сміються приблизно 50 разів в день, при чому найвеселіші – до 100 разів, а найбільш сумні – не більше 20.17 хвилин сміху в добу подовжують життя на один рік; $4000 отримує американець Тодд Гордон за одну посмішку в рекламному ролику;Людина може реготати максимум годину безперервно;Існує рослина, яку називають квіткою сміху. Вона викликає безпричинний сміх на півгодини. Не дарма існують такі професії, як коміки, письменники – сатирики, клоуни. І не просто так: раніше у кожного короля був свій блазень, котрий розряджав майже кожну "нежартівливу” ситуацію порцією гумору. Кажуть: "В кожному жарті існує доля правди ". Саме блазень найчастіше давав правителю пораду.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Втрачений день - той, протягом якого ви жодного разу не засміялися. Тому посміхайтеся кожного дня, а не тільки 1 квітня.

pptx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
3025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку