Презентація на тему: "Форми організації позашкільної роботи з учнями"

Про матеріал
Презентація з позашкільної освіти на тему: "Форми організації позашкільної роботи з учнями"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: "Форми організації позашкільної роботи з учнями"

Номер слайду 2

Завдання вчителя музичного мистецтва, як справедливо вважав О. Я. Ростовський, насамперед полягає в тому, щоб учні усвідомили: музика впливає на життя.   Зрозуміло, що на щотижневих уроках музичного мистецтва неможливо прищепити школярам грунтові знання та здатність мислити, а також шанобливе ставлення до національної культури, що набуває зараз особливого звучаня.

Номер слайду 3

Тому, тут виділяється значення комплексу різноманітних заходів, що готуються і проводяться у позашкільних закладах освіти.   Участь у роботі таких заходів відкриває перед школярами можливість поглиблено займатися тим, що їм подобається. Вчитель, же працюючи з зацікавленими учнями, має можливість більше залучати їх до музики, формувати самостійність та творчу активність.

Номер слайду 4

В "Методиці музичного виховання в школі" зазначено:    В процесі організації позакласної роботи слід пам'ятати :

Номер слайду 5

Всі види позакласних музичних занять повинні бути направлені на підвищення морально-естетичного виховання школярів, формування їх музичних смаків та інтересів.

Номер слайду 6

Широке використання різних методів повинно сприяти пробудженню художніх інтересів, розвитку художньої уяви, музичних, творчих здібностей школярів.

Номер слайду 7

Необхідно виховувати у учнів зацікавленість до просвітницької роботи, прагнення нести людям музичну культуру.

Номер слайду 8

Форми та зміст організації позашкільної роботи залежить від виду гуртка. До музичних видів гуртків відносяться: Гурток сольного співу;Вокальні ансамблі;Хоровий ансамбль;Інструментальний ансамбль;Оркестр;Музичний театр;Факультативи та інші.

Номер слайду 9

Провідне місце займає завдання залучення учнів різних вікових груп до музичної діяльності різних її формах: масовій, груповій та індивідуальній.  Кожна із форм позакласної музично-виховної роботи має свої особливості щодо змісту та організації. Єдиною, загальною вимогою до всіх форм позакласної роботи вчителя музичного мистецтва є дотримання таких принципів як емоційна насиченість педагогічного процесу та сприяння творчому самовираженню.

Номер слайду 10

Хорові гуртки об'єднують учнів за віком: молодших школярів (1-4кл.) і підлітків (5-8кл.). Можлива організація і двох підліткових хорів із учнів 5-6 і 7-8 класів.

Номер слайду 11

Гуртки навчання гри на інструменті (фортепіано, баян, акордеон, гітарі). В основі їх роботи лежить індивідуальна форма роботи вчителя з учнем, яка створює сприятливі упови для того, щоб оволодіти навичками гри на інструменті, активного розвитку музичних здібностей, виховання музичних інтересів і смаків.

Номер слайду 12

Оркестр або ансамбль народних інструментів. На жаль сьогодні таких колективів існує не так вже багато, однак досвід показує, що вони можуть грати важливу роль в пропаганді музичної культури.

Номер слайду 13

Однією з форм художньо-творчої роботи в позашкільних закладах освіти може бути організація вокального-інструментального ансамблю, рок-групи.  Підлітків приваблює сам процес гри, а не художнє достоїнство творів, що негативно позначається на формуванні їх смаків, а інтереси обмежуються лише пустим наслідуванням популярним рок-групам.

Номер слайду 14

Дитячий музичний театр. Сюди можна залучити широке коло школярів, які мають різні інтереси, так як для постановки вистави необхідні солісти, хор, танцювальні групи, художники, декоратори.

Номер слайду 15

Таким чином, музичні гуртки створюють значні можливості для виявлення музичних, творчих здібностей учнів. Розширюючи рамки уроку вони виконують важливу роль у вихованні інтересів і смаків школярів.

pptx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
1553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку