Ф Сценарій Фестивалю проєктів добрих справ до свята Миколая Чудотворця

Про матеріал
Православні християнські свята-це духовне богатство й спадщина нашого народу. Свято Миколая Чудотворця- це свято великого праведника та угодніка Божого. В знак поваги до найулюбленішого святого, лідерами учнівського самоврядування був проведен фестиваль проєктів добрих справ, на якому всі класи презентували свою роботу і таланти. Сподіваємось, що це свято допоможе усім учням нашої школи стати трохи добрішими та звернути увагу на тих оточуючих, які дійсно потребують допомоги.
Перегляд файлу

Фестиваль проєктів добрих справ

до Свята Миколая Чудотворця

 

«Посели добро в серці»

(Звучить  тиха інструментальна  музика, виходять 2 янголи):

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\IMG_20191219_105700.jpgЯ1 У житті по-різному можна жити:

Можна в біді, а можна - у радості,

Вчасно їсти, вчасно пити,

Вчасно робити підлості

Я2 А можна так:

 

 На світанку встати

 

 І, думаючи про диво,

 

 Рукою засмаглою Сонце дістати

 

                                                І подарувати його людям!

 

Я1  Добрий день, дорогі гості нашого свята! Сьогодні особливий день - ми вшановуємо велику людину,яка своїм праведним життям , своїми добрими справами і щедрим серцем увічнила своє ім᾿я . Господь дав їй право і донині ходити  по землі і допомагати всім,хто цього потребує.

 

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49257903293_4d384f94b0_b.jpgЯ1  Отче, розкажіть нам про це чудове свято і про нашого улюбленого  святого(розповідь  священника).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Я2Напередодні Різдва Христового завжди відбуваються дива. Ось і сьогодні ви станете свідками справжнього дива. Адже це справжнє  диво,коли зовсім сторонні люди допомагають один одному, дарують подарунки, бажають миру й добра, коли людина жертвує  чимось своїм ,  що може бути навіть дуже потрібним і зовсім не зайвим,щоб зробити приємне  іншим.

Я1 Цього року учні нашої школи змогли відчути себе трохи чудотворцями, роблячи добрі справи для своєї школи та села. Ми дуже сподіваємося, що  добрі звички і бажання допомогти нужденним закріпляться у нашій душі, а традиція проведення фестивалю проєктів добрих справ " Посели добро в серці» до Миколиного дня ще довго нас буде радувати і дивувати.

 

(Активісти від кожного касу, які захищатимуть проєкти, сидять за столами)

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49257903228_5798f87cb2_b.jpgПрезидент школи Доброта… Яке старовинне слово! Не століття  вже, а тисячоліття люди сперечаються про те, потрібна вона чи ні, корисна чи шкідлива, гідна поваги або смішна. Суперечки йдуть, а люди страждають від того, що доброти в їхньому житті не вистачає.

Лідер 10 класуОзирніться навколо, придивіться, якими неприязними й байдужими бувають часом люди у ставленні один до одного.

Лідер 7 класу Життя дається лише раз, і ми хочемо його прожити так, щоб не було розчарувань від прожитого дня, місяця, року, десятиліття.

 

Показ ролика (збір іграшок та речей для інтернату)

 

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\IMG_20191121_110049.jpgЛідер 10 класуНародна мудрість говорить: "Щастя досягає той, хто прагне зробити щасливими інших". Ми вирішили перевірити, чи так це насправді.

Лідер 8 класуУ школі за місяць до свята Миколи Чудотворця, була хороша можливість відчути себе щасливими, роблячи добрі справи різної складності.

Лідер 5 класуЦе, дійсно, радість допомогти собі і оточуючим бути добрішими. А очі вдячних і щасливих людей ні з чим порівняти не можна.

 

Показ ролика (подорож до монастирської майстерні)

 

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\IMG_20191205_120212.jpgC:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\IMG_20191126_145704.jpg

 

 

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\IMG_20191205_123237.jpgЛідер 9 класу Ми дякуємо нашому священнику, учителям і батькам за те, що у всіх добрих справах, які ми робимо, ви є для нас прикладом, і все задумане здійснюємо разом.

 

Лідер 8 касуДякуємо, що довіряєте нам. Ви вчите нас брати відповідальність і доводити розпочате до кінця.

Лідер 10 класу Дякуємо за контроль та ініціативу! Спасибі вам за добрі серця, чуттєві душі й безвідмовність.

Лідер 6 класу Готуючи  проекти,ми хотіли не показати, які ми хороші, а запалити ваші серця добром і допомогти всім нам в будь-якій життєвій ситуації бути трішки добрішими, наслідуючи  приклад Великого Угодника і Чудотворця Миколая.

 

Президент школи  (показ презентації)

Фестиваль проєктів «Посели добро в сердці» оголошую відкритим!!!

 

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49257903268_2d56fd3e64_b.jpg(Кожен клас та гості фестивалю презентують свої добрі справи та свої таланти, презентація в супроводі інструментального виконання)

 

Номера художньої самодіяльності :

 

*Дошкільний заклад «Ромашка»-презентація «Урок доброти»  та виконання  пісні «Доброта».

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49258387081_14e4c3015f_b.jpg*Учні початкової ланки– виконання  віршів до свята, пісні «Святий Миколай», презентація « Твори добро»;

 

* Лідери 5 класу з презентацією « Майстерня добрих справ» під інструментальний супровід  на баяні композиції «Зима» та виконання на фортепіано пісні «Колядуйте разом з нами»;

* Лідери 6 касу – презентація  « Ми за добрі вчинки» під інструментальний супровід на фортепіано композиції «Зимова казка».

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49258579787_555a8e9e54_b.jpg* Лідери 7 класу з презентацією «Ми теж чудотворці», інструментальний супровід на гітарі (мелодія «Козачок»)  та композиція на фортепіано « Місячна ріка».

 

* Лідери 8 класу з презентацією «Час добрих справ» в супроводі гри на домрі композиції «Новий рік».

* Лідери 9 касу з презентацією « А що зробив ти?» та декламування  авторської поезії  « Поспішайте творити добро»;

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49258579957_2e2ba84a5b_b.jpgC:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49257903143_e08eb7cf65_b.jpg* Лідери 10-11 класів з вікториною « Життя та Чудеса Святого Миколая», презентація « Добро твориться просто»);

 

 

* Гості, лідери учнівського самоврядування школи м.__________ зі своїм досвідом роботи за 5 років - презентація «Усе залежить від тебе!», інструментальний супровід на саксофоні та виконання бального  танцю.

 

Я1На землі народжується дуже багато людей, але святих серед них - дуже і дуже мало. Секрет такої рідкісної святості людини полягає у праведному житті святого, безмежній доброті й любові, яку він віддає  звичайним людям.

Я2 Ви цілий місяць зі своїми батьками і класними керівниками намагалися трішки наблизитися до святості, знайти дійсно тих, кому потрібна ваша допомога, увага і турбота.

Я1Так, тепер Ви знаєте, що це велика праця - творити добро просто так, від душі, і не чекати нічого натомість.

Я2 Від сьогодні залишилося рівно 12 місяців до наступного зимового свята Миколи Чудотворця, і ми хочемо вам запропонувати протягом року виконати 3 «добрих» проєкти від кожного класу, 1 проєкт в 3 місяці.

(Я2 роздає сувої меру кожного класу)

Я1Давайте вчитися радіти і співпереживати за інших людей. А якщо ми будемо щиро ділитися радістю, то вона буде тільки збільшуватися.

Президент школиУ кожному з нас є маленьке сонце. Це сонце-доброта. Доброта слабких робить сильними, сильних - великодушними, а весь світ -чистіше і яскравіше.

D:\мамин тел лето 2020\1582807819518.jpgУсі разом  Поспішайте творити добро!

C:\Users\admin\Desktop\фото фестиваь\49258387056_7c11843e61_b.jpg

Янголи  До наступного року, друзі!

Усі учні та гості  співають гімн свята

«Ой хто,хто Миколая любить».

Янголи роздають усім присутнім печиво «миколайчики».

 

 

 

docx
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку