Презентація на тему :" Субкультури".

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про характерні риси різних субкультур, їх формування, приклади та значення в суспільстві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: класний керівник 10 – І класу. Кириченко Г. В.

Номер слайду 2

Субкультура– Це спільність людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінка відмінні від загальноприйнятих.

Номер слайду 3

Групи субкультур формуються через потребу втечі від загалу і намагаються знайти нове значення речей — вони постають з потреби по-новому визначити щось важливе для суспільства. Люди у пошуках розв'язань знаходять інших із подібними проблемами і починають усвідомлювати, з якою субкультурою вони хочуть себе ідентифікувати.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Бітники»  — назва групи американських письменників, які прийшли в літературу в 1950-их роках і стали виразниками нонкомформістських настроїв. Нонконформі́зм — незгода, неприйняття норм, цінностей, цілей

Номер слайду 7

«Класичним» образом бітника є довговолосий бородань у латаних штанах, що обожнює джазову музику, захоплюється літературою та філософією, мандрує дорогами Америки, вживає наркотики, користується спеціальним жаргоном. Бути бітником означає усвідомлювати свою самотність та вважати її нормою. Бітники – це неформали, які роблять те, що їм подобається, живуть і радіють життю.

Номер слайду 8

Хіп-хоп— молодіжна культура, яка з'явилась у США в кінці 1970-х в середовищі афроамериканців Включає в себе 4 основні елементи: діджеїнг, графіті, емсіінг (реп), брейкінг. Також часто 5-им основним елементом вважається вуличне знання

Номер слайду 9

Емсіінг — вчення про ритмічну розмову, поезію та проповідування. Зазвичай називається репом. Послідовники, які практикують його, відомі як емсі (МС) або репери (rapper). Мистецтво графіті — це вчення про вуличну каліграфію, малюнки та письмо. Діджеїнг — це вчення про створення реп-музики і ведення радіомовлення. Брейкінг — вчення про форми вуличного танцю. Зазвичай зветься брейк-дансом або бі-боїнгом. Бітбоксинг — вчення про музику тіла. Переважно під ним розуміють створення ритмічних звуків різними частинами тіла — зокрема горлянкою, ротом і руками. 

Номер слайду 10

Готи. Го́ти  — субкультура, що зародилася наприкінці 70-х років XX століття у Норвегії та Великобританії на основі панк-руху. Основними складовими субкультури є готична мода і готична музика. Домінуючий колір-чорний.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ХіпіХі́пі  — (Діти квітів)міжнародний молодіжний рух, виник у 1965 році у Сан-Франциско. Основними складовими ідеології субкультури хіпі є:1. Зневага до інтелектуальних пошуків головний принцип їхнього стилю життя.2. Основні цінності — це свобода, радість життя та безмежна любов до усіх людей без огляду на їхню расову чи релігійну приналежність.3. Протистояння загальноприйнятим нормам .4. Демонстративна бідність.5. Захоплення східним містицизмом.6. Життя за принципом існування «тут і зараз».7. Культ кохання і наркотиків

Номер слайду 15

Емо. Вираз емоцій та почуттів — головні риси для емо. Їх відрізняє: творче самовираження, протистояння несправедливості, особливе, чуттєве світовідчуття. Найчастіше емо — ранима і депресивна особа. Первинна ідеологія субкультури пропагує те, що «емо» не палять, не вживають алкоголь і наркотики,, а також не вживають м'ясо і не шкодять природі. Емо виражають протест«сірому, буденному» суспільству. Для емо характерний одяг в рожево-чорних тонах. Емо— молодіжна субкультура, яка утворилась на базі прибічників однойменног музичного жанру та утворила новий жанр скримо.

Номер слайду 16

Байкери. Ба́йкери — члени мотоклубу, прихильники мотоциклу не просто як засобу пересування, а як невід'ємної частини певного стилю життя. Окрім байка всі байкери фанатіють по важкому металу. Тому зовнішній вигляд у них дуже схожий на вигляд металістів. Досить цікаво, що ця субкультура вже стара, і «неформали» трапляються 40-50-річного віку. Такі собі черевані в косухах і банданах з черепом і кістками на власному лисому черепі.

Номер слайду 17

Металісти. Металі́сти — субкультура, натхненна музикою в стилі метал. З’явилася у 1980-их роках. Металісти -пропагують незалежність, самостійність і впевненість у собі, культ «сильної особи». Довге волосся у чоловіків. Шкіряна куртка «косуха», шкіряна жилетка. Чорні футболки або балахони з логотипом улюбленого метал-гурта. Напульсники — шкіряні браслети із заклепками або шипами, шипасті, клепані ремені, ланцюги на джинсах. Нашивки на одязі і інших предметах з зображеннями метал-гуртів.*Короткі чоботи з ланцюгами —шкіряні штани, як правило, заправлені у взуття.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грицай Тетяна Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 січня 2020
Переглядів
3114
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку