Послідовність виконання технологічних операцій. Підняття тварин, прибирання стійл. Перевірка рівня вакууму (48 кілопаскаль)Відсутність води у міжстінковому просторі доїльних стаканів. Здоювання перших цівок молока у спеціальний посуд. Обмивання вим'я теплою (40°С)чистою водою. Обтирання чистим рушником. Підключення доїльних стаканів. Здійснення машинного додоювання. Зняття доїльних стаканів. Дезінфекція дійок. Миття та обробка доїльного обладнання
Найбільш розповсюджені порушення технології машинного доїння. Несправності доїльного обладнання. Не здоюються перші цівки молока. Підсмоктування повітря під час надівання доїльних стаканів. Не повне додоювання корови. Холосте додоювання. Доїльні апарати вимикають без видалення остаточного вакууму. Відсутня дезінфекція дійок. Відсутній відбір корів придатних до машинного доїння. Хворі на мастит тварини дояться разом зі здоровими