Презентація "Організація робочого місця продавця"

Про матеріал
Робоче місце продавця – це частина площі торгівельного залу магазину з торгівельним обладнанням та інвентарем для викладки товарів і обслуговування покупців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми: Організація торгово-технологічного процесу. Тема уроку: Підготовка робочого місця продавця до роботи. Підготували майстри в/н Попова Г.П., Сіра Л.В.

Номер слайду 2

Мета уроку: навчальна: навчитися раціонально організовувати робоче місце продавця; забезпечувати робоче місце необхідним інвентарем; розрізняти товарні запаси; оволодіти навиками розміщування і викладки товару на робочому місці продавця та оформлення цінників на товари. виховна: виховувати в учнів повагу до обраної професії, почуття відповідальності за доручену справу, творчого ставлення до роботи і навчання, охайності під час роботи, дотримання правил санітарії і гігієни, акуратності і зібраності при виконанні роботи. розвиваюча: розвивати самостійність та дотримання техніки безпеки під час виконання практичних завдань; розвивати пам'ять, творчі здібності, естетичний смак.

Номер слайду 3

Робоче місце продавця – це частина площі торгівельного залу магазину з торгівельним обладнанням та інвентарем для викладки товарів і обслуговування покупців.

Номер слайду 4

Класифікація Залежно від форми організації торгівлі робочі місця продавців поділяють на індивідуальні та бригадні. Залежно від улаштування торговельного обладнання робочі місця продавців поділяють на: відкриті, напівзакриті і закриті.

Номер слайду 5

Порівняйте картинки

Номер слайду 6

Організація робочого місця. При індивідуальній організації робочого місця кожний продавець несе індивідуальну матеріальну відповідальність за товари, обладнання, інвентар і має місце для відпуску товарів, обладнання, інвентар, товар тощо. При бригадній організації робочих місць члени бригади несуть матеріальну відповідальність за товари, обладнання, інвентар, за бригадою закріплюється відділ, секція, магазин.

Номер слайду 7

На вашу думку яке це робоче місце? Відкориті

Номер слайду 8

Правильна відповідь: відкрите Відкриті робочі місця – це така організація робочого місця продавця, коли товари не відокремлені лінією прилавків від покупців і площа робочих місць об’єднана з площею для покупців.

Номер слайду 9

На вашу думку яке це робоче місце?

Номер слайду 10

Правильна відповідь: напіввідкрите. Напівзакриті робочі місця відділені від площі для покупців тумбами, між якими є проходи до товарів, доступ покупців до товарів регулюється продавцями.

Номер слайду 11

Яке на вашу думку це робоче місце?

Номер слайду 12

Правильна відповідь: закрите. Закриті робочі місця – це така організація робочого місця, коли продавця і товари від покупця відділяє прилавок. На робочому місці виконують такі операції: показ , вибір товарів; консультування покупців; розрахунки за товарів і його пакування; надання послуг.

Номер слайду 13

Робочі місця продавців повинні відповідати таким вимогам: - надавити максимум зручностей покупцю для огляду товарів; - забезпечувати раціональну організацію праці; - забезпечувати зберігання якості товарів; - надавати можливість зручно, красиво розмістити асортимент товарів та їхні запаси.

Номер слайду 14

Товарні запаси Робочий запас – це товари для безпосереднього пролажу, що знаходяться на робочому місці продавця. Виставочний запас – це зразки товарів, призначений для інформації покупців про асортимент товарів, які є у продажу. Резервний запас – це товари для поповнення робочого запасу, знаходяться вони у підсобних приміщеннях магазину або у нижніх ящиках прилавків.

Номер слайду 15

Розміщення товарів - це система розташування товарів у торгівельному залі за групами, підгрупами, видами, цінами з метою забезпечення гарного огляду і доступності для покупців: - нові товари розміщують у місцях, доступних для огляду; - великогабаритні і важкі товари розміщують біля виходу з торгівельного залу.

Номер слайду 16

Розміщення товарів.

Номер слайду 17

Який це запас?

Номер слайду 18

Який це запас?

Номер слайду 19

Який це запас на вашу думку?

Номер слайду 20

Який це запас на вашу думку?

Номер слайду 21

Розміщення та викладка товарів.

Номер слайду 22

Викладка товарів. Розрізняють три способи викладки: горизонтальний, вертикальний та комбінований. При горизонтальній викладці однакові за найменуванням товари розміщують на одній або двох полицях по всій довжині обладнання. При вертикальному способі викладки товари однакового найменування викладають на полицях однієї гірки в кілька рядів зверху донизу. Комбінований спосіб поєднує горизонтальну і вертикальну викладки.

Номер слайду 23

Які спосіби викладки ви бачите?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Що не можна?

Номер слайду 26

Дякуємо за увагу!!!

ppt
Додано
29 вересня 2020
Переглядів
1577
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку