Інструкційно-технологічна картка
Тема: Підготовка робочого місця продавця до роботи.
Завдання. Організація робочого місця продавця.
Матеріально-технічне забезпечення: зразки товару, торгове обладнання торговий інвентар.
Зміст завдання |
Послідовність виконання |
||||||
1. Санітарні вимоги до зовнішнього вигляду продавця |
Одягніть спецодяг, головний убір, змінне взуття. Ретельно вимийте руки з милом. |
||||||
2. Підготуйте обладнання до роботи |
Включіть електронні ваги до мережі мінімум за 10 хв. до початку роботи з дотриманням техніки безпеки. Здійсніть установлення ваг. Включіть РРО до мережі мінімум за 10 хв. до початку роботи з дотриманням техніки безпеки. |
||||||
3. Підготуйте інвентар, пакувальні матеріали до роботи. |
Розмістіть на робочому місці (прилавок) необхідний інвентар (совки, лопатки, щипці, ) та пакувальний матеріал (пакувальний папір, кульки, плівка, пакет) |
||||||
4. Викладіть товар на торговельному обладнанні. |
Згрупуйте і розмістіть :
На торговому обладнанні товари викладають на основі:
|
||||||
5. Забезпечте товари цінниками |
Перевірте наявність цінників, випишіть цінники на нові товари: Реквізити цінника:
|
6. Протягом робочого дня підтримуйте чистоту рук, охайність зовнішнього вигляду, стежте за санітарним станом робочого місця поповнюйте робочий запас. Як що товари закінчуються, зразки з вітрини необхідно зняти.
ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
№ з/п |
Назва операції |
Обладнання, інструмент, матеріали |
Послідовність виконання |
Техніки безпеки |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
Санітарні вимоги до зовнішнього вигляду продавця |
Спецодяг,змінне взуття. |
Одягніть спецодяг,змінне взуття. |
При роботі не відлікатися |
2 |
Підготовка обладнання до роботи |
Гірки, прилавки, столи, кронштейни, РРО |
1.Перевірте сан. Стан обладнання. 2.Включіть РРО до мережі за 10 хв. до початку роботи з дотриманням техніки безпеки. |
При роботі дотримувати правил охорони праці |
3 |
Підготовка інвентарю, пакувального матеріалу до роботи |
Інвентар для продажу |
Розмістіть на робочому місці інвентар (метр, вішала, ) та пакувальний матеріал |
При роботі дотримуватись правил з о.п. |
4 |
Підготовка товару |
Зразки непродовольчих товарів, |
Згрупуйте і розмістіть: за видами; призначенням; Характером оздоблення; Цінами. |
При роботі не заважати іншому. |
5 |
Викладка товару |
Торгове обладнання, швейні товари, взуття, тканини, трикотаж. |
1.Вертикальна викладка – однорідні товари викладають у кілька рядів на всіх полицях даної гірки з гори до низу. 2.Горизонтальна – певні однорідні товари викладають вздовж всієї довжини обладнання. 3.комбінована система викладання |
При роботі стежити за сан станом робочого місця. |
6 |
Оформлення цінників на товари |
Цінники, торгове обладнання, ручка, маркер. |
Перевірте наявність цінників, випишіть цінники на нові товари |
При роботі дотримуйте охайність і порядок на робочому місці. |