Інструкційно-технологіна карта

Про матеріал
Інструкційно-технологічна картка Тема: Підготовка робочого місця продавця до роботи. Завдання. Організація робочого місця продавця. Матеріально-технічне забезпечення: зразки товару, торгове обладнання торговий інвентар.
Перегляд файлу

Інструкційно-технологічна картка

Тема: Підготовка робочого місця продавця до роботи.

Завдання. Організація робочого місця продавця.

Матеріально-технічне забезпечення: зразки товару, торгове обладнання  торговий інвентар.

Зміст завдання

Послідовність виконання

1. Санітарні вимоги до зовнішнього вигляду продавця

Одягніть спецодяг, головний убір, змінне взуття.

Ретельно вимийте руки з милом.

2. Підготуйте обладнання до роботи

Включіть електронні ваги до мережі мінімум за 10 хв. до початку роботи з дотриманням техніки безпеки. Здійсніть установлення ваг.

Включіть РРО до мережі мінімум за 10 хв. до початку роботи з дотриманням техніки безпеки.

3. Підготуйте інвентар, пакувальні матеріали до роботи.

Розмістіть на робочому місці (прилавок) необхідний інвентар (совки, лопатки, щипці, ) та пакувальний матеріал (пакувальний папір, кульки, плівка, пакет)

4. Викладіть товар на торговельному обладнанні.

Згрупуйте і розмістіть :

  1. за виробником;
  2. за видами і сортами;

На торговому обладнанні товари викладають на основі:

  1. Вертикальної системи  - однорідні товари викладають у кілька рядів на всіх полицях даної гірки з гори до низу (вертикально);
  2. Горизонтальної – певні однорідні товари викладають вздовж всієї довжини обладнання;
  3. Комбінована система поєднує елементи вертикальної і горизонтальної системи і застосовується, як правило з метою ефективного використання торгового обладнання.

5. Забезпечте товари цінниками

Перевірте наявність цінників, випишіть цінники на нові товари:

Реквізити цінника:

Магазин: Код товару____________

Назва товару:__________________

 

Дата:

Підпис:

Печатка

Нетто:

Ціна:_________грн._______коп

 

 

 

6. Протягом робочого дня підтримуйте чистоту рук, охайність зовнішнього вигляду, стежте за санітарним станом робочого місця поповнюйте робочий запас. Як що товари закінчуються, зразки з вітрини необхідно зняти.

ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА

№ з/п

Назва операції

Обладнання, інструмент, матеріали

Послідовність

виконання

Техніки безпеки

1

2

3

4

5

1

Санітарні вимоги до зовнішнього вигляду продавця

Спецодяг,змінне взуття.

Одягніть спецодяг,змінне взуття.

При роботі не відлікатися

2

Підготовка обладнання до роботи

Гірки, прилавки, столи, кронштейни, РРО 

1.Перевірте сан. Стан обладнання.

2.Включіть РРО до мережі за 10 хв. до початку роботи з  дотриманням техніки безпеки.

При роботі дотримувати правил охорони праці

3

Підготовка інвентарю, пакувального матеріалу до роботи 

Інвентар для продажу

Розмістіть на робочому місці інвентар (метр, вішала, ) та пакувальний матеріал 

При роботі дотримуватись правил з о.п.

4

Підготовка товару

Зразки непродовольчих товарів,  

Згрупуйте і розмістіть:

за видами;  призначенням;

Характером оздоблення;

Цінами.

При роботі не заважати іншому.

5

Викладка товару

Торгове обладнання, швейні товари, 

взуття, тканини, трикотаж.

1.Вертикальна викладка – однорідні товари викладають у кілька рядів на всіх полицях даної гірки з гори до низу.

2.Горизонтальна – певні однорідні товари викладають вздовж всієї

довжини обладнання.

3.комбінована система викладання

При роботі стежити за сан станом робочого місця.

6

Оформлення цінників на товари

Цінники, торгове обладнання, ручка, маркер.

Перевірте наявність цінників, випишіть цінники на нові товари

При роботі дотримуйте охайність і порядок на робочому місці.

 

 

doc
Додано
29 вересня 2020
Переглядів
643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку