В презентації за допомогою фото та зображень показано дорогу хліба до столу. Ми не уявляємо нашого столу без запашного хліба. В нього вкладено багато клопіткої праці людей різних професій. Хлібина приходить довгий шлях з лану до наших домівок......
Від зернини - до хлібини.
Перед цією нивою Шапку скинь, синок: Бачиш, пробивається Хлібний колосок?
Скільки же в це зернятко Вкладено труда! Знають лише сонечко Вітер і вода.
Не відразу стали зерна Хлібом тим, що на столі. Люди довго і невтомно Працювали на землі!
Підготовка “перини” для зернинки
Зернинка потрапляє у м’яку “перинку”
Восени зернинка проростає
Взимку відпочиває під пухнастою ковдрою
Весною молода пшениця п’є талу снігову воду
Швидко росте і набирається сили
Пшеницю підживлюють і захищають від шкідників
І от вона починає колоситься
Колос стає все більшим і більшим, наливається…
Пшениця стає золотою
Настав час жнив
Жнива. Із маленьких зернинок утворилось золоте море.
З поля зерно потрапляє на елеватор
Правда ж воно чудове?
З елеватора зерно мандрує до млина
Водяний млин Вітрові млини (вітряки) Такими були стародавні млини
І от уже білосніжне пухке борошно
З борошна замісили, сформували хліб і поклали у піч
Його щойно вийняли з печі
Ще теплий і сонячний він мандрує до нас…
Вже всі чекають на нього, на запашний і рум’яний
І от лежить він на столі…
Справжній господар
Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності.
«На Урок». Освітній інтернет-проект